Gıda Haberleri

Gıda Haberleri

8 Bin Koli Gıda ve Hijyen Seti, 300 Adet Çocuk Kıyafeti ve 12 Ton Hayvan Yemini Depremzedelerle Buluşturuyoruz

Yeşilyurt Belediyesi AR-GE Müdürlüğü, Hollanda merkezli İnsani Yardım Kuruluşu (Cordaid) ve Kentsel Gelişim Derneği işbirliğiyle Malatya’ya getirilen 8 bin koli erzak ve hijyen setinin yanı sıra 300 adet çocuk kıyafeti ile 12 ton hayvan yeminin Doğanşehir İlçesindeki konteyner kentlerde kalan depremzedelere ve çiftçilere dağıtımına başlandı.

Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı Doğanşehir’e de Yardım Ulaştırdı

Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı tarafından Malatya merkez, Pütürge ve Doğanyol ilçelerinde depremzede aile ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılan yardımların ardından Doğanşehir ilçesinde de vakıf yönetimi köyleri ziyaret ederek, gıda kolileri ile temizlik malzemelerini ihtiyaç sahiplerine teslim ettiler.

Depremzedelerin Geçici Konaklama Yerleri Belirlendi.

İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla afet bölgesinde ikamet eden afetzede vatandaşlarımızın talep etmeleri halinde afet bölgesinden tahliye edilmesi ve aşağıda belirtilen illerde geçici konaklamalarının sağlanabilmesi için gerekli planlama ve koordinasyon çalışması yapılmıştır.

Ağbaba, Darende’de Kayısı Ağaçları Buzlanma Kurbanı

Darende Yeniköy’de kırağıdan dolayı buzlanan ağaç dallarının kırılması nedeniyle ciddi zarar meydana geldi. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, üreticilerin hasarlarının tespit edilerek, destek verilmesini istedi.

Kızılay Ekipleri Evi Yanan Aileyi Yalnız Bırakmadı

Geçtiğimiz günlerde Malatya Yeşilyurt İlçesi Salkonak Mahallesinde evleri yanan aileyi Türk Kızılayı Yeşilyurt Şubesi ekipleri yalnız bırakmadı. Aileye giyim ve gıda yardımında bulunan Kızılay ekiplerine aile üyeleri teşekkür etti.

Başkan Yıldız, Ekmek Artık Lüks Gıda Olmuştur

İYİ Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Serdar Yıldız ve Yönetim Kurulu üyeleri Malatya Fırıncılar ve Unlu Mamül İmalatçılar Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi’yi ziyaret etti.

Fakıbaba: ‘Köysel Dönüşüme’ Ve ‘Kooperatifleşmeye’ Ağırlık Verilmeli

Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Türkiye’nin tarım ve hayvancılık alanında çok zengin bir imkâna sahip olduğunu belirterek, kentsel dönüşüm yerine köysel dönüşüme, mazot yerine de gelire destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Ağbaba, Çiftçi Bir Hayvanı Satıp Diğerine Yem Almak Zorunda Kalıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğini ziyaret ederek üreticilerin sorunlarını dinledi ve üreticilerin durumuna ve artan gıda fiyatlarına ilişkin açıklama yaptı.

Ramazan Bayramı’nda Gıda Alışverişine Dikkat Edilmelidir

Gıda Mühendisleri Derneği Malatya İl Temsilcisi Nihayet Alagöz 'ün Bayram Mesajı.

Malatya TSO, Ramazan Yardımı Gıdalarını Yerel Firmalardan Aldı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), geleneksel olarak yürüttüğü Ramazan Ayı yardım faaliyetlerine bu yılda devam ediyor. MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 2 bin 500 aileye ulaştıracakları gıda kolilerini yerel firmalardan temin ettiklerini söyledi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Doğanyol’da Fidan Dağıtımı Yaptı

Gıdaya Sahip Olan, Stratejik Anlamda Güce De Sahip Olmuş Demektir.

Başkan Sadıkoğlu, Bir An Önce Destek Verilmesini Talep Ediyoruz

Yoğun kar yağışı sonucu çatısı çöken gıda deposunda başlayan tadilat çalışmaları hakkında bilgi almak için firma sahibi Celil Eren’i ziyaret eden Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Şuana kadar firmalarımıza afet kapsamında herhangi bir destek olunmaması üyelerimiz adına bizleri üzüyor. Bir an önce ilgili kurum ve kuruluşların destek vermesini talep ediyoruz” dedi.

Vali Baruş, Zincir Ve Yerel Marketlerde Denetlemelerde Bulundu

Vali Aydın Baruş,  Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit, Ticaret İl Müdürü Ahmet Demirbağ ile marketlerde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik stokçuluk, fahiş fiyat ve etiket denetimi yaptı.

Ağbaba; Gıda Enflasyonunda Zimbabve’yi Geride Bıraktık

Türkiye Dünyada Enflasyonun En Yüksek Olduğu Sekizinci Ülke...

Başkan Sadıkoğlu, KDV İndiriminin Olumlu Yansımaları Olacaktır

Tüm gıda ürünlerinde KDV’nin % 8’den % 1’e indirilmesinin önemli bir adım olduğunu belirten Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, gıda üretimi veya ticareti yapan işletmeleri enflasyonla mücadele kampanyasına destek vermeye davet etti.

Milletvekili Çakır'dan Tarım ve Gıdadaki İddialara Cevap

'Türkiye, gıda ve tarım ürünleri dış ticaretinde net ihracatçı bir ülkedir. 456 bin dekar alan tarımsal üretime kazandırıldı' AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, tarım, gıda ve ormancılık alanında bazı kesimler tarafından ortaya atılan iddialar hakkında açıklamalarda bulundu.

Çalık, Altay Kışlası’nda Yeni Bir Yerleşim Alanı Oluşacak

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Altay Kışlası’ndaki 2 bin dönümlük alanın Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne devrinin gerçekleştiğini ifade ederek, “Özsan ve Yeni Sanayi Siteleri, Keresteciler, Ayakkabıcılar, Mobilyacılar, Yapı Malzemecileri, Gıda Toptancıları, Oto Tamircileri, Demirciler, Depolama Alanları, Tekstil Atölyeleri ve Galerici Sitelerinin de içinde olabileceği Malatya’nın yeni bir yerleşim alanı oluşacak.

Hafızalardan Silinmeyecek Özel Bir Proje

Milletvekili Çalık İle Belediye Başkanı Çınar, ‘Gıda Destek’ Projesinden Faydalanan Üniversite Öğrencilerini Ziyaret Etti.

Milletvekili Eker, Malatya’nın Tarihi Battalgazi’de Saklı

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, bir takım ziyaretler için Malatya’ya gelen AK Parti Diyarbakır Milletvekili ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Eski Bakanı Mehdi Eker ile Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’i Medeniyetin Kalbi Battalgazi’de konuk etti.

Battalgazi’deki Üreticilere Sertifikalı Arpa Tohumu Dağıtıldı

Yerli tohumu yaşatmak, geleceğe aktarmak ve gelecek nesilleri de sağlıklı gıdaya ulaştırmak için büyük özveri örneği ortaya koyan Battalgazi Belediyesi, paydaşlarıyla birlikte hayata geçirdiği  “Battalgazi’de yarınlar için verimli tohumların toprakla buluşması” projesi kapsamında, Karakaş Çiftliği ve Karatepe mahallesindeki üreticilere sertifikalı arpa tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.

Salep Üretiminde Markalaşmayı Hedefliyoruz

Tarımsal kalkınma alanında yaptığı çalışmalarla isminden söz ettirmeye başlayan Yeşilyurt Belediyesi, katma değerli yapısıyla ilçenin farklı bölgelerinde üretim yapan çiftçilere ekonomik gelir sağlayacak ürünlerin başında gelen salebin yaygınlaştırılması amacıyla Yeşil Gıda Seracılık Alanında salep üretimiyle ilgili çalışmalara ağırlık verdi.

Kitap Dostu Çocuklara Battalgazi Belediyesi’nden Ödül

Battalgazi Belediyesi Tarafından “Oku Ve Kağıda Dök” Yarışması Düzenlendi.

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul Kararı

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu 23.08.2021 Pazartesi günü Vali Aydın BARUŞ başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda toplanarak, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 27’nci ve 72’nci maddeleri uyarınca, aşağıdaki konuları görüşerek karara bağlamıştır.

Zabıta Ekipleri Güvenli Ve Sağlıklı Alışveriş İçin Denetimde

Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri vatandaşların sağlığı ve güvenliği için gıda ve etiket denetimlerine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler ayrıca dilenci ve seyyar satıcılarla ilgili denetimlerini de gerçekleştiriyor.

Keskin: Malatya Esnaf Camiasından Sel Bölgesine Yardım

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi, bağlı esnaf odaları ve esnaflar tarafından selden etkilenen Sinop’taki afetzedeler için toplanan ve içerisinde hijyen malzemesi, gıda malzemesi, giyim malzemesi ve ev gereçlerinden oluşan 119 koli AFAD İl Müdürlüğüne teslim edildi. Kolileri, başkanlar da taşıyarak AFAD araçlarına yükledi.

Battalgazi Belediyesi’nden Ödüllü Kitap Okuma Yarışması

Battalgazi Belediyesi, 8 Eylül UNESCO Dünya Okuma Günü Etkinlikleri Kapsamında Öğrencilere Kitap Okuma Alışkanlığı Kazandırılmasına Katkı Sağlamak Amacıyla “Oku Ve Kağıda Dök” İsimli Ödüllü Kitap Okuma Yarışması Düzenliyor.

Boyu, Gıda Mühendisleri Derneği Malatya İl Toplantısını Gerçekleştirdi

Gıda Mühendisleri Derneği Genel Başkanı ,Abdussamed Boyu derneğin Malatya İl toplantısını gerçekleştirdi.