Bu Ne Cehalet... - İSMAİL HAKKI DALAK

Bu Ne Cehalet...


Artık yeter. Sosyal medya denen illet, hepimizin ruhuna işlemiş. Sanal hayattan biraz gerçeğe çıkalım. Batıl inanışlardan hurafelerden kurtulup gerçeğe bakalım. Yüz kitabından hatim dağıtanlardan, bu mesajı kırk kişiye gönder diyenlerden, Yasin okumuşta yoruma âmin yazın diyenlere koskocaman bir cehalet furyası. Lütfen yapmayın. Yüce dinimiz İslam bu kadar ucuz değil. Günümüz teknoloji çağı. Hemen herkesin elinde akıllı olduğu iddia edilen telefonlar var iken bu cehalet neden?

Evet, bu cehalet neden? Eskiden bu akılsız telefonların olmadığı zamanlarda kimden geldiği veya kim tarafından bırakıldığı bilinmeyen mektuplar vardı. İşte yedi gün içinde bilmem kaç kişiye bu mektuptan çoğaltarak gönderin. Yok, göndermezseniz başınıza olmadık felaketler gelir, gibilerinden. Hadi oradan aklı evveller. Kul olarak yaratılan insan elbette ki yaratan Rabbini tanıyacak ve onu gecenin ve gündüzün bir bölümünde anacak. Böyle olur olmadık hurafelerle değil.

Her geçen gün geliştiği ve modernleştiği söylenen zamanda insan aklı neden gelişmez şaşırıyorum. Ben şahsen gelen mesajları çoğaltmıyorum ve bir başkasına göndermiyorum. Elbette yazılanların okunması sevaptır ki Allah’ın kelamıysa. Ancak çoğaltılıp gönderilmese de hiç kimsenin başına bir felaket gelmez. Çünkü bu yapılan farz değil, sünnet değil. Olsa olsa Müslümanların aklıyla dalga geçmektir. Bizler buna müsaade edecek miyiz? Asla!

Yaratan Yüce Allah, Kuranı Kerimde mealen “Oku Rabbinin adıyla ki bütün mahlûkatı yarattı.” (Alak Suresi 1) buyuruyor. Öyleyse Yüce Kuranı Kerimi okumak anlamak gerekmez mi? Ankebût suresi, 45’inci ayetinde ise “(Ey Muhammed!) Kitaptan sana vahyolunanı oku, namazı da dosdoğru kıl. Çünkü namaz, insanı hayâsızlıktan ve kötülükten alıkor. Allah’ı anmak (olan namaz) elbette en büyük ibadettir. Allah, yaptıklarınızı biliyor.” Namaz emrediliyor. Okunacaksa Kuranı Kerim okunacak safsatalar değil. Kılınacaksa namaz kılınacak Yaratan Yüce Allah için, dünyalık menfaatlere tapılacak değil. Akıllı, onurlu ve şerefli insan aklı ile hareket eden Yaratan Yüce Allah’ı hakkıyla tanıyan ve gayrısına meyletmeyendir.

Değerli dostlar, ne olur hurafelere meyletmeyelim. Allah’ın emrinden sapmayalım. Peygamber Efendimizin (SAV) sünnetinden uzak durmayalım. Sonlarına yaklaştığımız Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diler, sağlıklı mutlu ve huzurlu bir hayatı sevdiklerinizle geçirmenizi temenni ederim.

Selam Saygı ve Dualarımla…

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Mar

Muhsin Başkan…

29Şub

Ramazan...

26Oca

DEVLET Dersi...

06Kas

Adam Gibi Adam Celal Adan…

26Ekm

Ortadoğu’da Soykırım…