Türk İslam Sevdalısı… - İSMAİL HAKKI DALAK

Türk İslam Sevdalısı…


O ömrü boyunca Türk İslam sevdasından asla vazgeçmedi. Hep bu uğurda mücadelesini sürdürdü. Zaten insan fıtratı üzere dünyaya gelir, fıtratı doğrultusunda yaşar, fıtratı üzerine de bu dünyadan göçer. Daha dün İlahi Rahmana yolcu ettiğimiz Türk İslam Sevdalısı Isparta Merkez Cihad Camii İmam Hatibi Müteveffa Ahmet Yaşar hocamız, Türk Diyanet Vakıf Sen Isparta Burdur Şube Başkanımız, Kutlu Türk İslam Ülküsünün bir neferiydi.

Rahmetli Ahmet Yaşar hocamız, Başkanımız, yol arkadaşımız, fıtratı üzere yaşadı. Asla dininden ve devletinden vaz geçmedi. Rızkını da Yüce Allah, vermiş olduğu mücadelesine atfen Cihad Camii İmam Hatipliğinde tayin etmişti. Rahmeti Rahmana kavuşarak mutlu sona ulaşan Ahmet Yaşar hocamız, geride yetiştirdiği nice Kuran, Vatan ve Bayrak sevdalısı bırakmıştı. Kendisini Hakk’a yolcu etmeye gelenlerin kalabalığı da mücadelesi kadar muhteşemdi.

Sayın hocamızın, kıymetli başkanımızın, bu dünya da yapmak istediği çok şey vardı. Ömrünün son Pazar günüydü. O gün ceviz ağacına çıkarken içinde bir heyecan ve Rahmeti Rahmana kavuşacak olmanın huzuru, olduğundan eminim. O yaşantısı boyunca sessiz ve sakin bir insan olarak yaşadı. Sözlerinin çoğu gözlerinin derinliklerinde gizliydi. Ömrü boyunca kimseyi incitmemiş olan hocamız tevazu içinde yaşam süren bir kardeşimizdi. Ruhun şad mekânın cenneti ala olsun Sayın hocam, kıymetli başkanım.

Ben kıymetli hocamızı, değerli başkanımızı belki de en az tanıyanlardanım. Ama şunu söylemeliyim ki yanında huzuru bulamamak imkânsız bir şeydi. Ayaküstü konuşmada bile size çok şeyler anlatırdı, Vatan Sevdasına dair, Bayrak Sevdasına dair, Din ve Devlet sevdasına dair. Öyle ya aşık aşkını anlatır, geri kalanı gözü görmezdi ki.

Menfaat ve Makam sevdalarından uzak, “Söz konusu Vatan ise gerisi teferruattır” diyenlerdendi. Hayatı boyunca Ülkesinin ve Milletinin sevdası her şeyden önceydi, onun için. Sessiz, sakin ve naif kişiliğinden asla ödün vermeyen, inandığı değerler söz konusu olduğunda bakışları değişen kutlu ülküsü uğruna yaşam süren bir neferdi. Kısa bir zamanda olsa seni tanıdığım için bahtiyarım kıymetli başkanım, değerli hocam. Ruhun şad mekânın cennet olsun inşallah.

Bu vatan toprağın kara bağrında,

Sıradağlar gibi duranlarındır.

Bir tarih boyunca onun uğrunda,

Kendini tarihe verenlerindir. (Orhan Şaik Gökyay)

Sayın Başkanım Kıymetli Hocam, kısa ömrün boyunca yapmış olduğun çalışmalardan, vermiş olduğun mücadelenden dolayı minnettarız. Varsa bir hakkımız helal olsun. Rabbimin rahmeti ve mağfireti üzerine ve üzerimize olsun. Ruhun Şad Mekânın Cennet Olsun. Seni asla unutmayacağız.

Ne mutlu senin gibi yaşam sürüp huzura erenlere,

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE…

Selam, Saygı ve En Kalbi Dualarımla…

YAZIYI PAYLAŞ!

Yorumlar / 2

  • Hatice | 17 Ekim 2020 19:00

    GÜZEL OLAN TABİKİ BIRLIK VE BERABERLİKTİR. Mükemmel Bir Yazı. Emeğinize sağlık. Kaleminize sağlık. Bizler Ülke olarak birlik içinde olduğumuzda daha iyi oluyoruz. Tabi ki yazılan yazıların anlamı mutlaka büyüktür. Başarılar diliyorum.

  • Maviş | 06 Ekim 2020 21:24

    Biz ülke olarak yetreki birlik içinde olalım.Yaznizi beğendim. Tebrikler...

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Mar

Muhsin Başkan…

29Şub

Ramazan...

26Oca

DEVLET Dersi...

06Kas

Adam Gibi Adam Celal Adan…

26Ekm

Ortadoğu’da Soykırım…