Gülay Körükmez, Kuluncak İlçesine Belediye Başkan Aday Adayı Oldu

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Malatya Kuluncak CHP Belediye Başkan Aday Adayı Eğitimci ve İş Kadını Gülay Körükmez Oldu.  İş hayatında başarıdan başarıya koşan Gülay Körükmez, Kuluncak halkının takdirini kazanmış ve kazanmaya devam ediyor.

Kendi iş dalında başarılı olan Körükmez, Kuluncak İlçesine hizmet etmek için kollarını sıvadı. CHP Kuluncak İlçesine Belediye Başkan Aday Adayı olan Gülay Körükmez, Birlik ve beraberlik mesajları veridi.


Eğitimci ve İş Kadını Gülay Körükmez CHP Kuluncak İlçesi Belediye Başkan Aday Adayının İş Hayatında ve yine STK’lardaki başarıları şöyle.

-Pelikan Etüt Eğitim A.Ş Gebze – Koleji
-Pelican İhracat Ltd. Şti.
-Beyaz Pelikan Yayınları
-Pelikan Etüt Eğitim Merkezi

 STK, ÜYELİKLERİ
-MASTÖB Kadın Kooperatifi 
- MASTÖB Eğitim Komisyonu 
-Kocaeli Malatyalılar Derneği Yönetim Kurulu
-Gebze Ticaret Odası Eğitim Komitesi
-MASİAD Yönetim Kurulu
-TEMA Vakıf Gönüllüsü
-SOFULAR EĞİTİM TÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA 

Eğitimci ve İş Kadını Gülay Körükmez, Kuluncak İlçemizi hep birlikte yöneteceğiz. Kuluncak İlçemizi daha güzel bir yere getirmek için elbirliğiyle gece gündüz demeden çalışacağız. Bizler hizmet için bu yola çıktık ve Allah’ın izniyle başarılı olacağız dedi.

"Malatya'nın Kuluncak ilçesine kayıtlı olan Gülay Körükmez, 1969 yılında öğretmen bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. İlk ve ortaokulu, babasının öğretmenlik yaptığı Sarıca Köyü'nde tamamlamıştır. Lise eğitimini Sivas Gazi Lisesi'nde yatılı olarak tamamladıktan sonra, 1995 yılında Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Bölümü'nden mezun olmuştur.

Meslek hayatına kimya sektöründe başlamış olmasına rağmen, her zaman içinde öğretmenlik idealini taşımıştır. Bu nedenle 1997 yılında Darıca İlköğretim Okulu'nda ücretli İngilizce öğretmeni olarak çalışmaya başlamış ve bu karar hayatının yönünü değiştirmiştir. Uzun yıllar boyunca hem kimya alanında çalışmış hem de öğretmenlik yaparak kendi ideal yaşam dünyasını oluşturmuştur.

1998 yılında Gülay Körükmez, kimya sektörünü tamamen bırakarak eğitim sektörüne yönelmiş ve Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi'nde "Pedogojik Formasyon Sertifika Programı"nı tamamlamıştır. Aynı yıl içerisinde Gebze ve Darıca'nın ilk etüt eğitim merkezi olan Pelikan Etüt Eğitim Merkezi'ni Darıca'da kurmuştur. Babasının öğütleri ve idealizmi, Körükmez'in öğretmenlik mesleğini daha da derinlemesine anlamasına ve bu alandaki çalışmalarını sürdürmesine ilham kaynağı olmuştur.

Kariyerinin yanı sıra, spor ve doğa aktivitelerine büyük bir hayranlıkla ilgi duyan Körükmez, kort tenis eğitimi almış ve Hülya Avşar Cup Tenis Turnuvası'na katılmıştır. Ayrıca, bisikletle Loire Nehri bölgesinde Tour de France rotasında yaklaşık 600 km yol kat ederek 9 gün boyunca sürdürdüğü bu deneyimle spor tutkusunu daha da zenginleştirmiştir.
Dağcılık ve tırmanış eğitimleri alarak doğaya olan sevgisini öğrencilerine aktarmış ve öğrencilerini doğa ile uyumlu yaşamaya teşvik etmiştir. Aynı zamanda, Rusya'da ekstrem sporların zirvesine ulaşmak için paraşüt eğitimi almış ve sadece gökyüzünde değil aynı zamanda suyun altında da maceralar yaşamayı hedeflemiştir. Dalış eğitimi alarak dünyanın en iyi 10 dalış noktasından biri olan Kızıl Deniz'i keşfetme fırsatı yakalamıştır. Sarıkamış’ta kayak eğitimi alan Körükmez bütün öğrencilerine kayak eğitimi vermeye başlamıştır. Sarıkamış'ta kayak eğitimi alan Körükmez, bütün öğrencilerine kayak eğitimi verme kararı almış ve uygulamaya başlamıştır. Prof. Dr. Bingür Sönmez ile Sarıkamış Şehitlerini Anma ve Top Yolu Yürüyüşü ‘ne katılmıştır. 

Eğitim sektöründeki çalışmalarını yayınevi alanına taşıyarak 2013 yılında Beyaz Pelikan Yayınevi'ni kurmuştur. Aynı yıl içinde, matematik eğitiminde dünya çapında bir yenilik olan "Abaküsle Ritmik Sayma" yöntemini geliştirmiş ve bu yöntemi içeren Abaküs ve 9 kitaptan oluşan matematik setini eğitim dünyasına sunmuştur. 
2015 yılında Gebze Pelikan Etüt Eğitim Merkezi'ni Özel Pelikan Ortaokulu'na dönüştürerek okullaşma yolunda önemli bir adım atmıştır. 

"Optimum Denge Modeli" kurslarına katıldı. Bu kurslar, Tamer Dövücü tarafından sunulan eğitim programlarıdır ve yaşam dengelemesi, stres yönetimi, motivasyon artırma ve kişisel gelişim konularını içerir. Bu kursları başarıyla tamamlayarak, bu becerileri günlük yaşamında ve iş hayatında başarıyla uygulayarak hem kişisel hem de profesyonel gelişimine katkıda bulundu. Ayrıca, bu bilgileri kullanarak "Pelikan NLP Olumlama" ve "Pelikan NLP Çivitleme" yöntemlerinin geliştirdi   ve bu yöntemleri Pelikan Eğitim Kurumları bünyesinde ders olarak sundu.

2017 yılında Özel Pelikan Etüt Eğitim Merkezi'ni Özel Pelikan Kişisel Gelişim Merkezi'ne dönüştürdü.
2018 yılında Özel Pelikan İlkokulu, Özel Pelikan Fen Lisesi, Özel Pelikan Anadolu Lisesi ve Özel Pelikan Anaokulu'nu bünyesine katmıştır. 

2019-2020 yıllarında Endonezya'da bulunan Bali'ye giderek İleri Seviye NLP eğitimi almıştır.
2021 yılında Sınav Taktikleri Yöntemini geliştirerek öğrencilere sınav esnasında zaman, stres  ve kaygı yönetimi konusunda yardımcı olmuştur.

Covid-19 salgınıyla birlikte online eğitimin yaygınlaşmasıyla, Gülay Körükmez de online kurslara katılmaya başlamıştır. Bu kurslar arasında Dr. Joe Dispenza'nın "Değişim Zihinde Başlar" programı, "Heal Summit," Eckhart Tolle'un "Var Olmanın Gücü" programı, Alberto Villoldo'nun "Enerji Tıbbı" programı ve "Flow Summit" gibi önemli programlar yer almaktadır. 

Körükmez, müsait olduğu zamanlarda Kocaeli Öncü gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktadır. Ayrıca Kocaeli Malatyalılar Derneği'nde ve Sofular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nde yönetim kurulu üyeliği, Gebze Ticaret Odası Eğitim Komitesi üyeliği ve Tema Vakfı gönüllü üyeliği gibi görevlerde bulunmaktadır." 

 26 yıldır öğrencilere hizmet veren Körükmez, memleketinin toprağına olan bağlılığını ve orada yaşayan tüm canlılara en iyi hizmeti sunma arzusunu göz önünde bulundurarak, Cumhuriyet Halk Partisi'ne belediye başkanlığı için aday adayı olma başvurusunda bulunmuştur.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN