Tıpla İlgili Bazı Bilgiler - OĞUZ FEHMİ HAKVERDİ

Tıpla İlgili Bazı Bilgiler


Eflatun demiştir ki: Doktorların yaptığı en büyük hata, ruhu düşünmeden yalnız bedeni tedaviye teşebbüs etmeleridir.

Yukarıdaki sözden anlaşıldığı gibi modern tıptaki uygulamalara genel tıptaki bilgiler eklenerek çalışmaların yürütülmesi, daha iyi bir uygulama olacaktır.

Geleneksel tıp daha çok koruyucu hekimlik vasfı taşımaktadır. Modern tıp ise tedavi edicidir. Yani modern tıp sağlığa değil daha çok hastalığa öncelik tanır.

Modern tıpta insanın ruhi ve manevi yapısı az da olsa geri plana itilmektedir. Yazılanlara göre modern tıp insanı çalışan bir motora benzetir, arızalandığında arızasını gidermeye çalışır.

 Geleneksel tıp insanların sağlığına girecek hastalıkları önlemeye çalışır.

*Dünyadaki araştırma kaynaklarının % 90'nı dünya nüfusunun % 10'u için kullanılmaktadır. Aynı oran adaletsiz paylaşım tıp sektöründe daha belirgindir. *Prof.Dr. Mustafa Şenol 'un kitabından. Modern tıp maddi imkânların tesiri altına girmiştir. Dünyada zenginler zenginlikleri ölçüsünde tedavi sırası almaya başlamışlardır.

Bu adaletsiz tedavi şekillerine dur demek, maddiyata dayalı tedavileri ucuza mal etmek Dünya Sağlık Örgütü'nün en önemli ve en acil işlevlerinden biri olmalıdır.

Sağlık konusu insanlığın yaşamasını sürdürmesi için, fakir zengin ayrımı olmadan hizmetlerin yürütülmesi gereklidir. Bunun sağlanması için de uluslararası yardımlaşmanın gerekli olduğu kanaatindeyim.

Saygılarımla.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Ağs

Kıbrıs Barış Harekatı

06Tem

Kurban Bayramı

06Haz

Fatih Sultan Mehmet 

05Şub
20Ara

- ATTİLA -