Otuz Yıldır Beklenen Galibiyet - CERCİŞ KIRLIOĞLU

Otuz Yıldır Beklenen Galibiyet


E Y Malatyaspor otuz yildır malatyada yenemediği galatasarayı 2-1 lik gibi bir skorla yenerek tarihi bir galibiyet alarak ilk devrenin bitimine bir maç kala puanını on dokuza çıkararak puanlama sırasında onuncu sıraya yükselmiş oldu.

Evet malatyaspor galatasarayı yıllardır yenemiyordu galatasaray lider malatyaspor ise küme düşmeme mücadelesi veriyor bu maçın çoğu kimseye göre favorisi galatasaray'dı çok az bir kimse ise malatyasporu favori görüyordu çünki dünyaca ünlü musteralı, gomisli, yasinli maıcon, yunesli bir galatasaray diğer tarafta buğra, azubike, ertaç,murat dia lı bir malatyaspor galatasarayı yüzde yüz favori görenler atladıkları birşey vardı futbolun isimle değil yürekle oynayan takımın kazanacağıdır.

Maça baktığımızda galatasarayın topla oynama yüzdesinin fazla görünmesine rağmen daha akıllı bir top oynayan malatyaspor göze çarpıyordu sadece çok önemli sayıla bilecek dört beş gol pozisiyonuna giren takım malatyaspordu galatasarayın ise iki pozisyonu vardı bu akıllı oyunun sonucundada 38ve 43. dakikalarda attığımız gollerle ilk devreyi önde kapattık.

İkinci yarıda galatasarayın daha çok yüklenip goller arayacağı çok daha baskılı oynaması bekleniyordu ancak malatyaspor orta alanda rakip futbolculara pres uygulayarak boş alan bırakmayarak ceza alanımıza girmeleride engellemiş oluyorduk.

Zaman azaldıkca rakip takım malatyaspor defansını aşamayıp gol bölgelerinde etkili olamıyordu takımımız oyun disiplininde uzaklaşmayarak bütün hatlarıyla dikkatlı oyununu sürdürerek rakibinde oyundan düşmesini sağlıyordu ancak bir anlık bir dikkatsizlik sonucunda kalemizde golü gördük ancak takımımız yaptıkları bu hatadan ders alarak daha dikkatli davranarak maçı kazanmasını bildi.

Baştada belirttiğim gibi otuz yıl sonra malatyada galatasaryı yenmek çok güzel bir olay oldu puanlama açısından derin bir nefes'te almış olduk. Bu önemli galibiyeti bizlere yaşatan her kademedeki insanların ellerine yüreklerine sağlık diyorum.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
18Ara

Otuz Yıldır Beklenen Galibiyet

08Kas

Kurtlar Sofrası

03Ekm

Kötünün İyisi

26Ağs
17Ağs

Güzel Başlangıç