Yıldırım, Ortak Paydamız Malatyaspor'u Siyasi Emellerinize Kurban Etmeyin

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım, son zamanlarda Yeni Malatyaspor'un kaderi ile alakalı kapalı kapılar ardında yapılan ve şeffaflıktan uzak yapılan toplantılara sert tepki gösterdi.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

“TAKIMIN BAŞARISIZ OLMASI ADINA ADETA DUA EDİYORLAR”

Başkan Yıldırım Malatya’nın en önemli ve saygın değeri olan Yeni Malatyaspor üzerinden siyasi rant elde etmek isteyenleri sert bir dille eleştirrek “Bu şehirde yaşayan herkesin ortak paydası Malatyaspor’dur. Ancak son zamanlarda başta Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere bazı milletvekilleri ve bazı il başkanları Yeni Malatyaspor'a anti demokratik yollarla operasyonlar çekmeye çalışıyor. 

Peki, bu takımı 2. Ligden buraya getiren ve bizlere unutamayacağımız başarılar yaşamamıza vesile olan Adil Gevrek değil miydi?

Adil Gevrek bu takımı kümeye mi düşürdü?

Yoksa sizler her sene bu takımın şampiyon mu olmasını bekliyorsunuz?

Madem o kadar seviyordunuz neden Malatyasporun sponsorluklarına engel oldunuz?

Futbolda kazanmakta var kaybetmek de var. Ancak başarılı olsa da olmasa da bu takıma ve bu başkana şehrin siyasileri sahip çıkmak yerine takımın başarısız olması adına adeta dua ediyor.” diye konuştu.

“KAPALI KAPILAR ARDINDA DEMOKRASİ VE ŞEFFAFLIK OLMAZ”

Bu takım tüm Malatya'nın ortak paydasıdır diyorsunuz. Peki, neden ortak paydamız olan Malatyasporun kaderi ile alakalı yapılan toplantıya bu şehrin paydaşlarını davet etmiyorsunuz? diye soran Başkan Yıldırım “Ak Parti ve MHP'nin temsilcileri toplantılara davet ediliyor da neden diğer siyasi partilerin temsilcileri davet edilmiyor? Muhalefet Partisinin Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba neden davet edilmiyor yâda bizler neden davet edilemiyoruz?” dedi.

“BAŞKAN GEVREK ŞEFFAF OLMALIDIR”

Bu şehrin siyasileri kadar Başkan Adil Gevrek’te şeffaf olmalıdır diyen Başkan Yıldırım “Bu takımın tüm girdi ve çıktıları tek tek deftere yazılıp, şeffafiyet içeresinde Mali Kongreler düzenlenip, herkesin kabul edeceği bir yönetim oluşturulması gerekir. Bu hesapların, bu defterlerin her ay Malatya kamuoyu ile paylaşılması gerekir. Harcamalarda titizlik gösterilmesi elzemdir. Adil Gevrek ve Malatyaspor yönetimi şeffaf ve objektif olursa ve şehrin tüm paydaşları da Malatyaspor’un arkasında olursa ortada hiçbir sorun kalmaz.” şeklinde konuştu.

"AĞA DA SİZSİNİZ PAŞA DA SİZSİNİZ"

Demokrasiye aykırı bir şekilde hareket edildiğini belirten Başkan Yıldırım “Kapalı kapılar ardında, şeffaflıktan ve objektiviteden uzak yapılan toplantılarla adeta "ağa da paşa da biziz" tavırlarıyla hareket ediliyor. Bu şehrin Ağababası gibi davranan siyasiler her şeyi tekellerinde tutmaya çalışıyor. Tek amaçları kendilerinden olana yani adamlarına yol açmak. Haksız yollardan Malatyaspor başkanlık divanına ve başkanına yapılan bu suikastları nefretle kınıyoruz. Nasıl olur da mevcut başkana görevden el çekmesi için baskı yapılır? Hangi çağda yaşıyoruz? Adeta 28 Şubat'ın ikna odaları gibi. Demokrasi diyorsunuz ama demokrasiye aykırı hareket ediyorsunuz.” dedi.

“SİYASİ EGOLARINIZI, KİŞİSEL MENFAATLERİNİZİ BİR KENARA BIRAKIN”

Başkan Yıldırım açıklamasında son olarak “Siyasi egolarınızı, kişisel menfaatlerinizi bir kenara bırakın. Şu an tek yapılması gereken şey Malatyaspor’un mevcut yasal yönetimine destek vermek ve morallerini yüksek tutmaktır. Malatyaspor siyaset üstü bir olgudur. Hiç kimsenin siyasi egolarına kurban edilemez.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN