Barış ve Kardeşlik… - İSMAİL HAKKI DALAK

Barış ve Kardeşlik…


Son günlerde HDP eski eş başkanlarından terör sevici Demirtaş’ın yazdığı “Devran” adlı kitabından tiyatroya uyarlanan oyunu seyretmeye giden Akil adamlardan Kadir İnanır’a Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun verdiği tepki konuşuluyor. Sayın Bakan tiyatroyu izleyenlere yönelik, “Birileri de karşısına geçip o tiyatroyu seyrediyor, alkışlıyor. Eksik yapmışsınız Kadir Efendi. Eksik yapmışsınız o tiyatroya gidenler” demiş. Bizim Kadir Efendi hemencecik, “Orada insanları barışa teşvik var, barış için oradaydık. Öyle ufak şeylere takılmayın” diye cevap vermiş.

Sayın Bakanımızın söylemiyle Kadir Efendiye sormazlar mı, “Hangi barış ve kardeşlik?” diye.

O Tiyatroyu yazan Demirtaş’ın eş başkanı Figen Üstündağ değil miydi, “Sırtımızı PYD’ye, YPG’ye PKK’ye yaslıyorum” diyen. Binlerce insanımızın kanı elinde bulunan APO canisinin özgürlük çağrısı yapanların mı yoksa Ülkeyi bölmek isteyenlerin mi kardeşliği mi? Hangisi?

Kimse kusura bakmasın. Adama, Hadi oradan, hadi oradan, hadi oradan derler. Yeter be kardeşim. Bu ne utanmazlık, bu ne aymazlık. Biz barış dedikçe, biz kardeşlik dedikçe, birileri savaş, kahpelik dediler. Halen insanlarımız katlediliyorsa, kusura bakma Kadir Efendi, sizin hangi barış ve kardeşlik için orada olduğunuz bizi ilgilendirmiyor.

Çözüm sürecinden kalma üç beş akil adam Kadir İnanır’ın yanında olduğunu belirtmiş. 82 milyon Türk evladı da Sayın Bakanın arkasındadır. Bu bağlamda Sayın Bakanımızı söylemlerinden dolayı destekliyor, arkasında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Teşekkürler Sayın Bakanım.

Yıllardır sözüm ona Kürt kardeşlerimizi savunanlar, baskıyla tehditle onların oyunu alarak yüce meclise girdiler. Orada ne yaptılar. Bebek katili Apo’ya özgürlükten başka bir kardeşlik peşinde koşmadılar. Yattığından yediğinden içtiğinden ve ihtiyaçlarından dem vurdular. Apo denen it oğlu itden başka bir dertleri olmadı. Türk Milliyetçilerini hedef aldılar. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE sözünden rahatsız oldular. Dara düştükçe Avrupa’ya koştular. Bunlar Türkiye’de “Ne Mutlu Türk” olamadılar ama, Avrupa’da çok mutlu Alman, İngiliz, Fransız, Yunan, Rus oldular, Kandile çıkıp Mehmetçiğimize silah sıkarken kanı bozuk oldular, it oğlu it oldular. Gerçi Türk olmak herkese nasip olmaz. Türk oğlu Türk olmak şandır, şereftir. Ne Mutlu Türküm diye haykırmak asalettir. Soydan gelir, herkese nasip olmaz. Çok Şükür ki Onurla, Şerefle, Haysiyetle NE MUTLU TÜRKÜM DİYENLERDENİM.

Bu Ülkede barış ve Kardeşlik isteyen kim olduğunun farkına varacak. Öncelikle Ülkesini dışarıya şikâyet etmeyecek. Vatanını milletini özünden çok sevecek, eli kanlı it oğlu itlerin adını ağzına almayacak. Bayrağına saygı duyacak. Ülkesini, yaşadığı toprakları köstebek gibi kazmayacak. Haddini bilecek. Kısaca kimse Türk devletinden büyük değildir. O yüzden devletine karşı saygılı olacak. Milli düşünecek, yerli olarak yaşayacak. Bu topraklar ite köpeğe peşkeş çekilecek yerler değildir. Atadan emanettir. Bizlerden de evlatlarımız aracılığıyla kıyamete kadar payidar kalacaktır.

Bu topraklarda barış ve kardeşlik had bilmekle olur.

Vatanını, Bayrağını sevenlere Selam, Saygı ve En Kalbi Dualarımla…

YAZIYI PAYLAŞ!

Yorumlar / 1

  • Münüp Barin | 19 Ocak 2020 20:49

    Çok güzel olmuş. Akil demekle akil olunmuyor..

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Mar

Muhsin Başkan…

29Şub

Ramazan...

26Oca

DEVLET Dersi...

06Kas

Adam Gibi Adam Celal Adan…

26Ekm

Ortadoğu’da Soykırım…