BİR DOĞA HARİKASI - İBRAHİM YILDIZ

BİR DOĞA HARİKASI


İlçemizin incisi, bir doğa harikası, oksijen deposu, asırlık sedir ağaçları ile kaplı, çok sayıda sedir ağacının bir arada bulunduğu ve oksijen yoğunluğu bakımından dünyada üçüncü sırada yer alan bir güzelliğe sahip Kızıldağ Milli Parkı astım hastalarının tedavisi için birebir, görülmeye değer, tatil yapmaya, dinlenmeye elverişli bir mekandır. Burada dertleriniz deva, hastalıklarınız şifa bulur.

Milli Parkta üç hafta kalan solunum yetmezliği hastaları, üç hafta sonra hiçbir sorunu kalmadan ve yeniden doğmuş gibi güzel bir tatil yapmış olarak bölgeden ayrılırlar. Parktaki oksijen yoğunluğu sadece solunum yetmezliğine değil, cilt hastalıklarına da iyi geldiği halk arasında bilinen bir gerçektir.Parkın güneyinde Beyşehir Gölü olup gölden esen güney rüzgarları Bebik Vadisi ile Yertutan mevkiinden geçerek milli parka ulaşmaktadır. Bu nedenle bol oksijenli temiz havası parkın önemini ve cazibesini artırmaktadır. Burası çok candan ve sevecen insanlarla doludur.

Günün doğuşu ve batışı bir başkadır burada. Geceleyin 3-4 saatlik uyku herşeye bedeldir. Konaklamak isteyenlerin hizmetine bungalov tipi evlerle her türlü imkan sunulmuştur. Burada çadır da kurulabilmektedir. Konaklama ve piknik yapma amaçlı hazırlanmış yerler mevcut olup bu doğa harikası yer aslında anlatılmaz yaşanır diye düşünüyorum.

Şarkikaraağaç ilçe merkezine 5 km. uzakta olan Kızıldağ Milli Parkına yetkililerin son günlerde el uzatması ile gün geçtikçe dağa ilgi artmaya başladı. Ben de yakın zamanda yani Ramazan Bayramında bu güzelim mekanı ziyaret edenlerdenim.

Sevgili dostlar, Dağa giriş için araç başı cüz’i bir rakam giriş ücreti alınıyor. Elinize de büyük bir naylon çuval veriliyor. Bu ne demek diye düşünmeyin. Bu çuval çöpünüzü çuvala toplayarak çöp kutularının yanına koymak suretiyle milli park alanımızı temiz tutmak için verilmektedir. Bu uygulama doğrusu çok da hoşuma gitti.

Bu mekanda piknik yapabilmeniz için, tatil yapabilmeniz için, dinlenebilmeniz için, eğlenebilmeniz için mangal yapabilmeniz için konuklara her türlü imkan sağlanmıştır. Örneğin; çeşmeler, tuvaletler, ocak yerleri yapılmış, milli parka piknik masaları konulmuş, cami, fırın, spor aletleri hizmetinize sunulmuştur. Bizde hiç suç yok mu?

Duyarlı hemşerilerimiz nerede nasıl davranacaklarını, ne yapmaları gerektiğini, bu mekanı nasıl bırakacaklarını, nasıl hareket edeceklerini fevkalade bilmektedirler. Ama vatandaşlarımız içinde kurallara duyarsız yaklaşan binde bir de olsa bir kesimin bulunduğu aşikardır. Bu kişilerin yetkililerin ateş yakılması için yaptırdıkları ocakların haricinde müsait bulunan bazı yerlerde ateş yaktıkları, mangal yaptıkları, yeşili korumaları gerekirken mahvettikleri, yaktıkları ateşi söndürmeden gittikleri, çöplerini toplamadıkları vb. gibi durumlar gözlenmektedir.

Kızıldağ Milli Parkı geniş bir alan olduğu için biz duyarlılık sahibi olmaz isek yetkililer her köşe başına bir kişi görevlendirseler bile bu işin çözümü kolay olmayacaktır.

Burada ‘’Bizde hiç suç yok mu?’’ sorusu aklımıza gelmesi gerekir. Buradaki sorumluluklarımıza uyalım, uymayanları uyaralım.

Hangi kademede olursa olsun; emeği geçenlerden, hizmet edenlerden, Kızıldağ Milli Parkına canlılık verenlerden Allah C.C.razı olsun. Temizlik imandandır. Bu alanda piknik yapan, astım tedavisi gören, tatil yapan, dinlenen, eğlenen vb.bu mekanda bulunan herkese sesleniyorum:

"Temizlik imandandır." sözünü asla unutmayalım. Her önüne gelen yerde ateş yakmayalım. Ateş yakılacak yerlerde yakalım. Yaktığımız ateşi söndürmeden gitmeyelim. Kirlendirdiğimiz alanları mutlaka temizleyelim. Hatta fazlasını yapalım. Doğayı ve Kızıldağ Milli Parkını temiz tutalım. Nasıl bulmak istiyorsak öyle bırakalım.

Değerli hemşerilerim;

Bir de şu var. Her şey güzel, hoş. Sebep olanlar sağ olsun, var olsun. Ancak eleştirmeden geçemiyeceğim. Bu milli park alanının özellikle yaz aylarında halk sağlığı açısından haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarına biraz daha ağırlık verilmesi gerektiğine inanıyorum..Yetkilileri ilaçlama konusunda daha titiz davranmaları için göreve davet ediyorum. Lütfen bu alanı koruyalım, .kollayalım.

Unutmamalıyız ki, biz dahil herkes üzerine düşen vazifeyi yaparsa, sorumluluğunun bilincinde olursa, Kızıldağ Milli Parkının ülkemiz haricinde uluslararası turizme açılabilmesi neden mümkün olmasın?

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
01Ağs

AĞRIYI ÇEKEN BİLİR...

17Eyl

Bu da Benim Han'ım...

03Mar

BEN ANAMA DA VERİRİM

01Şub
04Oca

SEVGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZEL