Bir Dünya Hayalim Var... - İSMAİL HAKKI DALAK

Bir Dünya Hayalim Var...


Sözlerin kanatlanıp uçmadığı, doğruluk ve dürüstlüğün menfaate yenilmediği, insanların birbirinden emin olduğu, sevginin saygının tavan yaptığı bir dünya hayalim var.

Kimsenin aç kalmadığı ve ötekileştirilmediği, soğuk kış günlerinde her evin bacasının tüttüğü, güler yüzlü insanların çok olduğu bir dünya hayalim var.

Haklının güçlü olduğu, emeğin karşılığını bulduğu, yandaşlığın yoldaşlığın sona erdiği, gençlerin yarınlara umutla baktığı bir dünya hayalim var.

Kadınların katledilmediği, çocukların parklarda güvenle oynadığı, ağaçların kuş cıvıltılarıyla dolduğu, dağların taşların rengarenk çiçek açtığı bir dünya hayalim var.

Yarışların eşit olduğu, işin ehline verildiği, kayırmacılığın son bulduğu, gençlerimizin yarınlara umutla baktığı bir dünya hayalim var.

İnsanların birbirinden haberdar olduğu, her günümüzün bir bayram havasında geçtiği, kimsenin geçim zorluğu çekmediği bir dünya hayalim var.

Sıla-i rahmin unutulmadığı, tatil köylerinden ziyade kendi köyüne gidenlerin çoğaldığı, insanların birlik ve beraberlik içinde olduğu bir dünya hayalim var.

Zenginin fakirin aynı sofrada oturduğu, Alevi Sünni, Türk Kürt ayrımının yapılmadığı, savaşların son bulduğu bir dünya hayalim var.

İnsan kutsal ve şerefli bir varlıktır. Onur ve haysiyet sahibidir. Dünyalıklar karşısında asla eğilmemelidir. Her şey bir gün bitecek, ömür de. Bu hayatı hiç yaşamamış olacağız. Tıpkı çocukluğumuzda anlatılan masallarda olduğu gibi bir varmış bir yokmuş olacağız. Öyleyse bu hayatta karşılığı ne olursa olsun yaşanacaksa hayat adam gibi yaşanmalı. Bu dünyadan göçtüğümüzde sadece dostlarımız değil düşmanlarımızda üzülmeli. İşte öyle bir hayat yaşamalıyız, ELİF gibi dimdik, VAV gibi mütevazi.

Hayata dair hayalleri olanlar, kolayı değil zoru seçenler, gücün değil haklının yanında olanlar yolunuz taşlarla çakıllarla dolu olabilir varsın olsun. Karanlıklar bir gün aydınlanmaya mahkumdur.

İnsanların kul hakkından kaçtığı, evlerine helal lokma götürdüğü bir dünya hayalim var.

Hayallerinden vaz geçmeyenlere Selam, Saygı ve En Kalbi Dualarımla…

YAZIYI PAYLAŞ!

Yorumlar / 1

  • İbrahim YILDIZ | 01 Şubat 2022 18:02

    Sevgili Yazarımız İsmail beyin kalemine ve yüreğine sağlık. Hayalsiz yaşamak boşa kürek çekmek gibidir. Hayallerinin gerçek olması temennisiyle.

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Mar

Muhsin Başkan…

29Şub

Ramazan...

26Oca

DEVLET Dersi...

06Kas

Adam Gibi Adam Celal Adan…

26Ekm

Ortadoğu’da Soykırım…