Pardon Siz Kimsiniz… - İSMAİL HAKKI DALAK

Pardon Siz Kimsiniz…


Öncelikle Elâzığ/Sivrice merkez üssü olan Elâzığ ve Malatya da can kayıpları yaşanan depremde hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Kederli ailelerine ve Yüce Türk Milletimize sabırlar diliyorum başı sağ olsun. Geçmiş olsun. Allah’ım tekrarını yaşatmasın inşallah.

Ülkemiz dara düştüğünde, en ufak bir kargaşada sosyal medyada takipçi sayısı yüksek olanlar, hemen fitne fesat peşine düşüyorlar. Daha can pazarı yaşanırken, daha insanlar rahata ermemişken, daha enkaz altında canlar varken, bu kişiler hesap kitap peşine düşüyor. Haklarında soruşturmalar başladığı için isim belirtmeyeceğim. Ya bize neler oluyor, bizler gani gönüllü Yüce Türk Milleti değil miyiz? Kendimize gelelim. Hesap sorulacak zamanlar vardır. İktidarları beğenmiyorsanız, önünüze sandık konulduğunda gereğini yaparsınız. Bu gibi durumlarda yok efendim deprem paraları ne oldu, yok efendim insanlara yardım ulaşmadı. Yapmayın, el insaf ya hu!

Kendini ünlü sayan ünsüzler, siz kime hizmet ediyorsunuz, sizin ağababalarınız kimler? E be hadsizler. Siz kendinizi ne sanıyorsunuz? Farklı renklerdesiniz, farklı şekillere giriyorsunuz ama hep bu can feda ettiğimiz ülkemizin karşısındasınız. Siz kimsiniz? Sizi kim tanır, kim takip eder bilmiyorum. Ama vatanseverlerin takip etmeyeceğini biliyorum. Sizleri dizilerde, reklamlarda oynatmayacaklarına (en azında vatan sevdalılarının) eminim. Yüce Türk Milleti olarak bu yüzsüzleri renkli camlarda, beyaz perdelerde görmek i-s-t-e-m-i-y-o-r-u-z. Düşün artık yakamızdan yüzsüzler.

Terörden şikâyet eder, terör sevdalısı Selo’nun Devran adlı romanından uyarlanan tiyatroyu seyredersiniz. Siz nasıl bir Akil’siniz, anlayamıyorum. Bitmiyorsunuz bir türlü. Türkiye’de başımıza Akil, dışarıda ayağımıza çakıl oluyorsunuz. Ülke barışına katkıymış, hadi oradan bu ülkede barışa ve kardeşliğe nifak sokan sizlersiniz. Sahi, siz ne ayaksınız?

Tuş takımı kahramanları elektronik ağ üzerinde ki arama motorlarından deprem sonrası “Elâzığ Kürt mü” diye sorgulama yaparak farklı bir gündem oluşturmaya çalıştılar. Tabi başarıyı yakalayamadılar. Elâzığ Türk’tür, Elâzığ Kürt’tür, Elâzığ Alevidir, Elâzığ Sünni’dir, Elâzığ Laz’dır. Elâzığ Çerkez’dir. Elâzığ Türkiye’dir. Biz hep birlikte Yüce Türk Milletiyiz. Biz, NE MUTLU TÜRKÜM diyenleriz. Pardon siz kimsiniz?

Nereden nemalanırım, nereden kara geçerim, nasıl günü kurtarırım, birileri bunun peşinde. Yoksa Elazığ’da deprem olmuş, bu deprem Malatya’yı da vurmuş, geç kardeşim. Bu acılara üzülen din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmayan güzel memleketimin kadirşinas evlatlarıdır. Onlar sonunu düşünmeden destek verirler.

Acun Ilıcalı’nın TV8’de yayınlanan yardım programında toplanan tutar çok önemliydi. Bakanların bağlanarak yardımda bulunması, sanatçıların telefondaki duyguları da elbette önemliydi. Benim dikkatimi çeken bir telefon bağlantısı vardı. Gölgede kalmaması adına paylaşmak istiyorum. 33 yaşında olduğunu belirten arkadaşımız, “Acun abi ben ömrümde ilk kez bir araba alacaktım. Ama vazgeçtim. Araba için yapmış olduğum birikimimi depremzede kardeşlerimize bağışlayarak yardımda bulunmak istiyorum” diyordu. 10 TL ile iki milyon TL arasında değişen yardımların bence en büyük olanı buydu. Çünkü servetini bağışlıyordu. İşte dedim günümüzün Hazreti Ebubekir’i. Hazreti Ebubekir’i de yardımda kimse geçememişti. Hazreti Ömer binlerce deve ve koyun bağışlamasına rağmen her şeyini bağışlayan Hazreti Ebubekir’e yetişememişti. Allah günümüzde Hazreti Ebubekirlerin ve Hazreti Ömerlerin sayısını artırsın.

Et tırnak gibi birleşmiş bir milletiz biz. Asiliz, Yüceyiz, Ali gönüllüyüz, Mazlumun yanında, Zalimin karşısındayız. Bizi kutuplaştıramazsınız. 82 milyon Türk evladıyız. Pardon Siz Kimsiniz? Bence pardon bizce siz artık haddinizi biliniz.

Yüreği Vatan ve Bayrak sevgisiyle atan gönüllere,

Selam, Saygı ve En Kalbi Dualarımla…

YAZIYI PAYLAŞ!

Yorumlar / 1

  • Kadir | 30 Ocak 2020 19:42

    Abi kalemine sağlık Allah birliğimizi dirliğimizi bozmasın inşallah. Konya'dan selamlar sevgiler.

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Mar

Muhsin Başkan…

29Şub

Ramazan...

26Oca

DEVLET Dersi...

06Kas

Adam Gibi Adam Celal Adan…

26Ekm

Ortadoğu’da Soykırım…