Yeni Sistem Türkiye'yi Kucaklayacak

Başkan Gürkan, 'Dolayısıyla yeni sistem Türkiye'yi kucaklayacak ve ayrıştırıcı söylemler bu topraklarda artık yer bulamayacak' dedi.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yeni sistemde cumhurbaşkanlığına aday olacak kişinin yüzde 50'nin üzerinde oy alması gerektiğini anımsattı, "Dolayısıyla yeni sistem Türkiye'yi kucaklayacak ve ayrıştırıcı söylemler bu topraklarda artık yer bulamayacak" dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 16 Nisan çalışmaları kapsamında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Son olarak Karagöz Mahallesi'nde AK Parti Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder ile birlikte vatandaşlarla buluşan Başkan Gürkan, burada Battalgazi Belediyesi olarak yaptıkları hizmetlerden bahsetti. Hizmetlerin istikrarlı bir şekilde devam etmesi için Türkiye'nin yeni sisteme geçmesi gerektiğini vurgulayan Gürkan, Karagözlülerden 16 Nisan için destek istedi.

KİMSE İSTİSMARLARDA BULUNAMAYACAK

Açıklamasında bazı kesimlerin 'diktatörlük' söylemine değinen Başkan Gürkan, yeni sistemde cumhurbaşkanı seçilecek kişinin yüzde 50'nin üzerinde oy alması gerektiğine dikkati çekti. Başkan Gürkan, "Dolayısıyla bu söylem tamamen gerçek dışıdır. Çünkü yeni sistemde cumhurbaşkanı seçilecek kişi, yüzde 50'nin üzerinde oy almak zorundadır. O zaman demek ki bundan sonra kimse etnik bir yapıyı istismar edemeyecek, mezhepsel yapıları istismar edemeyecek. Bir ideolojik yapıyı da istismar edemeyecek ve kucaklayıcı bir söylem gerçekleştirmek zorunda kalacak. Netice itibariyle yeni sistem Türkiye'yi kucaklayacak ve ayrıştırıcı söylemler bu topraklarda artık yer bulamayacak " şeklinde konuştu.

KARAGÖZLÜLER KENDİNE YAKIŞANI YAPACAK

"Evet diyen de hayır diyen de bizim kardeşimiz" diyen Başkan Gürkan, şöyle devam etti:

"Yeni sistem ve Anayasa değişikliği, memleketi bütünleştirecektir. 16 Nisan'ın ülkenin geleceğini aydınlık edeceği kanaatindeyiz. Bu nedenle referanduma sayılı günler kala mutlaka sandığa gidin diyoruz. Malatya, Battalgazi, Karagöz geride bıraktığımız 11 seçimde her zaman kendine yakışanı yapmıştır. Ben yürekten inanıyorum ki 16 Nisan'da da Karagözlüler yine kendine yakışanı, yaraşanı yapacaktır."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN