Başkan Polat'ın 19 Mayıs Bayramı Kutlama Mesajı

Polat, ' Gençlerine Önem Veren Milletler Geleceğe Umutla ve Güvenle Bakar'

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, “19 Mayıs 1919’da tutuşturulan meşale, milletimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma mücadelemizde yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir” dedi.

Belediye Başkanı Polat yazılı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Şanlı tarihimizin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919'un 98.Yıl dönümüne ulaşmanın millet olarak gururunu yaşıyoruz.

Atalarımızın büyük kahramanlıklarıyla dolu istiklal mücadelemizin başladığı 19 Mayıs’ın, Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, Cumhuriyet’i emanet ettiğimiz gençlerimize duyulan güvenin bir açık göstergesidir. Türkiye’nin müreffeh yarınları için umudumuz, teminatımız ve tek gücümüz gençlerimizdir. 

Gençlerimizin, 98 yıl önce başlatılan bu onurlu mücadeleyi sonsuza dek taşıyacaklarına inancımız tamdır. 

Türkiye Cumhuriyeti'ni daha yükseklere taşımak, çok çalışmak, bizden sonraki nesillere en güzel şekilde teslim etmek hepimizin öncelikli görevidir. Bizim en büyük gücümüz; milli ve manevi değerlerine bağlı, vatanına, milletine, öz değerlerine sahip çıkan, kitap okuyan, araştıran ve kararlı gençliğimizdir.

Kendisine güvenen, özgüveni yüksek, gelecek öngörüsü olan gençlerimiz dünyaya adaleti, iyiliği ve güzelliği dağıtacaktır. Geleceğini, mukaddesatını ve bayrağını bilen, milletini ve ülkesini seven bir gençlik olduğu müddetçe bu milletin sırtını hiç kimse yere getiremez. Eğitimli, bilgi dolu, okuyan ve sorgulayan bir gençlik Yeni Türkiye'nin dünyada söz sahibi olmasında büyük rol oynayacaktır

Bizlere düşen görev ise; gençlerimize her türlü alanda destek olmak, onları en iyi şekilde geleceğe hazırlamaktır. Gençlerimizin çok daha iyi imkânlara kavuşması, dünya gençleriyle rekabet edebilecek donanıma, bilgi ve birikime sahip olabilmeleri için her türlü imkân ve kaynaklarımızı seferber ediyoruz. 

Gençlerine önem veren toplumlar, geleceğe daha umutla ve güvenle bakabilirler. Gücünü şanlı ve onurlu tarihinden alan, devletimizin sağladığı imkânlardan sonuna kadar yararlanıp ülkesinin ve milletinin güçlü bir geleceğe sahip olması için mücadele eden genç neslimize sonuna kadar güveniyoruz ve inanıyoruz. 

Bu duygu ve düşünceler ışığında; Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle yâd ederken, bu topraklar için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Aziz milletimizin ve Malatya’lı hemşerilerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı yürekten kutluyorum”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN