Bu Ne Dünya Kardeşim - İSMAİL HAKKI DALAK

Bu Ne Dünya Kardeşim


İnsanlık, vicdan, merhamet kaybolmuş. Hoşgörü, sevgi saygı, büyük küçük kavramları tükenmiş. Yardımlaşma, komşuluk, akrabalık yok olmuş. Tok aç olanın halinden anlamaz olmuş. Eşitlik sadece matematik işlemlerinde kalmış. Hak artık aranmaz olmuş. Toplumda bir kanı oluşmuş, “İtaat et rahat et”. Kime ve niye? En acısı da bu, insanlar içine kapanmış, susuyor. Hep bir rahat etme arzusu. Hep bir rahatlık.

Ya benimsin ya toprağın misali işlenen cinayetler, her gün haber bültenlerinde. Zengin fakir arasındaki makas en son haddinde. Yaşamak daha doğrusu yaşayabilmek için modern bir kölelik sistemi oluşmuş. Zengin daha zenginleşirken, fakirlik almış başını gidiyor.

Kamu'da ki hiyerarşi insan ilişkilerine de intikal etmiş. 8-5'in amiri, kendini 7/24 amir sanıyor. Garibim neylersin o da kendini öyle mutlu ediyor. Komşu ziyaretleri bile emsale uygun yapılıyor. İstisnalar kaideyi bozmasa da makam mühim mesele, hiçbir şeye benzemez arkadaş. 

Güçlü güçsüzden hep alacaklı olarak görüyor kendini, nedense. Bugün istismarı yazmak istedim. O kadar çok yazar var ki, hani birkaç el verip aynı konu işlense istismar konusu gündem olsa en azından bir kısmı sona erecek.

İstismar, o kadar çok çeşidi var ki hangisinden başlayayım bilemedim. İstismara en çok uğrayanlardan bahsetmek en doğrusu olacak. 

Çocuklar…

Savunmasız ve Korunaksız, en çok güvendiği anne ve babasının şefkatine ve merhametine muhtaç olanlar.

Yirmi Kasım; Sokakta kalan, mendil satan, çıraklık yapan, cinsel istismara uğrayan (Ki bazıları babası tarafından), otizmli diye eğitim gördüğü okulda yuhalanan, cami avlusuna bırakılan, itilip kakılan, sövülen, dövülen ve en sonunda öldürülen çocukların günü müydü? Hadi canım sizde…

Sosyal medya denen illeti kullanmıyorum ama tahmin edebiliyorum dünkü paylaşımları. Dünya çocuk günü hashtag’i ile birçok paylaşımda bulunulmuştur. En başta ünlüler (ki ben alfabedeki 8 ünlüden başka ünlü kullanmıyorum. Pardon tanımıyorum) olmak üzere tüm sosyal medya tanınırları gündem olmak amacıyla paylaşımlarına birçok beğeni ve yorum almışlardır. Bu da bence insanların duygularını istismar etmektir.

Dünya çocuk günü öyle mi? Hadi canım sizde. Fırsatçıya günde bitmez kazançta.

Kadınlar…

Allah’ın erkeğe emaneti olan, erkekten sonra gelen, çocuğu dünyaya getiren, yemek yapan, bulaşık yıkayan, çamaşır yıkayan, itilen kakılan, hor görülen, dayak atılan, türlü işkencelere maruz kalan, tecavüze uğrayan, katledilen, istismara en açık olan kadınlar. Senede bir iki gün hatırlamakla bu iş olmaz. 14 Şubat sevgililer gününde sevgilin veya eşin hatırlayacak, 8 Mart’ta tüm kurum ve kuruluşlar hatırlayacak, Mayıs’ın ikinci Pazar günü çocukların hatırlayacak. Yok böyle bir dünya. 

Kadınların öldürüldüğü, tecavüze uğradığı, dayak atıldığı, işkence gördüğü bir dünyada 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nden bahsetmek ne kadar doğrudur. O gün kurum ve kuruluşlarla birlikte denekler, vakıflar hep çiçek dağıtırlar değil mi? Sorarım sizlere kadını tanımayan, kadını görmeyen bir toplumda kadına çiçek vermek istismarın başka bir örneği değil midir?

Sosyal Medya tanınırları size bir hatırlatmada bulunayım. Bugün 3 Aralık. 3 Aralık demek dünya engelliler günü demektir. Kullanmak için bir fırsattır. (Herkesi değil, fırsatçıları kastediyorum) Fırsat demek milyonlarca beğeni demek ki o da Dolar ve Euro demektir. Haydi kolay gelsin.

Açık gurup…

Yarınlara umut bağlayanlar, dertlerine çare arayanlar, doğruyu yanlışı ayırt edemeyenler, menfaat sevenler, omurgası sağlam olmayanlar, kolay yoldan zengin olmak isteyenler ve daha niceleri. Bu guruba istismara açık olabilen herkes dahildir.

Lütfen duyarlı olalım. Hiç kimse benim başıma gelmez demesin.

Dünyada çocuk olmak suç, kadın olmak suç, insanlara güvenmek suçta, istismarcının hiç mi suçu yok, HAKİM AMCA…

Selam, Saygı ve En Kalbi Dualarımla…

YAZIYI PAYLAŞ!

Yorumlar / 1

  • Münüp Barin | 08 Aralık 2019 23:01

    İsmail Bey düşüncelerine aynen katılmamla birlikte altına imzamı bile koyarım. Aklından geçenler kaleminden o kadar güzel dökülmüş ki. Yüreğine sağlık.

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Mar

Muhsin Başkan…

29Şub

Ramazan...

26Oca

DEVLET Dersi...

06Kas

Adam Gibi Adam Celal Adan…

26Ekm

Ortadoğu’da Soykırım…