Öfke Ve Şiddetin Temel Sebepleri - LEYLA YILDIRIM ÖZDEMİR

Öfke Ve Şiddetin Temel Sebepleri


Günümüzde en çok da çocuklarımızda yaşanan ÖFKE ve sinir patlamalarının ölüm sonuçlarıyla medyamıza yansıyan şiddetin temel etkeni konusunda birkaç konuya değinmek istiyorum.

Geçmişe baktığımızda böyle sonuçlar pek de yoktu diyeceğimiz kadar azdı. Şimdi ne değişti?

Aslında bakarsanız ayrıştırılmış bir neslin hazin sonu da diyebiliriz. Biz buna

Herkesin görüşüne, düşüncesine, inancına saygının olmadığı bir nesilde şiddetin, öfkenin, kinin olması kadar doğal ne olabilir ki…

Allah’u Teâlâ bile son kitabı Kur’an-ı Kerim’de dinde zorlama yoktur demiştir. Fakat insanlar bilgi konusunda, kendilerini çok fazla bilgili görmeye bayılır.

Herkes kendi mezhebinin doğru olduğunu savunur. Oysa mezhep ayrımı herkesin inandığı varlığını kabul ettiği Allah’ın son kitabı Kur’an-ı Kerim’de yoktur. Yaradan Allah, yarattığı kuluna insan gözüyle bakmış ve akıl, irade vermiştir. İsteyen istediği yolda yürüyebilmesi için iyi ve kötü kodları yüklemiştir insan fıtratına.

Peki bizler çok mu bilgiliyiz? Haşa, Allah’tan (…)  Hayır tabi ki de bu ayrıştırmalar değil mi kardeşi kardeşe kırdıran. Bu ayrıştırma değil mi öfkenin, kinin temel sebebi...

Aslında bakarsanız temelimize atılmış bir proje bu…

Amaç; iç savaş, zulüm, isyan, öfke, kin vb.

Sonuç: Proje tıkır tıkır işliyordu… Amaçlarına çok başarılı bir şekilde ulaşmışlardı. Aynı vatanın aynı toprağın fertleriyiz, fakat kuşaklara bölünmüşüz. Bu ayristirmalar guruplara, topluma mal edilmiş durumda. Maalesef herkes kendi gurubunun savunucusu olmuş; nerde adalet nerde insanlık?

“Adalet” deyince aklımıza ilk gelen anayasamızın birinci maddesi olan

Hak ve hukuka uygunluk. Hak ve hukuku gözetme ve yerine getirme manası taşımaktadır.

Nasıl oluyor da aynı anayasa catisi altinda  olup farklı zihniyetleri  taşıyabiliyoruz. bu yasaya ne kadar uyuyoruz? Emeğe ve alın terine saygı var mı? Yoksa, ayrıştırılmış mezhep guruplarına mı saygımız var?

Kendi görüşümüze göre yetiştiririz çocuklarımızı ve okula yollarız. Bu zihniyetlerin çocuklar üzerindeki olumsuz baskısını hiç hesaba katmamışızdır. Bir de bu zihniyeti eğitimci öğretmen taşıyorsa yıkıma diyecek yoktur. gazamız mübarek olsun... Devamı Haftaya…

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
05Nis

Biraz Sesli Düşündüm-1-

10May

Ramazan Ayı, Ramazan

19Mar

İnsanlık  Nerde ?

15Şub
01Şub