Ah Hocalı Ah... - İSMAİL HAKKI DALAK

Ah Hocalı Ah...


Ah Hocalı Ah…

-Bir of çeksem karşı ki dağlar yıkılır mı?

-Yıkılır…

-Neden mi?

-Bugün Hocalı katliamının yıl dönümü. Tam 27 yıl önce bugün Hocalı ’da dünyanın sessizliği karşısında bir Ermeni katliamı yaşandı. Hani Meydanlara çıkıp ta “hepimiz Ermeni’yiz” diye haykıranların oldukları Ermeniler yaptı bu katliamı. Evirip çevirmeden, kıvırmadan konuşacaksın. Türk isen Türk, Ermeni isen Ermeni olacaksın. Senin soyunu kurutmak isteyenlerin soyuna heveslenmek te neyin nesi. O zaman terk edip gideceksin arkadaş, bu memleketi. Soyuna özendiğin soysuzlar hemen sınır komşun. Haydi…

Asil Türk Milleti!

Ben bir Türk olarak doğdum, Türk olarak öleceğim inşallah. Kimsenin soyuna özenmek veya benzemek gibi bir niyetimiz yok elbette. Herkesin yaşama hakkına saygılıyız. Ama kimseyi yüceltme bir kaygımızda yoktur.

Tam 27 yıl oldu. Erkeği kadını, çocuğu yaşlısıyla tam 613 Azerbaycanlı sivil gardaşlarım, dostum Putin’in Rusya’sının yardımıyla üç koldan yapılan saldırılarda hayatını kaybetti. Acıyı derinleştirmemek adına soykırımı fazla anlatmak istemiyorum. Biliyorum ki o günü kanı her damlasında Türklüğünü hissedenler bugün o acıyı damarlarındaki kanın her hücresinde yaşıyorlar.

Soysuz Ermeniler, yüzyıl önce yapılan savaşları soykırım olarak dünyaya kabul ettirmeye çalışırken, içimizden bazı soysuzlar, Hrant Dink cinayetinde, “hepimiz Ermeni’yiz” diye bağırıyor. Elbette ki cinayet kim tarafından ve kime karşı işlenirse işlensin cezası verilmelidir.

Ermenilerden daha çok hepsi Ermeni olan soysuzlar bugün bekliyorum, kaçınız Azerbaycanlı olacaksınız? Kaçınız bugün Hocalı’lı olacaksınız? Hiç biriniz olmayacaksınız, ben bunu adım gibi biliyorum. Dün hepsi Ermeni olanlar bugün Hocalı katliamına hepsi Fransız kalacaklar…

Düşman elbette düşmanlığını yapacak. Dostum Putin’de, Dostum Trump’ta Ülkelerinin menfaatlerini gözetleyeceklerdir. Peki ya bizim içimizde dostlar, siz neyin menfaatini gözetleyeceksiniz?

Asil Türk Milletinin Yüce Evlatları!

Türk’ün Türk’ten başka dostu olmamıştır, olmayacaktır da. Onun için biz hep Türk olduk, Türk kalacağız. Hiç kimse olmayacağız. Varsa bir acı paylaşırız. Ama acının sahibinin soyunu övemeyiz. Biz ancak ve ancak “NE MUTLU TÜRKÜM” diye haykırırız. Biz bir ve beraber olamazsak, Türkistan’da zulüm bitmez. Biz beraber olamazsak, Filistin’de gözyaşı bitmez. Biz bir olamazsak, Somali’de Myanmar’da açlık bitmez. Biz bir olamazsak Dostlarımız Putin ve Trump gözlerini bu topraklardan çevirmez. Kuduz itlerini sınır boyunca sıralarken, Türkiye Müttefikimiz edebiyatını yapmaktan geri kalmazlar. Sınıra düzdükleri bugün PKK, YPG, DEAŞ ve daha niceleri olabilir. Arkasında hep dost dediklerimiz vardır. Akıllı ve bir olalım, dostlarımızı biz seçelim.

Yenikapı’daki birlik her tarafa yayılmalıdır. Zirvede ki birlik ve beraberlik tabana yayılmalıdır. Yoksa bu acılar bitmez. Sadece isimler ve yerler değişir.  Onun için bütün bu olayların son bulması için gelin bir olalım beraber olalım. Boğazımız yırtılırcasına sadece,

NE MUTLU TÜRKÜM diye haykıralım.

Hocalı’da şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yüce Türk Milletine başsağlığı diliyorum. Kahpe Ermenistan senin de elin kırılsın, soyun kurusun. Tüm dünyada mazlumlara karşı yapılan saldırılar ve kahpelikler bir son bulsun.

İstanbul, Ardahan’a, Sinop’tan Antalya’ya, Can feda toprağına, Aşığınım Türkiye’m

 Sağlıcakla…

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Mar

Muhsin Başkan…

29Şub

Ramazan...

26Oca

DEVLET Dersi...

06Kas

Adam Gibi Adam Celal Adan…

26Ekm

Ortadoğu’da Soykırım…