YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ - İBRAHİM YILDIZ

YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ


Sevgili dostlar, Belki bazılarınız dünyada yoktu. Bazılarınız üç, beş yaşlarında, bazılarınız sekiz, on yaşlarında, bizler de küçük yaşlardaydık.

Güzelim ilçemiz Şarkikaraağaç’ın Kızıldağ Milli Parkı mevkisinin bulunduğu yerdeki oksijenin bol olduğu alana yani geçen ay yazdığım ‘’Bir doğa harikası’’başlıklı köşe yazımda bahsettiğim alana astım hastalıkların tedavisine köklü çözüm için Göğüs Hastalıkları Hastanesi yapılması planlanmıştı.

Bunu duyan ilçe halkı, çevre kasaba ve köylerinin tüm sakinleri hastane yapılması hususuna çok sevinerek ayrı bir heyecana kapılmışlardı. Neden mi? Kızıldağ Milli Parkına böyle bir hastanenin yapılmasının astım hastalarına şifa merkezi olacağıni, ilçemizin ufkunu açacağını, Kızıldağ Milli Parkına ayrı bir önem katacağını düşünmüşlerdi.

Düşünün bir zamanlar meşhur olan Eğirdir Kemik Hastalıkları Hastanesi buna örnek verilebilir.

Değerli hemşerilerim;

Yapımına 28 yıl önce yani 1986 yılında başlanan Şarkikaraağaç Kızıldağ Göğüs Hastalıkları Hastanesi inşaatı yılan hikayesine de dönse uzun uğraşlara rağmen birkaç yıl önce tamamlanmış olmasına rağmen, gögüs hastalıkları hastanesinin bugüne kadar neden açılamadığını doğrusu ben çok fazla bilmiyorum.

Fakat edindiğim son bilgi hastane binasının Süleyman Demirel Üniversitesi’ne devredildiği, bu binaya ise Turizm Meslek Yüksekokulu açılacağı yönündedir. Hatta öğrencisi ve öğretmeni olmasa bile yüksekokula müdür atandığını biliyorum.

Tabiki burada yapımı tamamlanan bu bina hastane olarak mı yoksa yüksekokul olarak mı açılsaydı sorusu aklınıza gelebilir. Fikrimi sorarsanız bu yapının Süleyman Demirel Üniversitesi bünyesinde göğüs hastalıkları hastanesi olarak hizmet vermesini isterdim.

Fakat yetkililer düşünmüşler, taşınmışlar bu binanın Turizm Meslek Yüksekokulu olmasına karar vermişler. Ancak tüm hemşerilerim adına yetkililere şu soruları sormadan geçemeyeceğim:

Değerli Yetkililer, açılacak olan Şarkikaraağaç Turizm Meslek Yüksekokuluna hangi öğretim yılında öğrenci alınacak? Okulun öğrenci kontenjanı ne olacak? Bu sürecin başlatılabilmesi için daha neyi bekliyoruz?

Sevgili dostlar. Kiminiz ilçe merkezinde, kiminiz ilçeye bağlı kasaba ve köylerde ikamet ediyorsunuz. Kiminiz il merkezinde, kiminiz yurdun dört bir köşesinde değişik il veya ilçelerde oturuyorsunuz. Kiminiz ise ülkemizden binlerce kilometre uzakta yurtdışındaki herhangi bir ülkede ikamet ediyorsunuz.

Nerede ikamet ederseniz edin. Kim istemez memleketinin güzelliğini? Kim istemez memleketinin ekonomisini gelişmesini? Kim istemez memleketine hastaneler, okullar, yüksek okullar, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının açılmasını?

Elbette hepimiz isteriz. Fakat şu da bir gerçek. Gerçekten tüm Şarkikaraağaç’lılar olarak hepimiz şanslıyız diye düşünüyorum. Nedenine gelince İlçemiz merkezi düz bir ovaya kurulmuş. Hemen yanı başında ormanlık alan Kızıldağ Milli Parkı, arkasında Beyşehir Gölü.

Kasaba ve köylerimize gelince; bazıları ovada, bazıları dağda, bazıları göl kenarında. Kısacası ova, dağ, göl hepsi bir arada. Sevin dostlar birbirinizi, sevin dostlar memleketinizi, sevin dostlar ata yurdunuzu, sevin dostlar doğup büyüdüğünüz güzelim ilçemiz Şarkikaraağaç’ı, sevin dostlar ilçemize bağlı kasaba ve köylerimizi…

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
01Ağs

AĞRIYI ÇEKEN BİLİR...

17Eyl

Bu da Benim Han'ım...

03Mar

BEN ANAMA DA VERİRİM

01Şub
04Oca

SEVGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZEL