Tarih Kokan İlçe Battalgazi - ZEKİ DAĞ

Tarih Kokan İlçe Battalgazi


Bence Başkan Gürkan’ın en büyük hayali tabi ki kuşak yolu projesidir. Ama şimdiyse, Kuşak yolu projesi yoksa Millet Bahçesi ve Millet Kıraathanesi mi olacak? Haydi Hayırlısı Diyelim.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran seçimleri öncesi meydanlarda dile getirdiği önemli projelerden biri “Millet Bahçesi” demişti. Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın içinde ‘millet’ ifadesi yer alan bir başka önemli projesi de “Millet Kıraathanesi”ydi. Sayın Erdoğan, gittiği her ilde bu iki önemli projeden bahsetti, Millet Bahçesi ve Millet Kıraathanesi demişti. “Millet Kıraathanesi içerisinde oturma alanları ve kitap okuma bölümleri olacak, Kitap okumak, ders çalışmak ve bilgi alış verişinde bulunmak, çay ve pasta ikramları, Kitap okuma gibi hizmetler verecektir.

Malatya sevdalısı olan Başkan Gürkan her yerde Konuşulmaya devam ediliyor. Battalgazi Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar, hizmetler vatandaşlar arasında takdir ediliyor. Bence Başkan Gürkan’ın en büyük hayali tabiki kuşak yolu projesidir. Kuşak yolu projesinin önünde engel mi var? Kuşak yolu prosesine kim ve kimler engel oldu, Malatyalı soruyor ne oldu kuşak yolu, Vatandaşlar arasında hala Kuşak yol projesi konuşuluyor.

Başkan Gürkan, 2004 yılında başladığı hizmet yolculuğunda ilk etapta Battalgazi ilçesinde bulunan tarihi ve kültürel varlıkların ayağa kaldırılması noktasında vermiş olduğu mücadele sonucu tarihi ve kültürel varlıkları ayağa kaldırdı. Başkan Gürkan, Eski Malatya bölgesinde yaptığı altyapı hizmetleri ile bir anda Türkiye’de bir ilke başarıya imza attı. Malatya’nın büyükşehir olması ile birlikte daha önce 30 bin nüfuslu bir ilçeye hizmet verilirken, yeni dönemde 300 bini aşkın bir nüfusu olan bir ilçeye hizmet ederken başarıdan başarıya koşuyor.

Battalgazi ilçesini mazisine layık istikbale hazırlama noktasında Türkiye’ye rol model olacak hizmetlere imza atılmıştır. Battalgazi İlçesini büyük bir ilçe olmasına rağmen ve yine tarımsal bir bölge olmasına rağmen, Hizmet gitmediği yer nerdeyse kalmamıştır. Battalgazi ilçesinde bahçe yolları dahil, asfaltlama çalışmalarına devam edilmektedir.

İlk olarak Konkasör Tesisin yapılması, Asfalt Plenti Tesisi kurulması,  Mükemmel bir Hizmet Binasının yapımı, Türkiye’de pilot belediye seçilen bir hizmet binası Malatya’ya kazandırıldı. Engelsiz Yaşam Merkezi yapılarak Malatya’mıza ayrı bir güzellik katmıştır. Battalgazi İlçesi için önemli olan çevre düzenlemesine hız kesmeden devam ediliyor. Sosyal Yaşam Merkezi çok önemli bir projedir, Bölgenin ilk Trafik Eğitim Parkı’nın yapımı Malatya’mız için çok önemli bir projedir, Battalgazi Belediyesi tarafından sağlık turizmine katkıda bulunmak amacıyla, İspendere İçmelerinin sağlık turizmine kazandırma noktasında çalışmaların devam edildiğini görüyoruz, İçmelerin Malatya turizmine kazandırılması ve Malatya ekonomisine katkı sağlaması görülüyor.

Başkan Gürkan, yeşile çok önem veriyor, Orduzu Galip Demirel Çınar Parkı vatandaşların hizmetine açıldıktan sonra parka yoğun ilginin oldukları görülüyor. Tarihi Tahtalı Hamam’ın restorasyonu yapılarak vatandaşın ziyaretlerine açılmıştır. Tahtalı Hamamın ‘Hamam Müzesi’ olarak hizmete sunulması Malatya’mız için çok önemlidir. Eski askerlik Şubesi’nin restorasyon çalışmaları hala devam etmektedir,  Başkan Gürkan, Eski askerlik Şubesi’ kent müzesi olarak halkımızın hizmetine girecektir. Yeşil Kuşak Projesi, Battalgazi ve Malatya’mız için çok önemli bir projedir. Eğer bu yeşil kuşak projesi hayata geçerse Malatya’mız için çok önemlidir. Yeşil kuşak projesinin yapılacak bölgede, sanki birileri tarafından önü kesilmiş ve engel olmuşlardır. Neden ve Niçin? Başkan Gürkan Mahalle Müzelerine çok önem veriyor.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Göreve geldiğinden bu güne, Battalgazi İlçesine çok önemli hizmetler yaparak güzel eserler bırakmıştır ve bırakmaya devam ediyor. Başkan Gürkan’ın bu çalışmaları vatandaşlar arasında konuşularak takdir ediliyor. Battalgazi Tarih kokuyor, İşte burada Tarihi yerlerin olması ayrı bir güzelliktir. İşte bu Tarihi olan yerlerin yeniden restorasyonları yapılarak Malatya’mıza kazandırılmıştır. Başkan Gürkan Tarafından Battalgazi İlçesinin alt yapısını yeniden inşa ederek büyük bir hizmete imza atmıştır.

İşte Hizmet Binası, Battalgazi hizmet binası Selçuklu mimarisi olarak yapılarak vatandaşlar arasında şimdiden konuşulmaya başlanmıştır ve hala konuşuluyor. Vatandaş derki; Teşekkürler Başkan Gürkan, Battalgazi Belediye Hizmet binası Malatya’mız için büyük bir kazançtır. Bizde deriz ki Teşekkürler Sayın Gürkan, Malatya’mız için büyük bir eserdir. Battalgazi bölgesi hem tarihsel kökleri itibariyle, şu anki konumu itibariyle Malatya’mız açısından önemli bir bölge haline gelmiştir. Battalgazi İlçesi büyük bir nüfusa sahiptir, birçok ilden büyük olan bir bölgedir. Battalgazi Belediye Başkanı Sayın Gürkan,  önemli hizmetlere imza atıyor, bizler basın olarak izliyoruz ve takip ediyoruz. İşte Battalgazi Belediye hizmet binası Malatya’mıza bir güzellik katmıştır. Malatya’mızın bu tür hizmetlere ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan İlçeye yaptığı himmetlerinden dolayı ödül üstüne ödül almaya devam ediyor. Alınan bu ödüller ise bir başarının ödülleridir. Battalgazi İlçesi tam bir tarihi yerdir. Bu güzel tarihi yerlerin yeniden canlanması ve yapılan hizmetlerle her yerde konuşuluyor. Malatya’da hangi Mahalleye gitsek Başkan Gürkan’ın ismi konuşuluyor ve konuşulmaya devam ediliyor. Başkan Gürkan’ın Battalgazi İlçesindeki tarihi ve yine mahalli projelerin, Battalgazi İlçesine yaptıkları başarılı çalışmaların anısına verilen başarılı ödülleri bazıları tarafından ne kadar engel olsa da bu ödüller bir şekilde Başkan Gürkan’ı buluyor. Ne diyelim engel olanlar utansınlar.

Başkan Gürkan’ın yaptığı başarılı çalışmalar neredeyse Türkiye’nin birçok yerlerinde konuşulurken zaten Malatya’da yediden yetmişine konuşulmaya devam ediyor. Büyük Başkana büyük hizmetler yakışır. Battalgazi İlçesi birçok İllerden nüfusu büyük olması ve yine büyük bir tarımsal alanının olmasına rağmen, hizmetler vatandaşın kapılarına kadar gidiyor ve gitmeye devam ediyor. , Battalgazi Belediyesi’nin saymakla bitmeyecek nice hizmetler vardır. Bizler basın olarak Battalgazi Belediyesi tarafından yapılan hizmetleri destekliyoruz.

 Teşekkürler Selahattin Başkan

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
01Mar

Öbür Taraf Uzak Değil ki…

22Şub

Farkındayız...

07Şub

Deprem ve Enkazlar

04Şub

Eli Kanlı Katil İsrail

27Oca

Dürüstlük…