AKÇADAĞDER Genel Merkezi Tarafından Geleneksel 2. Aşure Programı

AKÇADAĞDER Genel Merkezi Geleneksel 2. Aşure Programında Birlik Beraberlik Vurgusu

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde Akçadağ Dayanışma Derneği Genel Merkez organizasyonunda gerçekleştirilen Aşure etkinliğinde yoğun katılım olurken üst düzey protokol ile Akçadağ halkı Aşure'de bir araya geldi. Akçadağ İlçe belediye sosyal tesislerinde gerçekleştirilen 8.500 kişilik Aşure ikramına çok sayıda, STK Temsilcileri, Siyasi Parti yöneticileri, Daire Başkanları, İş İnsanları, Muhtarlar, Mahalle Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Akçadağ Dayanışma Derneği Başkanı Murat Maskar açılış konuşmasında misafirlere teşekkür ederken Akçadağ’da özlenen tablo işte bu dedi. Bu yıl geleneksel hale getirilen ve 2. cisi düzenlenen Aşure ikramında Birlik ve beraberlik mesajları veren Genel Başkan Murat Maskar” Dayanışmanın ve paylaşmanın en güzel örneklerinden birini yaşadığımız bu ayda Muharrem ayı inancımızda önemli bir yeri olan müstesna zaman dilimidir. İslam tarihinin en acılı olaylarından biri olan “ Kerbela” olayı da bu ay içerisinde gerçekleşmiştir.

 Sevgili Peygamberimiz. ( S.A.V. ) torunları için cennet çocuklarının efendileri diye övdüğü zulme boyun eğmeyen, Adaletin ve doğruluğun yanında ayrılmayan Hz. Hüseyin ve Ehli beytten 72 kişinin şehit edilmesi Muharrem ayını bir matem ve Hüzün mevsimine dönüştürmüştür. Muharrem ayı Matem ayı olmakla beraber içinde barındırdığı Aşure günü paylaşmanın ve dayanışmanın perçinlendiği bir gündür. Kerbela’nın bize en büyük mesajı ise Birlik, Beraberlik, Vahdet ve Kardeşliktir. Eğer bu mesajı hayata dönüştüremez isek İslam coğrafyasında yas ve matem eksik olmayacaktır.

Muharrem ayı Kur’an-ı Kerim’de kıymet verilen dört önemli aydan biridir. Bu nedenle Aşure günü oldukça önemli ve bu günün bu ayın faziletlerinden faydalanmak biz Müslümanlar için büyük kazançtır. Bu duygu ve düşünceler ile Peygamberimizin torunu Hz. Hüseyin efendimiz ve 72 şehidimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, bir daha böyle zulüm ve hadiselerin yaşanmamasını rabbimden niyaz ediyorum. Bugün Akçadağ ilçemizde Birlik ve Beraberliğimizin resmini Aşure etkinliğimizde herkes gördü.

 Akçadağ Dayanışma Derneği genel merkezi Aşure etkinliğine birbirinden değerli isimleri misafir etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçlerde de hep birlikte istişarelerle çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Akçadağ Dayanışma Derneği Genel Merkezi olarak 2.asure etkinliğini gerçekleştirdik.

ASURE programına katılan Belediye Başkanlarımıza, İl ve ilçe Başkanlarımıza, Maski Genel Müdürümüze ve Daire Başkanlarına, Defterdarımıza, Vergi Dairesi Başkanımıza, Tüik Bölge Müdürümüze, İlçe Mülki idare Amirlerine, Siyasi  Parti MYK ve MDYK üyelerimize, İl ve ilçe Stk başkanlarına, Esnaf ve Esnaf odası başkanlarına, Siyasi Parti meclis üyesi Başkanlarına, Muhtarlar Derneği Başkanları ve Muhtarlarımıza ve kıymetli misafirlerimize teşekkür ederiz.”  Protokol konuşmalarında ise birlik ve beraberlik vurgusu yapılırken yaklaşık 3 büyük kazanda 8.500 kişilik pişen Aşure gelen misafirlere ikram edilirken Kuran-ı Kerim Tilaveti ve dua ile Aşure Etkinliğini taçlandırıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN