O Ruhu İstiyoruz... - ZEKİ DAĞ

O Ruhu İstiyoruz...


Daha altı ay geçti. Millette devam eden Yenikapı ruhunu siyasilerde de görmek istiyoruz. Arap baharı olarak adlandırılan kuzey Afrika ülkeleri ve İsrail’in salyalarını akıttığı Filistin ile Irak, Suriye derken asıl amaçları olan Ülkemiz üzerindeki oyunları görmemiz gerekiyor. Alman Merkel utanmadan İslam terörü diyor, Sayın Cumhurbaşkanın müdahalesine rağmen aynı gün Sayın Başbakanla da yaptığı açıklamada aynı terbiyesizliğine devam ediyor. Bu ne aymazlık Merkel! Haddini bil!

ABD’nin çiçeği mi burnun da dersiniz böceği mi burnun da dersiniz bilmem Başkanı Donald Trump, İslam düşmanlığını en uç noktaya taşıyarak İslam devletleri vatandaşlarının Ülkeye girişini yasaklarken, Suriye planı ise devam etmektedir. İslam karşıtlığına tepki yalnız Ülkemizden verilmiş, diğer İslam ülkeleri bana dokunmayan yılan bin yaşasın der gibi sessizliklerine devam ediyorlar. Camiler bombalanırken biz Hristiyan, Yahudi veya bilmem ne terörü demiyoruz. Kısaca dini terörle bir anmıyoruz. Ama Yahudi ve Hristiyan ülkeler utanmadan sıkılmadan hadsizce İslam Terörü deme edepsizliğini gösteriyorlar. Özgürlükler Ülkesi ABD’de zenci katliamları devlet eliyle yapılmakta. Almanya’da özellikle Türk vatandaşlarımıza yapılan saldırılara göz yumulurken hadsiz Merkel bizi eleştiriyor ve olmayan hukuku göstererek FETÖ’cülere sahip çıkıyor. Kısaca dost ve müttefik kimse etrafımızda yoktur.

ABD’nin açıktan PYD’ye dolayısıyla PKK’ya yaptığı yardım, İsrail’in Filistin toprakları üzerine yeni yapmak istediği 3000 konut projesi, FETÖ’ye açıktan destek verenlerin arasında adeta yalnız kaldığımızın bir göstergesi değil mi? Almanya, ABD, Yunanistan sözde mahkeme kararları diye FETÖ’cüleri vermeyerek aslında düşmanlarımıza destek çıkarak Karşımızda yer alırken yalanla dolanla siyaset istemiyoruz. Bölünmüşlük istemiyoruz. Bu saatten sonra bu Ülkedeki birlik yetmez bize; Biz büyük Kızılelma’yı, Turan Birliği’ni istiyoruz. İnşaallah bu birliği hep birlikte kuracağız. 80 Milyon bir olmuşken siyasetteki kutuplaşmaya artık tahammülümüz kalmamıştır. Mecliste ki kamera arkası görüntüleri kameraların önünde de istiyoruz.

15 Temmuz da tüm dünyanın aslında birlik olduğunu, bize hep birlikte nasıl saldırdıklarını gördük. Meydanlara AK Parti, MHP ve CHP diye değil, Yüce Türk Milleti olarak gittik. Vatan nöbetini 7 den 70’e birlikte tuttuk. Dünyaya Yüce Türk Milletinin kim olduğunu gösterdik. Referandum öncesinde hiç kimsenin bu ruhu dağıtmaya hakkı yoktur. Referanduma hiç kimse partili olarak gitmeyecektir. Tabi ki liderler meydanlara inecek, siyaset yapacaklardır. Ama Millete aslında ne olduğunu anlatmalılar. Kin nefret ve öfkeye dönüşmemeli, dönüştürülmemelidir. Evet diyenler vatansever, Hayır diyecekler vatan haini veya Hayır diyenler vatansever, Evet diyenler vatan haini olarak gösterilmemeli. Saygı ve sevgi çemberi içerisinde halka yaklaşılmalı, yukarıdaki çatışmalar aşağıya indirilmemelidir. Çünkü Ülkemiz kuduz köpekler tarafından bölünmek için beklenilmektedir.

Kimse düşüncesinden dolayı yargılanmamalıdır. Ömrü menfaatten uzak doğru ve dürüst gazetecilik yapmakla geçen biri olarak insanlarımız üzerindeki tedirginliği endişe ile karşılıyorum. En önemli yapılması gereken Milleti üzerinde bu endişeleri kaldırmaktır. Farklı düşünce guruplarıyla yaptığım görüşmeler bu endişeleri ön plana çıkartmaktadır. Referandum öncesi Evetçiler ve Hayırcılar ötekileştirme yapmadan Anayasamızda yapılması gereken 18 maddelik değişiklik hakkında açıklamalarda bulunmalı ve kişiler üzerinden baskı psikolojisini kaldırmalıdırlar.

Bugün adı DEAŞ, PKK, YPG, DHKP-C ve her neyse bu yasa dışı örgütlere silah, cephane, eğitim vererek üzerimize salıyorlar. Asıl hedef Türk Milletini bitirmek olan bu soysuzlara asla taviz verilmemeli, Ülkemizdeki birlik bir an önce tesis edilmelidir.

Evet veya Hayır vereceklerin kolkola sandığa gitmelerini umuyor, siyasilerimizden de bu ortamı tesis etmelerini istiyorum.

Dünyada ki Türk İslam coğrafyasının yegâne umudu Türkiye Cumhuriyeti’dir. Ülkemizi ayakta tutmak için Türk Milleti vardır. Buradan siyasilerimize sesleniyorum; Meydanlarda hakaretten uzak, birleştirici ve bütünleştirici bir dil kullanmaya var mısınız?

Yapılacak Referandumun Ülkemiz ve Milletimizle birlikte Yüce Türk İslam coğrafyasına hayırlar getirmesini temenni ederim.

Allah Yar ve Yardımcımız Olsun…

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
15Nis

Edep Mirastır

09Nis

Okudum Ağladım, Ya Sen

04Nis

İNSANLIK

01Mar

Öbür Taraf Uzak Değil ki…

22Şub

Farkındayız...