30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü Vali Ali Kaban, Garnizon Komutanı ve 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Vali Kaban Anıt Şeref Defterine günün anlam ve önemini belirten bir yazı yazdı.

Vali Kaban, Anıt Şeref Defterine; 

Cumhuriyetimizin Banisi Aziz Atatürk,

Kutlu Vatanımızı işgale yeltenen yedi düvele karşı önderliğinizde verilmiş olan İstiklâl Mücadelesinin 30 Ağustos 1922'deki zaferle taçlandığı günün 95. Yıldönümünde, Türk Milleti olarak o günkü inanç, azim ve kararlılıkla manevi huzurlarınızda bir araya gelmiş olmanın gurur ve mutluluğunu yaşamaktayız.

Ortak düşüncesi Ulusal Egemenlik ve tam bağımsızlık olan Türk Milleti, bu zaferle, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyen güçlere asla unutamayacakları bir ders vermiş ve hürriyet aşkını bütün dünyaya ilan etmiştir.

Aziz Atatürk,

Bir milletin dirilişine kadim zamanın şahit olduğu bu büyük zaferle, Necip Milletimiz şanlı mazisinden edindiği mukaddes değerlerini ayakaltı edilmekten ve Şehitler Yurdu Anadolu’yu parçalanmaktan kurtarmış, esaret altında yaşayan bütün milletlere de benzersiz bir örnek teşkil etmiştir.

Bugün, Zat-ı Aliniz başta olmak üzere, güçlü ve bağımsız bir devlet çatısı altında yaşamamıza vesile olan, 1071’den bugüne bedenlerini bu topraklara katık eden Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden Şanlı Gazilerimizi bir kez daha minnet ve şükran duygularımızla yâd ediyoruz. Ruhlarınız şad olsun!..” ifadelerini yazdı.

Atatürk Anıtı önündeki törenin ardından Valilik Makamına geçen Vali Kaban burada askeri ve mülki erkânın bayram tebriklerini kabul etti.

Kutlama programı kapsamında Valilik Makamından İnönü Caddesi Abdullah Gül Parkı önündeki resmigeçit törenine geçildi. Vali Kaban, Garnizon Komutanı ve 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Kocaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır’ın askeri araç ile halkı selamlaması ile başlayan programda geçit töreni öncesinde okunan istiklal marşını müteakiben günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İstihkâm Yarbay Mehmet Ünsal yaptı.

Yarbay Ünsal’ın konuşmasının ardından Battalgazi İlçesi Cumhuriyet Anadolu Lisesi Öğrencisi Büşra Yeşilyurt, ‘Dumlupınar’da Şehit Asker’in Mezarı Başında’ adlı şiiri, yine aynı okul öğrencisi Uygar Kahraman’da ‘Akdeniz’e Doğru’ adlı şiiri okudular. Şiirlerin okunması sonrası resmigeçit töreni icra edildi. Töreni izleyen vatandaşlar da Türk Bayrakları ile kutlamalara katıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN