İnsan ve Hayat… - İSMAİL HAKKI DALAK

İnsan ve Hayat…


Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri gelir her şeyden önce. Vaat etmeseydi Allah cenneti, O’na bile etmezlerdi secde… Mehmet Akif Ersoy

İnsanlar hep farklıdır, başka başkadır. Tam tanıdım dediğin anda hiç tanımadığını anlarsın. Uğradığı haksızlar karşısında hep üzülür insan. Neylersin ki, menfaat her şeyden önce gelir insanoğluna. Hani derler ya “Çok gezen mi bilir, çok yaşayan mı?” Hayır, çok okuyan ve de yazan bilir hayatı. Çünkü insanları anlamak hayatı anlamakla, hayatı anlamakta okumakla mümkündür. O yüzden okumak güzeldir. Duygular, düşünceler, idealler hep kitaplara nakşedilmiştir. İnsanoğlu sözle anlatamadığını hep yazmıştır. Hem de asırlar boyu.

Hayat bu, bir bakarsın her şey bir anda son bulur. Hayat bu, son dediğin an her şey yeniden canlanır... Şemsi Tebrizi

Umutlarınız vardır, ulaşamasanız da. Siyah beyaz sevdalar vardır, kavuşamasanız da. İdealleriniz vardır, hiç gerçekleşmese de. Ama sonuç ne olursa olsun sakın vazgeçmeyin, mücadeleden. Kazananlar hep mücadele edenler olmuştur. Zorluklar karşısında pes edenler ise hep kaybetmiştir. İnandığınız yolda elinizi değil bazen bedeninizi taşın altına koymanız gerekebilir. Nefislerine gem vuranlardır, kazananlar. Nefsinin esiri olanlar ise bir hiç uğruna arzu ve heveslerinin peşinden koşup durmuşlardır, ta ki ecel onları yakalayana kadar.

Hızla yükselenlere imreniyorlar. Oysa hızla yükselenler toz, duman, saman ve tüydür… Hz. Ali

Peygamberi hasletler vardır; gelmeyene gitmek, vermeyene vermek, zulmedeni affetmek gibi. İnsanoğlu hayatı böyle yaşamalıdır. Yüce dinimiz İslam neyi emrediyor, nasıl yaşamamızı söylüyor. Hayata bir de bu yönden bakmak lazım. Yoksa ömür dediğiniz ne ki! İnsanoğlu bir masal misali (Bir varmış bir yokmuş) olur yolun sonunda. İnsanlar arkamızdan, “Allah rahmet etsin” demeden Hakk’ın rızası için çalışalım. Çevremize kalp gözüyle bakalım. Komşusu açken (Allah esirgesin) tok yatan olmayalım. Hele de bu zor günlerde.

Hayat bir nefestir, aldığın kadar... Hayat bir kafestir, kaldığın kadar... Hayat bir hevestir, daldığın kadar... Hz. Mevlana

Bugün 10 Ocak. Çalışan Gazeteciler Günü. Gazetecilik, zor bir meslektir. Habere gideyim derken haber olabilirsiniz. Doğru, dürüst, ilkeli gazetecilik yapan, vatandaşın gözü, kulağı ve sesi olan tüm gazeteci arkadaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü en içten dileklerimle kutlarım.

Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır… Mustafa Kemal Atatürk

Salam, Saygı ve En Kalbi Dualarımla…

YAZIYI PAYLAŞ!

Yorumlar / 2

  • Gülşen Karaçayır | 11 Ocak 2021 11:18

    İnsan en önemli varlık. Hayatı doğru yol üzere yaşamalıdır. Yazınızı beğendim. Devamı dileğiyle.

  • Nihat Şanlı | 10 Ocak 2021 10:22

    Evet çok doğru. Aslında insan hayata böyle bakmalıdır. Menfaat nereye kadar. Yazınız güzel olmuş. Kaleminize sağlık.

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Mar

Muhsin Başkan…

29Şub

Ramazan...

26Oca

DEVLET Dersi...

06Kas

Adam Gibi Adam Celal Adan…

26Ekm

Ortadoğu’da Soykırım…