Gidişat Hiçte İyi Değildir - ZEKİ DAĞ

Gidişat Hiçte İyi Değildir


Yeni Malatyasporu’n Kümeye Düşmesi Kimin ve Kimlerin İşine Yarar.
Yeni Malatyaspor’un  gidişatı hiçte iyi değil..  Şu an görünen o ki Süper Lig’in en kötü kadrosu  Yeni Malatyaspor’da 

Takımı  haftalardır izliyoruz  hiçte umut  veren bir futbol ortaya  koymuyor. Süper Lig’de 16. Hafta itibarıyla 14 gol atarak  ligin en az  golünü atan takımı olurken yediği golle de  Çaykur Rizespor’dan sonra kalesinde en çok gol gören takımı konumunda.
Yeni Malatyaspor Yine  Süper lig’de 10  yenilgi  ile  lig’in en  çok  yenilen  ikinci takımı durumda  
İşin  özeti  son  3  yıldır  yeni Malatyaspor  çok  kötü  yönetiliyor.. Tabi bunun baş  sorumlusu Kulüp Başkanı Adil Gevrek’tir. 
Adil Gevrek  Başkan maalesef Yeni Malatyaspor’da ilk  4 sezonda gösterdiği başarıyı son  birkaç sezondur  yakalayamamış durumdadır.

Başarılı olduğu dönemde yönetim içerisinde birlikte hareket ettiği bir çok  arkadaşı Yeni Malatyaspor’un başarılı dönemlerinde görev almış takımı bir ekip ruhuyla  başarılı  kılmışlardır.    Ama  Adil Gevrek başarılı yol arkadaşları ile anlamsız  çekişmeler sonucunda yolları ayırmış ve yalnızlaşmıştır..

Bugün Yeni Malatyaspor’un  basından sorumlu başkan yardımcısının kim olduğunu ne  iş yaptığını  hatta  ismini  ben bilmiyorum eminim  ne basından arkadaşlarımız biliyordur  nede  Malatya’da yaşayan Malatyaspor  sevdalısı futbol sever bu arkadaşın ismini bilmiyordur. İnanın Malatya futbol camiası Başkan Adil Gevrek’ten başka hiçbir  yöneticiyi ne tanıyor nede ismini biliyordur..

Kısacası Adil Gevrek  tek başına bu kulübü yönetiyor.. O  zaman bizde  kamu adına soruyoruz  bu  kulübü tek başına yönetiyorsan  takımın  kötü gidişatının hesabını da bu  taraftara ve camiaya vermek zorunda olan Adil Gevrek başkan siziniz.  Hiçbir Mali kongrede doğru dürüst hesap  vermeden kulüp  yönetiyorsunuz. Duyduğumuz kadar  son 3  sezondur Yeni Malatyaspor’daki yönetimsel ve sportif  başarısızlığın arkasında  yatan başlıca sebep  şeffaf olmayan bir yönetim anlayışıdır.

Futbolcuların  ve yönetimin  paraşol sorunlar yüzünden sorunlar çıkardığını Malatya’da duymayan kalmadı.. Malatya camiası  sizden ve takımdan başarı bekler. Başarının olmadığı bir yerde taraftarı maçlara statta  çekemezsiniz. Bu takımı Süper Lig’e siz nasıl çıkarttıysanız  sonu ne olursa olsun bu takımı Süper Lig’de tutmak Adil Başkan siz  ve yönetiminizin en öncelikli görevidir. Sezon bitmeden ilk yarı biter bitmez ara transferde bu takıma  3 – 5  kaliteli oyuncu alarak  takımı ligde tutmalısınız. 
Yeni Malatyaspor Küme düşerse tüm şehir  küme düşer. Bunu herkes bilmeli ve bu şehir  ve  bu şehri yönetenlerin takım küme düşmeden müdahale etmek  ve destek vermek zorundadır.

Yeni Malatyaspor kümeye giderken başta Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan , İki merkez ilçe belediye başkanı , Şehrin Valisi , ekonominin başındaki Malatya TSO , Malatya Ticaret Borsası , Malatya Esnaf Odaları Birliği gibi STK’lar , Milletvekilleri , İş İnsanları Medyası  kısacası tüm Malatya camiası bu takıma sahip çıkmalıdır. 

Burada en büyük görev Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,a düşüyor. Sayın Başkan, Yeni Malatyaspor Kümeye doğru gidiyor, Neden sesiz kalıyorsunuz.

Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü kim bu takımın başına getirdi ve hala anlamış değiliz. Nerdeyse her yerde kredisi bitmiş bir hocanın bir takımın başına geçmesi ancak bu kadar başarılı olur. Bir an önce bu hocayla yolların ayrılmasıdır. Derhal bu hocanın gitmesi gerekiyor. Yeni Malatyaspor’u ne hale getirdiler. Yazıklar olsun sizlere.


Son haftalara bir bakınız. Hakemler tarafından Yeni Malatyaspor’un haklarını gasp edilirken kulüpte  bir Allah’ın kulu çıkıp da takımın hakkını savunmuyor. 
Evet  Yeni Malatyaspor  Teknik direktörü Sumudica’nın dediği gibi bu takıma bir  şok lazım.  Birinci şok  Adil Gevrek ve yönetiminin bir an önce istifa etmesi , ikinci şok  takımı sabote eden futbolcular hemen kadro  dışı bırakılması ve yolların ayrılmasıdır. 

Şimdi zaman Yeni Malatyaspor’a sahip çıkma zamanıdır.  Yoksa bu takım lig biteden ilk  yarıda küme düşer  benden söylemesi…
Geçmiş Efsane Malatyaspor’da yöneticilk yapanlarda şimdi olduğu  gibi takım kötü  giderken bırakmamış  efsane Malatyaspor bugün amatör lige düşmüştür. O dönemde tüm Malatya camiası iyi hatırlar o dönemin kulüp başkanı Yiğit Düştüğü Yerden Kalkar demiş , o  yiğit efsane Malatyaspor  şimdi birkaç  fedakâr  Malatya’lının sahip çıkmasına rağmen Malatya amatöründe can çekişiyor..

O yüzden Adil Gevrek  ve Yönetimi şimdiki  yiğidi düşürmeden bir an önce  Kulübü hak ettiği kişilere bırakarak   kendinize yakışanı yapın….

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
15Nis

Edep Mirastır

09Nis

Okudum Ağladım, Ya Sen

04Nis

İNSANLIK

01Mar

Öbür Taraf Uzak Değil ki…

22Şub

Farkındayız...