Asker Haberleri

Asker Haberleri

Fendoğlu, Askerimiz 05:45'te Kışladan Çıktı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, yaşanan Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri ile ilgili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaptığı konuşma da, “Depremin ilk saatlerinden itibaren Malatya’da mevcut tüm askeri birlikler seferber edilerek .

9 Tabur Asker ve 35 Bin Kişi Malatya'da Görev Yapıyor

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremin ardından Malatya’daki arama kurtarma, afet kriz yönetimi ve koordinasyon çalışmalarında Milli Savunma Bakanlığına bağlı 9 komando taburu ve 1 bölük görevalırken, farklı kamu kurum ve kuruluşlarına mensup 35 bini aşkın personel sahada 7/24 görev yapıyor.

Kore Gazimizin Vefatı Nedeniyle Askeri Tören Düzenlendi

Yaşlılığa bağlı nedenlerden dolayı bu sabah tedavi gördüğü hastanede vefat eden 94 yaşındaki Abdullah Tilbaç, düzenlenen askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit İs. Asb. Kd. Çvş. Harun Uğur Dualarla Uğurlandı

04. 01. 2023 tarihinde Konya Adana yolu üzerinde, askeri araçla seyir halinde iken yoğun sis nedeniyle meydana gelen trafik kazası sonucu Şehit olan İs. Asb. Kd. Çvş. Harun Uğur için cenaze töreni düzenlendi.

Sarıkamış Şehitleri, Battalgazi’de Oratoryo Gösterisiyle Anıldı

Allahuekber Dağları'nda donarak şehit olan 90 bin asker, tüm Türkiye'de düzenlenen etkinliklerle anılırken, Battalgazi Belediyesi tarafından düzenlenen “Vatan İçin Cennete Yürüyenler” isimli Oratoryo gösterisi de büyük beğeni topladı.

Milletvekili Çalık, 1,5 Milyara Mal Olacak Adalet Sarayını Malatya’mıza Kazandıracağız

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Yeşiltepe'de bulunan eski askeri hastanesi yerine yapılacak olan yeni adliye binasının 1,5 milyar lira bedelle yapılacağını söyledi.

Başkan Alpaslan, 15 Temmuz Ruhunu Bir Kez Daha Hatırlayalım

Vatanseverler Gençlik Eğitim ve Kültür Derneği Genel Başkanı Ayşe Alpaslan, Hain FETÖ terör örgütü 15 Temmuz işgal girişimini 35 uçak, 3 savaş gemisi, 37 helikopter, 74 tank, 246 zırhlı araç, 3992 hafif silah ve 8651 askeri personelle gerçekleştirmek istedi.

Başkan Yılmaz, Kanları Yerde Kalmayacak

İyi Parti Malatya İl Başkanı Hakan Yılmaz, Pençe-Kilit Operasyonu’nda Şehit Olan 4 Asker İçin Taziye Mesajı Yayınladı

 İYİ Parti İl Başkanı Yılmaz, Şehitlerimize Allah’tan Rahmet Diliyorum

Pence-Kilit bölgesinde çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu, 4 askerde yaralandı.

Kuzey Irak’ta 4 Askerimiz Şehit Oldu

Kuzey Irak’ta terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen Pençe-Kilit Operasyonu’nda 4 Asker Şehit oldu. Şehit olan 4 askerden biri olan Malatyalı Piyade Sözleşmeli Er Celal Tekedereli’nin acı haberi ailesine ulaştı.

Battalgazi’de Yeni Nesil Çanakkale Zaferini Yad Etti

Battalgazi Belediyesi tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi 107. yıl dönümü dolayısıyla ‘Dirilişten Kurtuluşa Bir Duruştur Çanakkale’ adlı anma programı düzenlendi. Büyük ilgi gören programda, Çanakkale savaşlarının yaşandığı günlerde askerimizin bir öğünlük yiyeceği olan hoşaf ve ekmek ikramı yapılıp, yeni neslin o günleri yad etmeleri sağlandı.

Sarıkamış Şehitleri Battalgazi’de Anıldı

Battalgazi Belediyesi, 1914 yılında eli silah tutan herkesin savaşa çağrıldığı ve binlerce askerimizin donarak şehit olduğu Sarıkamış Harekatının 107.yıldönümünde “Biz Unutmadık Ya Siz?” adlı bir anma programı düzenledi.

Battalgazi’nin Torunları Trambüste Sarıkamış Şehitlerini Andı

Battalgazi Belediyesi, tarihimizin en acı olayları arasında yer alan ve binlerce askerimizin donarak şehit olduğu Sarıkamış Harekatının 107.yıldönümünde milli bilinci yaşatmak için Trambüs içerisinde özel bir tiyatro gösterisi düzenledi. Duygu dolu anların yaşandığı tiyatro gösterisinde yolcular gözyaşlarına hakim olamadı.

Başkan Şengönül, Baş Verdiler Ama Baş Eğmediler

12 Eylül 1980 askeri darbesi Demokrasi ve milli iradenin hiçe sayıldığı, Türk düşmanlarının sevindiği kara bir gün olarak tarihimize geçmiştir.

Mustafa Gözükara'dan Başsağlığı Mesajı

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul Yetimleri Derneği Malatya şube başkanı Mustafa Gözükara Pençe-Yıldırım Harekâtı bölgesinde dün teröristler tarafından yerleştirilen EYP’nin patlaması sonucunda 3 asker şehit düştü 2 askerde yaralandı. Yaralı Askerlere ve Şehit Düşen Askerler için Taziye Mesajı ve Şifa Mesajı Yayımladı.

Bayramda Kolluk Kuvvetleri ve Sağlık Çalışanları Ziyaret Edildi

Vali Aydın Baruş, bayram namazı sonrası Şehitliği ziyaret ederek şehit asker ve polislerin kabirlerinde şehitlerin aileleri birlikte dua etti.

Başkan Gözükara, Bizler Şehitlerimizi Unutmamalıyız

Harp Malulü Gazi, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mustafa Gözükara, 08 Mayıs 2016 Yer Nusaybin Hendek, operasyonu Kahraman Askerlerimiz Terörist ile göğüs göğüsse çarpışıyor, Alan temizlendi ve evlerde saklanan Teröristler aranırken binaya yerleştirilen EYT tipi patlayıcı tuzağından üç Mehmetçiğimiz Şehitlik mertebesine yükseldi.

Ağbaba, Mecliste Şüpheli Asker Ölümlerini Konuştu

"Aileler Davul Zurnayla Gönderdikleri Evlatlarını Tabutla Alıyor"...

Veli Ağbaba, Kaçırılan Asker Ailelerinin Sesini Duymadılar

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 2017 yılında aileleriyle birlikte Meclis’te basın toplantısı düzenlediği PKK Terör Örgütü tarafından kaçırılan 13 asker ve polisin şehit edilmesinden dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirtti.

Veli Ağbaba, Malatyalı Askerin Şüpheli Ölümü Sonrası Çağrısını Yineledi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 19 Ocak 2021 tarihinde birliğinde vatani görevini yaparken intihar ettiği açıklanan Malatyalı asker Azmi Ayverdi’nin şüpheli ölümüne ilişkin soruların yanıt beklediğini açıkladı...

Ağbaba; İntihar Ettiği Açıklanan Askeri, Meclis Gündemine Taşındı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 19 Ocak tarihinde birliğinde vatani görevini yaparken intihar ettiği açıklanan Malatyalı asker Azmi Ayverdi'nin şüpheli ölümüyle ilgili soruların yanıt beklediğini açıkladı...

Başkan Çınar, Askerimizin Ve Polisimizin Her Zaman Yanındayız

Başkan Çınar, Kozluk Mahallesinde Ki ‘Polis Kontrol Noktası’ İnşaat Alanını İnceledi...

Başkan Eker'den 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Mesajı

Cumhuriyetimizin Kurucusu, Büyük Asker ve Devlet Adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete uğurlayışımızın 82.'inci yıldönümünde rahmet ve saygıyla bir kez daha anıyoruz.

MTÜ Öğrenci Yaşam Merkezi Hizmete Girdi

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Battalgazi Yerleşkesindeki 24 Ocak depreminde hasar gören askeri hangar modernize edilerek Öğrenci Yaşam Merkezine dönüştürüldü.

Başkan Şahbaz, Emeği Geçen Herkese Teşekkür Ediyorum

Yeşilyurt Muhtarlar Dernek Başkanı Süleyman Şahbaz,  Eski Askeri Hastanesi’nin yerine ,  Yeni Adilye Binasının Yeşiltepe'ye Yapılmasında Emeği Geçenlere Teşekkür Etti

Gürkan’dan Şehit Askerler İçin Taziye Mesajı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, terör saldırısı sonucu şehit olan Malatyalı P. Söz. Onb. Emre Büyükyıldırım ve P. Söz. Er Mustafa Ahmet Demir için taziye mesajı yayımladı.

Fendoğlu, Şehit Askerimizi İçin Başsağlığı Mesajı Yayınladı

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu Hakkâri’de terör saldırısı sonucu Şehit olan Kahraman askerlerimiz için taziye mesajı yayımladı.

Çalık, Malatya Yeni Adliye Binasına Kavuşuyor

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya’ya yeni adliye binasının yapılması için sürecin hızlandırıldığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla eski Askeri Hastane’nin yerinin adalet sarayı yapılmak üzere Adalet Bakanlığı’na tahsisinin gerçekleştirildiğini ifade etti.