Ağbaba, Elele Verdiler, Malatya Kimliğini Katlettiler

'Biri Yel Değirmeni Yerleştirdi, Diğeri Ziyaret'...

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Ağbaba; “Elele Verdiler, Malatya Kimliğini Katlettiler”

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya’nın AKP’li yerel yöneticilerin elinde yap-boza döndüğünü belirterek, “Kernek’i beton yığınına çevirenler, kanalboyunu altın sarısı ‘çirkin’ aydınlatmalarla karartanlar Malatya’ya ihanet ediyor” dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Büyükşehir Belediyesi tarafından, sessiz sakin bir şekilde ihalesi gerçekleştirilip, çalışmalarına başlanılan ‘Kernek meydanı düzenlemesi işi’ ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ağbaba, “10 yılda bir meydan düzenleyip yandaşlarına rant sağlamak isteyen AKP anlayışı Malatya’nın dokusuyla oynamaya devam ediyor” dedi.

 

AK PARTİLİ BELEDİYELER  ESKİYE DAİR NE VARSA TARUMAR EDİYOR

Kenti kent yapan değerlerin, eserlerin, isimlerin olduğunu kaydeden Ağbaba, “Her kentin sembolleşmiş, tarihi, kültürel,sanatsal anlamları olan mekanları vardır. Bu mekanlar 7 den 70’e o kentte yaşayan herkes için vazgeçilmez değerlerdir. Malatya için de Kernek Meydanı , Göl gazinosu, Kanalboyu kentin hafızalarıydı. Ama şimdi bu mekanların inatla hafızalardan silinmek istendiğini  görüyoruz. AK Partili Belediyeler  eskiye dair ne varsa tarumar ediyor. Malatya’nın geçmişle tarihsel,kültürel bağı koparılarak Malatyalılık duygusu siliniyor” ifadelerini kullandı.

 

HÜRRİYET PARKI’NA NE OLDU? VİLAYET PARKINA NE OLDU? SOYKAN PARKI’NA NE OLDU?

Geçmişten gelen Malatya’ya ait ne varsa Malatya’dan intikam alırcasına bir bir yok edildiğini belirten CHP’li Ağbaba, “Malatya iline serin dediler,Kerneğin gölüne derin dediler.Türkünün mısralarında geçen Kerneğin gölüne ne oldu? Hürriyet Parkı’na ne oldu? Vilayet parkına ne oldu? Soykan Parkı’na ne oldu? Teker teker yok ettiler, beton yığınına çevirdiler. Törenle İnönü Stadyumu yıkıp, törenle Arabistan’dan, Mısır’dan ihraç ettikleri Rabia parkını açtılar. Kentle ilgili, kentin değerleriyle ilgili yapmış oldukları hiçbir şey yok. Bu kentin onlarca eşsiz değeri,sanatçısı var. Yapınsanıza heykellerini, kültür merkezlerini. Ama yok. AK Parti belediyeciliği yapmak için değil yıkmak için vardır.”dedi.

 

AK PARTİ AK PARTİ’Yİ SUÇLUYOR!

Ağbaba, “AK Partili önceki başkan tarafından milyonlarca para harcanarak yapılan Kernek Meydanı Çevre düzenlemesi için o dönem ‘Kerneğin sularının şelaleden akıtılacağı’ belirtilmesine rağmen şimdiki belediye başkanının Kernek sularının evlerin bodrum katından çıktığı için yeni bir projeye ihtiyaç duyulduğunu açıklaması AK Partili belediyeciliğin ne kadar savurgan ve gelişigüzel iş yaptığının göstergesidir. Mevcut belediye yetkililerinin ‘Kernek bölgesindeki kaynağın üzerinin kapatılmasından dolayı Fuzuli Caddesi’ne büyük bir tehlike arz ediyordu. Hem o tehlikeyi ortadan kaldırmak hem de tekrar oradan suyu çıkarıp gelecekte meydana gelebilecek bir felaketi önlemek için orada bir revizyona gidiyoruz” ifadeleri ise başlı başına bir skandaldır.AK Partili mevcut yönetimin,önceki belediye yönetiminin Malatya’yı felakete sürükleyecek! düzeyde yanlış işlere imza attığının itirafıdır” dedi.

 

MİLLETİN PARASI İŞTE BU ŞEKİLDE ÇARÇUR EDİLİYOR

Ağbaba, “10 Yıl bile geçmeden yıkılan önceki projenin bedelini kim ödeyecek? Kentte binlerce işsiz varken, esnaf pandemi nedeniyle büyük sıkıntılar yaşarken, kentin çözüm bekleyen onlarca sorunu beklerken Malatya’nın parasının bu şekilde çarçur edilmesi içler acısı bir durum” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN