Ağbaba'dan 23 Nisan Mesajı

'97 Yıl Sonra Egemenliği Tek Adama Vermeyi Tartışmak Üzüntü Verici'

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Ağbaba, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada  “97 yıl sonra, 23 Nisan’da egemenliğin milletten alınıp tek kişiye teslim edilmesini, millet meclisinin yetkilerinin elinden alınmasını tartışmak üzüntü verici” dedi. Ağbaba çocukların açlığın, sefaletin, savaşın, şiddetin olmadığı bir dünyada yaşamalarını sağlamak, onlara verilecek en büyük hediyedir” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

“TBMM'nin açılması ile birlikte Türkiye; özgür, bağımsız, çağdaş bir ülke olduğunu tüm dünyaya göstermiştir'' ifadelerini kullanan Ağbaba, “23 Nisan, Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın sonunda çağdaş Türkiye’nin kuruluşunun en önemli günüdür. 23 Nisan 1920 tarihi, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiği tarihtir.23 Nisan, hakimiyetin kayıtsız şartsız milletin olduğunun tüm Dünya’ya ilan tarihidir. 97 yıl sonra, 23 Nisan’da egemenliğin milletten alınıp tek kişiye teslim edilmesini, millet meclisinin yetkilerinin elinden alınmasını, demokrasiden tek adam rejimine geçişi tartışıyor olmamız üzüntü vericidir. Referandum sürecinde yaşlanılanlar yetmezmiş gibi  tüm dünya, YSK eliyle halkın iradesine yapılan gaspı, hukuk dışı yöntemlerle rejimin değiştirilmek istenmesini izlemektedir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak milletimizin iradesinin çalınmasına, rejim değişikliği hayalleriyle Cumhuriyetle hesaplaşmak isteyenlere  asla izin vermeyeceğiz ”dedi.

Türkiye'nin çağdaş uygarlık seviyesine çıkarılabilmesi için en gerçekçi yolun Cumhuriyetin korunup, kollanması olduğunu kaydeden Ağbaba, ''En değerli varlıklarımız çocuklarımıza aydınlık yarınlar bırakmak hepimizin görevi olmalıdır. Onların açlığın, sefaletin, savaşın, şiddetin olmadığı bir dünyada yaşamalarını sağlamak, onlara verilecek en büyük hediyedir. Çocuklarımızın barış içinde yaşayacakları umutlu yarınlar diliyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, tüm çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum'' ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN