Mangal Gibi Yürek ve 8 Mart… - İSMAİL HAKKI DALAK

Mangal Gibi Yürek ve 8 Mart…


Mangal Gibi Yürek…

Uğur Dündar'a sormak isterdim; Uğur Bey, “Size göre mangal yürekliler Cumhur ittifakına karşı birleşenlerde mi var” diye…

Mesela Çanakkale’de yatan 250.000 şehidimiz var. Üstelik çoğunluğu çocuk denecek yaşta. O yaşta can feda eden mangal yürekli çocuklardan utanmadan kimler gösteriliyor, mangal yürekli diye. Siyasette aslolan, vatan için her şeyden vazgeçmektir, Uğur Bey!

Erzurum’un Çeperli köyünde dünyaya gelen Nene Hatun ki, Rusların Deveboynu savaşından sonra Erzurum'un varoşlarındaki tabyaları da işgal etmesi üzerine, 3 aylık oğlunu evde bırakarak şehrin savunmasına katılan Nene Hatun’un taşıdığıdır, Mangal gibi yürek, Uğur Bey!

215 kg’lık top mermisini tek başına taşıyan Balıkesir Havran’lı Seyit Ali Onbaşımız var. Onun ve onun gibi olanların taşıdığıdır mangal gibi yürek, Uğur Bey!

Yüzyıl önce çocuklarının üzerinde ki battaniyeler ile cepheye giden silah ve teçhizatı saranların taşıdığıdır mangal gibi yürek, Uğur Bey!

PKK illetiyle mücadelede Vatan Bayrak uğruna hiç düşünmeden can veren Mehmetçiklerimizin taşıdığıdır mangal gibi yürek, Uğur Bey! Onları doğuran analardadır mangal gibi yürek, Uğur Bey!

Aslında bu kadar da sizden bahsetmek istemezdim, Uğur Bey! Mangal gibi yürek deyince bende kendimce tarifini yapmak istedim. Bildiğim kadarıyla Gazeteci araştırmacı yazarsınız, Uğur Bey! Ama yaş geçti galiba araştırmadan yazıyorsunuz. Kendinize bir check-up yaptırın Uğur Bey!

8 Mart…

8 Mart Dünya Kadınlar gününde milyonlarca kutlama mesajı atılmıştır. Ahde vefasızlığın alıp başını gittiği şu günlerde, ahde vefanın bitmediğini bizlere İBB Başkanı İmamoğlu gösterdi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajında İmamoğlu, “İyi Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener ve HDP Eş Genel Başkanı Sayın Pervin Buldan'ın nezdinde tüm kadın siyasetçilerin ve Türkiye genelindeki kadın belediye başkanı mevkidaşlarımın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarım” diye paylaşımda bulunarak minnet borcunu ödüyordu bir anlamda.

İP ve CHP Millet ittifakını oluşturan siyasi partiler. O yüzden İP Başkanı Akşener’e gönderdiği 8 Mart mesajı hakkında bir şey yazmak istemiyorum. Ancak PKK lideri Öcalan’a, Kandil soytarısı Karayılan’a methiyeler düzen HDP Eş Genel Başkanı Buldan’a gönderilen 8 Mart mesajına bir anlam veremedim. Hani sen tüm Türkiye’yi kucaklıyordun, İmamoğlu? Sen attığın bu mesajla hem ülke sınırlarını aştın hem de kendi sınırlarını. Bu milletin değerlerini hiç kimse yok sayamaz İmamoğlu! Hele de bu kutlu milletin gözünün içine baka baka devlet makamlarında oturan hiç kimse terörle kol kola gidenlerin 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayamaz. En iyisi sizde kendinize gelin, İBB Başkanı İmamoğlu. Çünkü bu millet hiçbir şeyi asla unutmaz.

Allah bu Kutlu Millete bir daha İstiklal marşı yazdırmasın. İstiklal Marşından bir kıta paylaşarak 12 Mart 2021 İstiklal marşının yazılışının 100. yıl dönümünü tüm varlığımla kutluyorum. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

Garb’ın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar;

Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var.

Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir îmânı boğar,

"Medeniyet!" dediğin tek dişi kalmış canavar?

Mehmet Akif Ersoy.

Yüce Türk Milleti Vatan için, Bayrak için, Ezan için, Kutsal saydığı tüm değerler için bedel ödemiştir. Ödemeye de devam edecektir.

Mangal gibi yürek tarifi yapanlara ve terörle yüruyenlerin 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlayanlara bende, "GÜN OLA HARMAN OLA" diyorum, Sayın Celal Adan gibi. TBMM’de Ayasofya Camiinin açılış kararını okuyan TBMM Başkan vekili ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Celal Adan, dünya üzerinde ki Türk Milletlerine yapılan  zulümlere dikkat çekerek "Türk Milletinin bir defteri kebiri vardır. Onu bilin! Nerede Dünya'da bir Türk'e zalimlik yapılmışsa GÜN OLA HARMAN OLA. Merak etmeyin" diyordu. 

Selam, Saygı ve En Kalbi Dualarımla…

YAZIYI PAYLAŞ!

Yorumlar / 1

  • Münüp Barin | 14 Mart 2021 15:11

    Mangal yüreklilik sonradan olan bir durum değil. Atadan dededen gelen ve de Vatan, bayrak, millet, din gibi değerlerle yetiştirilmişse mangal gibi yürek olur. Ama bahsettiğin şahısta bu değerler yok herhalde. Kalemine sağlık üstat.

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Mar

Muhsin Başkan…

29Şub

Ramazan...

26Oca

DEVLET Dersi...

06Kas

Adam Gibi Adam Celal Adan…

26Ekm

Ortadoğu’da Soykırım…