Aktürk'ten Kurban Bayramı Mesajı

Güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı, Cenab-ı Allah'a yakınlığımızın arz edildiği Kurban Bayramı'nı hep birlikte karşılamanın mutluluğu içindeyiz.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Bizlere, Hz. İbrahim ve Hz. İsmail’in sadakat ve teslimiyetini hatırlatan kurban ibadeti, bir yandan kişinin Allah’a yakınlaşmasını simgelerken, diğer yandan toplumda kardeşlik dayanışma ve yardımlaşma bilincinin gelişmesine, sevgi ve dostluğun yaygınlaşmasına zemin hazırlar.

Kurban Bayramı’nı bu yıl maalesef Koronavirüs salgını sebebiyle diğer yıllardan farklı geçireceğiz. Kurban Bayramı süresince ve sonrasında tedbirlere uymak, sokağa maskesiz çıkılmaması ve 1,5 metre sosyal mesafe kuralına uyulması büyük önem arz etmektedir. Kendimizin, sevdiklerimizin ve çevremizin sağlığını ancak böyle koruyabiliriz. Sosyal mesafe ve maske kuralına uymamız ileriki bayramlara daha rahat ulaşmamızı sağlayacaktır.

Bayramlaşma kültürünün geleneğimizdeki yeri çok kıymetli. Bu süreçte sevdiklerimizden uzak kalsak da teknolojinin bize sağladığı ölçüde sevdiklerimizin sesini duymaya, onları görmeye çalışalım. İnanıyorum ki önümüzdeki yıllarda daha sağlıklı ve daha huzurlu bayramlarda yeniden hep bir arada olacağız; zira bu süreç bize bayramlaşma kültürümüzün kıymetini daha iyi anlatmış olacak.

Herkesin nice bayramları sıhhat ve afiyet ile birlik ve beraberlik coşkusuyla idrak etmesini yüce Allah’tan temenni ediyor, Kurban Bayramı’nızı tebrik ediyorum.

Prof. Dr. Erdal AKTÜRK

Sağlık Bakanlığı Malatya Turgut Özal Üniversitesi

Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN