Nasıl Bir Yaşam... - İSMAİL HAKKI DALAK

Nasıl Bir Yaşam...


Doğrunun, haklının, mazlumun yanında yer alarak şerefli ve haysiyetli bir yaşam sürmek mi, yoksa menfaat çerçevesinde yaşamak mı? Elbette birincisi tercih edilir diyorsunuz değil mi? Ama bilemediniz. Maalesef ikincisi revaçta. Neden mi? Hayat şartları ve müsaitlik…

Yeni işe girenin önünde uzun yıllar var. Doğru bildiklerinin yanında değil, güçlü olanların safında yer almak istiyor. Gönlü ile fikri farklı yönlere kürek çekmekte olduğundan yerinde sayıyor. Ne ileri ne geri, hep aynı noktada bocalayıp duruyor. Uzun yıllar çalışanlara bakıyorsunuz, o kendini çoktan teslim etmiş. Konuşsa bir türlü sussa bir başka. Hayat zor diyor, çocuklar okulu bitirecek, iş bulacak, evlenecek…

Çocuklar, çocuklar, çocuklar… Onlar için bir müddet daha buradayım. Canın sağ olsun diyoruz. Ama bil ki, izlediğin yöntem çok yanlış. İnanmadığın, güvenmediğin yerde olma arkadaş. Bir babanın, bir annenin görevi çocuklarına doğruyu öğretmek değil midir? Geleceğe karşı onları tek başına dimdik ayakta durmayı öğretmek değil midir? Sakın sizlerin yaptığınız gibi onlara da darda kalınca birilerine yaslanmayı, birilerine güvenmeyi öğretmeyin. Öncelikle kendine, bilgi ve tecrübelere güvenmeyi öğretin, yeter.

Teröre destek verenler ile yandaşlarını dışarıda tutarak, fikri ve hayata bakışı ne olursa olsun herkese selam olsun. Biz yapılan her doğru iş ve icraat için “Allah razı olsun” demesini biliriz. Ama yanlışı da söylemek boynumuzun borcudur. İki günlük dünyada rahat etsek ne olur, etmesek ne olur…

Gönüller yüzde bir olsa da bizim olsun yeter, geçici çoğunluklar değil. Onlarla bir güç istemiyoruz. Çünkü onlar her devir güç merkezlerinin yanında olurlar ve her zaman haklıdırlar. Bizim gönlü güzel insanlara ihtiyacımız var. Allah doğrunun, gönlü güzelin, vatanını her şeyden üstün tutanın, mukaddesatlarına değer verenlerin yar ve yardımcısı olsun.

Biz Türkiye sevdalılarıyız. Bizim için, her bir karış toprağı Şehitlerimizin kanıyla yıkanarak bizlere Vatan olmuş bu topraklar kutsaldır. Bizim için, Şehitlerimizin kanından rengini alan ay yıldızlı al bayrağımız kutsaldır. Bizim için, Yüce Allah’ın birliğini ve Peygamberimiz Muhammed Mustafa (SAV) Efendimizin O’nun resulü ve elçisi olduğunu beyan eden ve semalarımızda gün beş defa okunan Ezanımız kutsaldır. Bizim için, Türk olmak önemlidir, kutsaldır.

Yolu Vatan, Bayrak, Ezan ve Türkiye sevdasından geçen herkesle bir gün bir yerlerde buluşmak dileğiyle. Doğruluk, dürüstlük bir insanın içinde var ise, bir gün mutlaka bir araya geliriz. Yeter ki dediğiniz gibi gönüller bir olsun.

Geçmişine değer veren, geleceğe umutla bakan, doğruluktan ve dürüstlükten ayrılmayan, çalışmaktan ödün vermeyen, gönlümüz bir olan değerli dostlar, sağlıkla ve esenlikle kalın. Unutmayın bizimde gönlümüz sizde.

Selam Saygı ve En Kalbi Dualarımla…

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE…

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Mar

Muhsin Başkan…

29Şub

Ramazan...

26Oca

DEVLET Dersi...

06Kas

Adam Gibi Adam Celal Adan…

26Ekm

Ortadoğu’da Soykırım…