AKÇADAĞDER 24 Temmuz Gazeteciler Ve Basın Bayramında Etkinlik Düzenledi

AKÇADAĞDER Genel Başkanı Murat Maskar ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramında özel bir etkinlik düzenlendi. Malatya basınımızı unutmadı ve her zaman olduğu gibi bugünde yanlarında olmuştur.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Özel bir Lokantada düzenlenen etkinlikte Programın açılış konuşmasını yapan AKÇADAĞDER Genel Başkanı Murat Maskar, 24 Temmuz 1908’in sansürün kaldırıldığı tarih olarak bilindiğini ve bu tarihten itibaren basının özgürlüğünün teminat altına alındığını vurguladı. Maskar, günümüzde basının demokratik hayatın vazgeçilmez bir unsuru olduğunu belirterek, gazetecilerin önemli görevler üstlendiğini ifade etti.

Programda söz alan Anadolu Basın Birliği Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ, internet medyasının önemine ve özellikle 6 Şubat depremlerinden sonra basının yaşadığı sorunlara dile getirdi. 6 Şubat depremlerden dolayı Malatya basını zor bir dönem içerisinde olduğunu dile getirdi.

Başkan Zeki Dağ, 24 Temmuz 1908’in sansürün kaldırıldığı tarih olarak bilindiğini ve bu tarihten itibaren basının özgürlüğünün teminat altına alındığını dile getirdi. AKÇADAĞDER Genel merkez tarafından, Malatya basınımızı unutmadı ve bir etkinlik düzenledi. Düzenlenmiş bu etkinliğinden dolayı, AKÇADAĞDER Dernek Genel Başkanı Murat Maskar, Genel sekreter Tuğba Farımaz ve yine yönetim kurulu arkadaşlarına teşekkür ediyorum dedi.

Malatya Flaş Haber İmtiyaz Sahibi ve AKÇADAĞDER Yönetim Kurulu Üyesi Remzi Hayta ise “Bugün basın bayramı ancak bazı kurum ve kuruluşların çiçek gönderme gibi küçük jestlerde bile ayrım yaptıklarını görmekteyiz. Bu utanç verici bir durum. Bizler birlik içinde olmalıyız ve ayrımcılığa karşı dik durmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Çağdaş Gazeteciler Derneği Malatya Şube Başkanı İbrahim Göçmen,  Ali Aladağ, Kayhan İnceoğlu’da etkinlikte basının özgürlüğü ve sorunları üzerine önemli değerlendirmelerde bulundular. Katılımcılar, basının toplumda oynadığı önemli rolü vurgulayarak, gazetecilik mesleğinin zorluklarına rağmen özveriyle yerine getirildiğini dile getirdiler.

Etkinlik Kapsamında Günün Anlam Ve Önemine İstinaden Basın Mensuplarına Özel Hediyeler Takdim Edildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN