Akçadağ Kömbesine Büyük İlgi

Kömbe denince Malatya'da ilk akla gelen Akçadağ ilçesidir. Yapılışı, Hazırlanışı ile birlikte Pişirimiyle de büyük maharet isteyen Kömbe Akçadağ yöresinin eski geleneklerle yaptığı köz kömbesidir.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

  Kalitesi ve lezzeti tartışılmaz güzellikte olan Akçadağ kömbesi damak tadını bilenlerin artık rahatlıkla temin edebileceği mekan Akçadağ Kadın Kooperatifi. Malatya Sümerpark içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen Yöresel ürünler pazarında Akçadağ Kadın Kooperatifinde Akçadağ'ın meşhur Kömbesi standları süslüyor.

 Akçadağ Kadın Kooperatif Başkanı İlkay Akbaş'ın özenle eski usulle hazırladığı Akçadağ kömbesi büyük beğeni alıyor. Hakkıyla yapılan Kömbeyi almak isteyenler Sümerparkta'ki Yöresel Ürünler Pazarında Akçadağ Standına Gelerek bir gün öncesinden sipariş vermek durumunda.

  Yoğun talebin olduğu Akçadağ kömbesi yanında Akçadağ'ın yöresel ürünlerini de Akçadağ Standında Bulmak Mümkün. Akçadağ İlçesinin Bayanlarının Özenle Yaptığı İlçede Tamamen doğal ortamda yetiştirilip hazırlanan ürünler standda yerini almış vaziyette.

 Akçadağ Kadın Kooperatifi Başkanı İlkay Akbaş'ın misafiri olan Battalgazi SYDV Müdür Yrd. Murat Maskar, Malatya Kızılay Şube Başkanı Ramazan Soylu, Himyaçder Genel Başkanı Ece Budan, AKÇADAĞDER Yöneticisi Nuran İnkaya ise " kömbe yemek için geldik " diyerek Başkan İlkay Akbaş'a teşekkür ettiler.

 Akçadağ Kadın Kooperatifi Başkanı İlkay Akbaş " bugün birbirinden değerli isimleri Akçadağ standımızda ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kömbe deyince Akçadağ gelir insanların aklına. Çünkü Akçadağ ilçemizde yapılan Kömbe başka yörenin kömbelerine benzemez. Kalite ve lezzet arayanların tek adresi Akçadağ kömbesidir. Bunu da temin etmenin adresi Akçadağ Kadın Kooperatifimizin Yöresel ürünler pazarı standıdır.

Büyüklerimizden gördüğümüz eski usul yaptığımız Kömbeden temin etmek isteyenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Büyük emek ve titizlik isteyen bir ürün olduğundan kıvamını, pişirimini ve malzemesini iyi ayarlamak gerekiyor.  Ağızda bıraktığı tadı yiyenler unutamaz. Bu da malzeme, pişirim ve emek sonucu ortaya çıkıyor. "

 Yapılan ikramda Akçadağ Kömbesi gelenlerden tam not aldı. Battalgazi SYDV Müdür Yrd. Murat Maskar " Akçadağ'da yapılan Kömbenin lezzetinin aynısı burada Kadın Kooperatif Başkanımız Sayın İlkay Akbaş'ın yaptığı Kömbeyle aynı. Kıvamı ve lezzeti gerçekten harika. Ağızda bıraktığı tad mükemmel. Canımız istedikçe Akçadağ Standında gelip temin ediyor evimize götürüyoruz.  Dost ziyaretlerinde tatlı yerine Kömbe götürüyoruz yiyenler daha memnun oluyorlar.

Burada yapılan kömbenin kavurması Kış kavurması. Taze etten kavurma lezzet vermez. Akçadağ Kömbesini kömbe yapan içine kullanılan malzeme, Pişirim ve el maharetidir. Sayın İlkay Akbaş başkanımıza hizmetlerinden ve Akçadağ Kömbesinin tanıtımına verdiği katkıdan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Haber: Kayhan İnceoğlu

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN