30 Ağustos Zafer Bayramı Malatya'da Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü Vali Aydın Baruş, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selami Arslan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Vali Baruş Anıt Şeref Defterine günün anlam ve önemini belirten bir yazı yazdı.
Vali Baruş, Anıt Şeref Defterine;

Aziz Atatürk,
Büyük Türk Milleti'nin, kendisini esarete mahkûm etmek isteyen sömürgeci güçlere karşı 19 Mayıs 1919’da önderliğinizde başlattığı destansı mücadelenin 30 Ağustos 1922’de şanlı ordumuzun kesin bir zaferiyle nihayete eren kutlu günün 98'inci yıl dönümünde manevi huzurlarınızda bir araya gelmiş bulunuyoruz.

30 Ağustos’ta milletimizin eşsiz kıyamıyla düşmana karşı kazandığınız büyük zafer, Türk Milletinin hür ve bağımsız yaşama kararlılığının önünde dünyadaki hiçbir gücün duramayacağını,  şanlı mazisinden ve atalarından miras aldığı mukaddes değerleri çiğnenmesine ve kutsal vatan topraklarının parçalanmasına her ne pahasına olursa olsun asla müsaade etmeyeceğini tüm cihana göstermiştir.
Kahraman Milletimiz, Zat-ı Alinizin önderliğinde kadın erkek, genç yaşlı demeden topyekûn bütün varlığını ortaya koyarak kazandığı bu Büyük Zafer ile bağımsızlığının bedelini canıyla ve kanıyla ödemiş, Anadolu'nun ebedi Türk Yurdu olduğunu ve ebediyen öyle kalacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir.  

Emin ve müsterih olunuz,
30 Ağustos 1922’de gerçekleşen Büyük Taarruz’da, sizin ve kahraman Mehmetçiğimizin göstermiş olduğu üstün cesaret, azim ve kararlılık bizim için daima rehber olacak, aziz vatan toprakları ve bağımsızlığımız uğrunda son nefer, son nefes, son damla kanımıza kadar mücadele etmekte bir an olsun tereddüt etmeyeceğiz.

Bu kutlu günde, başta Zat-ı Aliniz olmak üzere Kahraman Silah Arkadaşlarınızı, Şehadetle şereflenen Aziz Şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyor,  Şanlı Gazilerimize şükran ve minnetlerimizi sunuyoruz.
Ruhunuz şad olsun”  ifadelerini yazdı.

Atatürk Anıtı önündeki törenin ardından Şehir Mezarlığında bulunan Şehitliğe geçen Vali Baruş, okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yapılan duanın ardından kabirlere karanfil bıraktı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN