Miletvekilli Babacan Bu Şehri Artık Geleceğe Taşımak Lazım

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

        Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Malatya İl Başkanlığı tarafından ‘İş Dünyası ve Türkiye Siyaseti’ konulu bir program düzenlendi. Programa katılan AK Parti Malatya Milletvekili Doç. Dr. Abdurrahman Babacan “Bu şehri artık geleceğe taşımak lazım” dedi.

        6 Şubat tarihli depremlerden en fazla etkilenen Malatya’da ve 11 ilde vefat edenlere başsağlığı dileyerek konuşmasına başlayan Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Malatya İl Başkanı Mustafa Şarlak, “Büyük yıkımlara neden olan depremler sonrası Rabbimize sığınarak, ümitsizliğe kapılmadan yeniden küllerinden doğacaktır inşallah” dedi.


“ANADOLU SERMAYESİ AK PARTİ DÖNEMİNDE İYİCE KÖK SALMIŞTIR”

         ASKON Malatya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘İş Dünyası ve Türkiye Siyaseti’ programına katılan AK Parti Malatya Milletvekili Doç. Dr. Abdurrahman Babacan “Türkiye’de ki siyasi ve iktisadi geçmiş nerelerden bugüne gelmiştir. Şimdi bugün Malatya’dayız, Malatya Anadolu’nun temeldeki temel yapı taşlarından, öncü motorlarından bir tanesidir. 

         Misal olarak bir Kahramanmaraş deriz, bir Gaziantep deriz, bir Malatya deriz, bir Kayseri deriz aşağı yukarı bu çerçevede Anadolu Sermayesinden bahsederiz. Bu sermayenin gelişim dinamiklerinden bahsederiz. Cumhuriyetin ilk kuruluş yıllarının akabinde gelişen ve aşağı yukarı tek parti dönemine damgasını vurmuş nihayetinde ise ilk olarak Rahmetli Menderes döneminde biraz Anadolu’ya açılmış, sonrasında asıl kırılmayı hemşerimiz Rahmetli Turgut Özal ile yapmış ve sonrasında da AK Parti döneminde de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan döneminde iyice kök salmış ve filizlenmiş bir Anadolu Sermayesi olgusu ile ASKON’da böylesi bir çabanın filizlenmesi olarak ortaya çıkmıştır.” şeklinde konuştu.

           Yapılan konuşmalar sonrası geçilen soru cevap kısmında 6 Şubat depremleri sonrası yaşanan sıkıntılara ilişkin ASKON üyeleri tarafından sorulan soruları cevaplandıran AK Parti Malatya Milletvekili Doç. Dr. Abdurrahman Babacan “Bu şehri artık geleceğe taşımak lazım” dedi.

“TOKİ YEREL İLE ÇOK FAZLA ÇALIŞMIYOR”

        ASKON Yönetim Kurulu Üyelerinden gelen TOKİ tarafından güvenlik önlemlerinin Ankara bazlı firmalara verilmesi ve bu firmaların ise taşeron olarak Malatya’da ki firmaları kullanmasının devleti zarara uğrattığı konusuna ilişkin sorulan soruya Doç. Dr. Abdurrahman Babacan “TOKİ teknik olarak yerel ile çok fazla çalışmıyor. Bu Isparta içinde, Kahramanmaraş içinde, Malatya içinde böyle, TOKİ her şeyi kendi çerçevesinde yapıyor. Ancak söylediğiniz gibi bir konu var ise bu durumu en kısa sürede çözüme kavuşturmak için elimden geleni yapacağım” dedi.

 “GIDA SEKTÖRÜNÜ TEK ELDE BİR YERDE BULUŞTURACAĞIZ”

         Özellikle ÖZSAN Sanayi Sitesinde birçok iş kolunun yan yana olduğunu ve bunun getirdiği sıkıntıların başında gıda üreticisi ile marangozun yan yana olması gibi birçok problem olduğunun dile getirilmesi üzerine Milletvekili Doç. Dr. Abdurrahman Babacan “Şuan proje aşamasında olan bir çalışmamız var. Ticaret Bakanımızın Malatya ziyaretinde bunlar konuşuldu. Gıda sektörünü tek elde bir yerde buluşturacağız. Ayrıca Malatya’nın yeniden inşasında özellikle her işletme grubu için yeni bir planlama mutlaka yapacağız.” şeklinde konuştu.

“İLGİLİ BAKANLIĞA İLETECEĞİM”

         ASKON Malatya İl Başkanı Mustafa Şarlak, Küçük İşletmeci Sanayi Sitesinden OSB’ye direkt geçiş yapamıyor. Küçük İşletmeler için Orta Ölçekli İşletmeye geçiş sürecinde bir Sanayi Bölgesi Malatya’da mutlaka olmalı söylemi üzerine Milletvekili Babacan “Çok önemli bir konu ve bunu notlarım arasına alıp mutlaka ilgili Bakanlığa ileteceğim. Küçük İşletmeci OSB’lere ekonomik koşullarda geçemiyor olabilir ve bunun için bir çalışma mutlaka yapılması gerekiyor.” dedi.

“BAKAN BOSTANBAŞI’NIN KURTARILABİLECEĞİNİ SÖYLÜYOR”

           Son olarak yeni yapılacak binalara ilişkin konuşan Milletvekili Babacan “Belediyelerden değil artık Bakanlıktan alınacak olurla inşaat izni alınabilecek. Bostanbaşı’nın kurtarılabileceği noktasında Bakanın zemin artı 5 kat üzerinde yoğunlaştığı Cumhurbaşkanımızın ise zemin artı 4’te ısrar ediyor. Şuan ki durum zemin artı 4 kat.” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN