Düzenleme Haberleri

Düzenleme Haberleri

Ağbaba’dan Bağkur Tescil Mağdurlarını Sevindirecek Teklif

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba,  tarafından EYT kapsamındaki esnafa 2000 öncesi tescil ve Bağkur borçlanması getiren düzenleme Meclis’e sunuldu.

Vali Şahin’den  “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” Kutlama Masajı

10 Ocak 1961’de kabul edilen ve basın çalışanlarına önemli haklar ve yasal güvence sağlayan, “212 Sayılı Kanunda” yapılan düzenlemenin Resmi gazetede yayınlanışı dolayısıyla 10 Ocak, Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanmaya başlanmıştır.

Malatya - Elazığ Arası Yolda Çalışmalara Başlandı

Malatya - Elazığ Devlet Yolunun Havaalanı Kavşağı ile İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi arasındaki 22 Kilometrelik Yolun Bakım, Onarım, Çevre Düzenlemesi ve Sıcak Asfaltlama İşine Yeni Yılla Beraber Başlandı.

Ağbaba, Kabul Etseniz De Etmeseniz De Cemevleri İbadethanedir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Cemevlerine yönelik düzenlemelerin de yer aldığı torba kanun teklifine ilişkin yaptığı konuşmada Cemevleriyle ilgi...

İnternet Haberciliğine İlişkin Düzenleme Kabul Edildi

Basın, Sosyal Medya ve İnternet Haberciliğine İlişkin Düzenleme TBMM’de Kabul Edildi.

Dezenformasyonla Mücadele Yasası Ne Getiriyor?

TBMM, kamuoyunda 'dezenformasyonla mücadele yasa teklifi' olarak bilinen kanun değişikliği düzenlemesiyle bugün kapılarını açıyor. İşte yasanın içeriğiyle ilgili tüm detaylar...

Başkan Sadıkoğlu, Yatırım Ve Üretimin Devamı Adına Önemli Bir Adım

Merkez Bankası’nın faiz indiriminin ardından aldığı önlemlerle bankaların ticari kredi faizlerini yüzde 30’ların üzerine çıkmayacak bir şekilde yaptığı sınırlandırma düzenlemesini değerlendiren Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Yatırım, üretim, istihdam ve ihracatın devamı adına önemli bir adımdır” dedi.

Karagöz Mahallesi’ndeki Meydan Çalışmaları Tamamlandı

Battalgazi’de daha konforlu bir hayat ve kesintisiz ulaşım için hayata geçirdiği milyonluk ulaşım yatırımlarıyla büyük takdir toplayan Battalgazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Karagöz Mahallesinde startını verdiği meydan düzenleme çalışmalarını tamamladı.

Başkan Çınar, Çalışıyor Yeşilyurt Güzelleşiyor

Yeşilyurt’taki Sosyal Yaşam Alanları Düzenleme Çalışmasıyla Daha Nezih Bir Görüntüye Kavuşuyor.

Çınar, Gündüzbey’in Yüksek Kesimlerindeki Yol Düzenleme Çalışmalarını İnceledi

“Gündüzbey’in Kuşgöze Bölgesindeki Trafik Akışını Akıcı Ve Güvenli Hale Getiriyoruz”

Ahmet Kaval, Akaryakıt Fiyatlarına Düzenleme Yapılmalı

Akaryakıt fiyatlarında meydana gelen dengesiz yükseliş, başta vatandaşları olmak üzere birçok sektörü tedirgin etmeye başladı. AKKA Petrol yetkilisi iş insanı Ahmet Kaval, yaptığı açıklamada akaryakıt fiyatlarında düzenleme yapılması herkes açısından çok olumlu olacağını belirtti.

Başkan Sadıkoğlu: Yüzde 25 İle Sınırlanan Konut Kira Artışı Düzenlemesi İşyerlerini De Kapsamalı

Emeksiz Caddesi’nde bulunan işletmeleri ziyaret eden Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Geçtiğimiz günlerde TBMM Genel Kurulu'ndan geçen konut kira artışlarını yüzde 25 ile sınırlayan düzenlemenin işyeri kiralarını da kapsamasını talep ediyoruz” dedi.

Başkan Çınar, Hoca Ahmet Yesevi Mahallesindeki Yol Düzenleme Çalışmalarını İnceledi

Hoca Ahmet Yesevi Mahallemizi Temiz Ve Güvenli Yollara Kavuşturuyoruz...

İnternet Haberciliğine İlişkin Düzenleme Mecliste

Basın, sosyal medya ve internet haberciliğine ilişkin düzenlemeler içeren “Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” TBMM Başkanlığına sunuldu.

Ağbaba, Yeni Cami’de Yapılan Düzenleme Camiyi Çevreden Koparıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya Mimarlar Odası Başkanı Yunus Emre Fidanel ve Malatya Kültür Yaşam Derneği Başkanı Atilla Kantarcı ile birlikte 24 Ocak depreminin ardından restorasyonuna başlanan ve kısa süre önce ibadete açılan Yeni/Teze Cami etrafına yapılan demir korkulukların kaldırılmasını istedi.

Çınar, Çukurdere Çocuk Parkındaki Düzenleme ve Yenileme Çalışmasını İnceledi

Yeşilyurt’ta hizmete giren park ve sosyal yaşam alanlarında gerçekleşen revizyon, yenileme ve düzenleme çalışmalarını inceleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ İlçemizin sosyal yaşam seviyesinin artmasına vesile olan park alanlarımızda gerçekleşen revizyon ve yenileme çalışmalarımız neticesinde Yeşilyurt’umuzun güzelliklerine yeni güzellikler katıyoruz.” diye konuştu.

Başkan Çınar, Yol Çalışmalarını Yerinde İnceledi

Başkan Çınar, Çilesiz Mahallesindeki Yol Yenileme Ve Çevre Düzenleme Hizmetlerini İnceledi.

Başkan Gürkan, Horata Mesire Alanına İncelemelerde Bulundu

Gürkan, Horata’nın Eski İhtişamına Kavuşması İçin Düzenleme Projesini Uygulamaya Geçirdik.

Çalık, Yasal Düzenlemede Kolaylaştırıcı Bir Usul Geliştirilsin İstiyoruz

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Doğanşehirli tütün üreticilerinin sorunları ve taleplerini ilgili yerlere ilettiklerini ifade ederek, yasal düzenlemede kolaylaştırıcı bir usül geliştirilmesi için çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

Milletvekili Çalık, Elektrik Faturaları İçin Yeni Bir Düzenleme Yapılacak

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, elektrik fiyatlarında yaşanan artışa yönelik yeni bir düzenleme yapılabileceğini söyledi.

Başkan Sadıkoğlu, Acil Çözüm Talebimizi İlettik

Elektrik tarifelerine yapılan zamların işletmeleri zorladığını belirten Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, ticari işletmelerin kullandığı elektrik tarifelerine yeni bir düzenleme yapılması için acil çözüm talep ettiklerini ve TOBB kanalıyla girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Battalgazi’deki Futbol Sahasında Çevre Düzenlemesi Yapıldı

Battalgazi Belediyesi ekipleri tarafından Eskimalatya Karahan Mahallesinde bulunan sentetik futbol sahasının çevresinde düzenleme ve sıcak asfalt çalışması gerçekleştirildi.

Milletvekili Fendoğlu TBMM Genel Kurulunda Konuştu

MHP Malatya Milletvekili ve MYK Üyesi Mehmet Fendoğlu TBMM Genel Kurulunda söz alarak  “Çırak ve kalfalarımız için ödenen iş kazası ve meslek hastalıkları primi emeklilik gününe sayılan bir düzenlemeyle SSK'lar için de yapılırsa sanayi sitelerindeki esnaf ve sanatkârlarımızın iş hacmi artar ve daha çok çırak ve kalfa çalışmış olur.” Dedi. 

Basın Yasası Değiştirildi

Torba Yasa’da yer alan ve yerel basın kuruluşlarının kapanmasına, çok sayıda basın çalışanının da işsiz kalmasına yol açacak düzenleme teklifi, TGK ve BİK temsilcilerinin yoğun çabası sonucu TBMM’de önerge ile değiştirildi.

Servisçi Esnafının Beklediği Düzenleme Gerçekleşti

Malatya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Genel Sekreterliğinden yapılan açıklama da, İçişleri Bakanlığının Okul Servis Araçları Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmeliğin Resmi Gazete’de yayımlandığı bildirilerek, okul servis aracı olarak kullanılacak taşıtların, 12 yaşından küçük olması zorunluluğunun 2023 yılına kadar 15 yaş olarak değiştirildiği bildirildi.

Başkan Gürkan, Banazıya Yakışır Bir Mesire Alanı Oluşturacağız

Yaz aylarında vatandaşların dinlenip eğeleneceği rahat mekânlar hazırlamak amacıyla çalışmalar yürüten Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatyalıların sıklıkla uğradığı Horata Mesire alanında yenileme ve çevre düzenleme çalışmaları gerçekleştiriyor.   

Battalgazi’nin Çehresi Her Geçen Gün Değişiyor

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ile birlikte 679 konut, 18 işyeri ve çevre düzenlemesi işi ihalesinin 2 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleşeceği Şehit Fevzi Mahallesi’ndeki 110 dönümlük kentsel dönüşüm proje alanında incelemelerde bulunarak, konutların 2022 yılı sonunda teslim edileceği müjdesini verdi.