Kaysımıza Kim ve Kimler Sahip Çıkacak - ZEKİ DAĞ

Kaysımıza Kim ve Kimler Sahip Çıkacak


Kaysının Başkenti Malatya’dan Tüm Dünyaya Selam Olsun, Bir selamda kaysı yetiştiricisine olsun, Kaysı bu yılda beklenen fiyatı görmedi, Kaysı yetiştiricisi dertli, Peki, bu derde kim çare olacak? Sayın yetkililer, Kaysı yetişicisinin derdine derman bul, Kaysı yetişicisi dertli ne hikmetse yetkililerden ses bile çıkmıyor, Derdim çok dermanım yok derler, Kaysım var para etmiyor sahip çıkan olmuyor.

Bu yıl kaysının çok olması ne hikmetse elde kalmaya devam ediyor. Kaysımız neden para etmiyor. Kaysımıza kim ve kimler sahip çıkacaktır. Altın sarısı kaysımız beklenen fiyatın altında olması kayısı yetiştiricisini kara kara düşündürüyor. Ne hikmetse fındık ve fıstık bekleneninin üstünde pazarda bulunurken Dünyanın en iyisi olan kayısımız ne yazık ki beklenen fiyatların altında gidiyor. Neden ve niçin.

Kaysımıza kimler sahip çıkacaktır. Kaysı yetiştiricisi dertli ve derdini anlatacak bir yetkili bulamıyor. Bu yıl kaysının beklenenin altında giderken, işçilerin günlük ücretlerin 60 TL olması kaysı yetiştiricilerini zorda bırakmıştır. Yaş kayısı şu anda tezgâhlarda kilosu 2,500 ila 3,00 TL olması sıkıntıların olduğunun göstergesidir.

Kaysı üreticisi dertli. Bu derde kim ve kimler derman olacaktır. Bu yıl kaysının çok olması, Yaş kayısı gün geçtikçe fiyatları aşağıya düşmüştür.

Sayın Yetkililer, Bakınız Karadeniz’de fındık kaçlardan satılıyor.

Sayın Yetkililer, Antep fıstığı kaçlardan satılıyor.

Sayın Yetkililer peki Malatya’mızın altın sarısı ve dünyada bir benzeri olmayan kaysımız kaçlardan satılıyor ve paralara bir bakınız, işte işler acısı bi durum. Sayın yetkililer kaysı üreticisinin sesine kulak ver ve destek ol. Yazıktır yazık ediyorsunuz.

Yaş kaysı pazarlarda ayağa düşmüş. Peki, kuru kaysı acaba kaça gidecek haberiniz varımı sayın yetkililer. Malatyalıya sahip çık, Malatya Kaysı üreticisine sahip çık. Malatya kaysısına sahip çık.

Malatya’mızda bir kaysı birliğe vardı. Ne oldu sonuç nedir. Sayın yetkililer neden sessiz kalıyorsunuz. Ne hikmetse bu Ülkede kim böyle kurumları batırıyorsa ve hırsızlık yapılıyorsa kar kalıyor ve kalmamalıdır. Kaysı birliği soyanlardan mutlaka hesap sormalıdır. Kaysı birliği o soyulan ve içini boşaltanlardan mutlaka hesap sormalıdır. Bakınız koskocaman bir kuruluşu batırdılar ne hikmetse o insanlar kollarını sallayarak vatandaşın içinde gezmeye devam ediyor. Peki, burada ki kayısı ne oldu ve buradaki paralar ne oldu ve mutlaka bunlardan hesap sorulmalıdır.

Sayın yetkililer, eğer sizler bu hırsızlardan hesap sormazsanız Malatya’mızın kaysısı hiçbir zaman para etmez ve pazarlarda hep ayakaltı olur gider. Kaysı üreticisine yazık edersiniz. Bir dönünüz etrafınıza bakınız kaysının düştüğü duruma bakınız.

Bakınız Kaysı üreticisi ne diyor. Malatya’mızda bir kaysı borsası var. Acaba bu kaysı borsası ne iş yapar. Malatya’mızda acaba bu kaysı borsası varda biz mi bilmiyoruz diye merak ettik. Malatya kaysı borsası kaysıyla ilgili ne yapmıştır hala anlamış değilim. Sayın Kayısı Borsası Başkanı, yetkililer. Sizler acaba bu yıl kaysıyla ilgili ne çalışmalar yaptınız. Varsa bir çalışmanız Malatya kamuoyuna açıklayınız. Bakınız şu günlerde yaş kaysı kaçlardan gidiyor ve kayısının düştüğü hale bakınız. Acaba yarın kuru kaysı kaç liraya düşer tabiki Allah bilir. Sayın yetkililer, Kaysı üreticisinin sesine kulak veriniz destek olunuz. Sayın Yetkililer, Sanırım böyle giderse Malatya’mıza ve Kaysımıza Yazık Edersiniz.

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
24Nis

Uyan Ey Müslüman…

23Nis
15Nis

Edep Mirastır

09Nis

Okudum Ağladım, Ya Sen

04Nis

İNSANLIK