Akçadağ Kadın Kooperatifinden Saç Kömbesi Tanıtımı

Akçadağ ilçesinin tescilli lezzeti ve tadıyla yöresel bir yemek olan Akçadağ Kömbesi Kooperatifçiliğin Malatya'daki öncüsü Akçadağ Kadın Kooperatifi Başkanı İlkay Akbaş Orijinal Saç Kömbesiyle herkese örnek oluyor.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Akçadağ Kadın Kooperatifi tarafından Sümer Parkında bulunan standında basın mensuplarına bir kez daha Közde Saç kömbesi tanıtılırken yiyenlerden tam not aldı.

Düzenlenen programa Akçadağ Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Işık,  MHP MYK Üyesi Eyüp Gönültaş, Anadolu Basın Birliği Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ, Vatanseverler Gençlik Eğitim ve Kültür Derneği Genel Başkan Ayşe Alpaslan, BBP Yeşilyurt İlçesi Başkan Yardımcısı Yüksel Duman, Akçadağ Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Cihan Özdemir, Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı İbrahim Göçmen, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Remzi Hayta, Kayhan İnceoğlu, BİMYAD Genel Başkanı Selim Apohan,  İş İnsanı Seda Bayındır ile çok sayıda Gazeteci Akçadağ kömbesi tanıtımına katıldı.

Kooperatifçiliğin Malatya’da başarılı temellerini atan Akçadağ Kadın Kooperatifi Başkanı İlkay Akbaş Davetlilere tezekle pişirilen kavurmalı ve cevizli tereyağlı saç kömbesinin tanıtımı yaptı ve misafirlere ikram etti. Tanıtımda Akçadağ kömbesinin dilimlemesini ise MHP MYK üyesi Eyüp Gönültaş ve Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Işık yaptılar.

  Akçadağ Kadın Kooperatifleri Başkanı İlkay Akbaş, yaptığı açıklamada”  Akçadağ Kömbesi coğrafi işaret belgesi ile yörenin tescilli bir ürünü. Akçadağ saç kömbesinin tanıtımı yapmak için böyle bir etkinliği düzenledik. Kooperatif olarak bundan böyle isteyenler saç da ister tepside kömbe siparişlerini verebilirler. Kavurmalı, cevizli tereyağlı kömbe yapımına Akçadağ kadın kooperatifi olarak başladık. Her Kömbe Akçadağ kömbesi değildir. Kalite, Lezzet, Malzeme ve pişirim ayrı emek ve zahmet isteyen dikkat edilecek hususlardır. Akçadağ Kömbesini Kooperatifimizden temin edenler aradaki fark ve lezzeti bizlere dönüş yaparak bildiriyorlar. Bu da bizleri mutlu ediyor” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN