Yeni Malatyaspor 3 Haftadır Galibiyeti Unuttu 2 – 2

Süper Lig'in 17. haftasında Yeni Malatyaspor Sahasında Sivasspor İle...

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Süper Lig'in 17. haftasında Yeni Malatyaspor Sahasında Sivasspor İle 2 - 2 Berabere Kalarak Puanını 21'e Çıkarttı.

 

Yeni Malatyaspor ile Sivasspor, Süper Lig'in 17. haftasında 2-2 berabere kaldı. Sivasspor'un golleri Erdoğan ve Gradel'den, Yeni Malatyaspor'un golleri ise Fofana ile Tetteh'ten geldi.

 

Yeni Malatyaspor ile Sivasspor, Süper Lig'in 17. haftasında Malatya karşı karşıya gelirken 4 golün olduğu mücadelede kazanan çıkmadı. Bu sonuçla Yeni Malatyaspor'un galibiyet hasreti 4, Sivasspor'un galibiyet hasreti ise 3 maça çıktı.

 

Bu sonuçla galibiyet hasreti 4 maça çıkan Yeni Malatyaspor, 16. maçı sonunda puanını 21 yaparken galibiyet hasreti 3 maça çıkan Sivasspor ise 16. maçında 19. puanını aldı.

 

Sivasspor 17. dakikada 1-0 öne geçti. Kırmızı-beyazlılarda Robin Yalçın sol kanattaki Gradel'i gördü, onun arka direğe ortasında Erdoğan düzgün bir vuruşla golü buldu. 24. dakikada Yeni Malatyaspor atağında Fofana skora tekrar dengeyi getirdi. Ceza alanı içinde topla buluşan Adem sağ kanattaki Chebake'yi gördü onun ortasına Fofana dönerek vurdu ve topu ağlara gönderdi.

 

31. dakikada paslaşarak kullanılan korner sonrası Erdoğan'ın içeriye çevirdiği topa Gradel kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi ve Sivasspor 2-1 öne geçti. 62. dakikada sol kanattan ceza alanına çevrilen topa Tetteh kafayı vurdu kaleci Ali elinden kaçırdı, Tetteh önündeki topu ağlara göndererek skora bir kez daha dengeyi getirdi. Karşılaşmada başka gol olmayınca mücadele 2-2'lik eşitlikle sonuçlandı.

 

Stat: Yeni Malatya

 

Hakemler: Sarper Barış Saka, Mustafa Savranlar, Cemal Alpay

 

Yeni Malatyaspor: Ertaç, Chebake, Wallace, Semih, Bülent, Ahmed, Acquah, Adem, Tetteh, Fofana, Topalli

 

Yedekler Abdulsamed, Umut, Mustafa, Hadebe, Kubilay, Erkan, Lukoki, Ndayishimiye, Zeki, Olcay

 

Teknik Direktör: Hamza Hamzaoğlu

 

Sivasspor: Ali, Robin, Appindangoye, Caner, Uğur, Hakan, Erdoğan, Claudemir, Fajr, Gradel, Yatabare

 

Yedekler: Camara, Ziya, Kayode, Kone, Felix, Ninga, Samassa, Muammer, Yasin

 

Teknik Direktör: Rıza Çalımbay

 

Goller: Fofana (dk. 24), Tetteh (dk. 65) (Yeni Malatyaspor) - Hakan (dk. 17), Gradel (dk. 31) (DG Sivasspor)

 

Sarı Kartlar: Topalli, Wallace, Acquah (Yeni Malatyaspor), Uğur (DG Sivasspor)

 

MAÇTAN DAKİKALAR

GOOOOOOOLLLLLL  | 18. dakikada Sivasspor'da ceza sahası içi sol çizgiden Robin Yalçın'ın ortasına arka direkte düzgün bir kafa vuruşu yapan Erdoğan Yeşilyurt takımını öne geçirdi: 0-1

 

22. dakikada ceza sahasına yapılan ortada Gradel’in vuruşu az farkla üstten auta çıktı.

 

GOOOOOOOLLLLLL | 25. dakikada Yeni Malatyaspor atağında Issam Chebake'nin ortasına Moryke Fofana, şık bir vuruşla takımına beraberliği getirdi: 1-1.

 

GOOOOOOOLLLLLL  | 32. dakikada Sivasspor, sağ kanattan kazandığı köşe vuruşunda oyuna çabuk başladı. Erdoğan Yeşilyurt'un ortasında altı pas üzerinden kafa vuruşunu yapan Max Gradel, Sivasspor'u yeniden öne geçirdi: 1-2.

 

41. dakikada sağ kanatta ceza sahasının dışında topla buluşan Chebake’in kale önüne yaptığı ortada savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

 

Sivasspor, Yeni Malatyaspor deplasmanında ilk yarıyı 2-1 önde tamamladı.

Karşılaşmada ikinci yarı başladı.

GOOOOOOOLLLLLL | 63. dakikada Yeni Malatyaspor'da sol kanattan yapılan ortada Benjamin Tetteh'nin kafa vuruşunu Ali Şaşal kurtarsa da dönen topu tamamlayan Tetteh, takımına beraberliği getirdi: 2-2.

 

Kalan bölümde başka gol olmadı ve Yeni Malatyaspor - Sivasspor mücadelesi 2-2'lik eşitlikle sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN