Kahramanlar... - İSMAİL HAKKI DALAK

Kahramanlar...


Şanlı tarihimiz boyunca Yüce Türk Milletinin efsaneleşmiş kahramanları var. Malazgirt’te Alparslan, İstanbul’da fatih Sultan Mehmet, Kurtuluş Savaşında Mustafa Kemal Atatürk, Çanakkale’de binlerce isimsiz kahraman ve daha niceleri. Hep kahramanlıkları anlatıldı ve bizler dinledik. Kitaplardan kahramanlıklar ve yazılan destanları okuduk. Allah onlardan ebeden razı olsun.

Günümüzde de herkesin bir dünyası ve hikayesi var. Kişi kendince yaşadığı dünyada kahraman. Kimi küçük oğlunun veya kızının, kimi eşinin, kimi anasının babasının gözünde kahraman.  Tabi bu kahramanlıkları bir zirveye taşıyan onur, şeref ve haysiyet sahipleri birde yerle yeksan eden müsaitler var. Herkes yaşam tercihinde özgürdür.

İçinde bulunduğumuz aziz mübarek Ramazan-ı Şerifte kimseye bir şey söylemek, kimseye hüsn-i zan da bulunmak istemiyorum. Herkesin de hakkını vermek gerekiyor. Malum bu sene memurlar için 2 yıllık zam oranının belirleneceği toplu görüşme masası ve bu masaya oturacak yetkili sendikayı belirleyen 15 Mayıs süreci var. Üç büyük sendikadan yetkili olan bir sendika var ki evlere şenlik. İnanın hükümetin verdiğini bile almayacak. Kişisel menfaatler, bireysel çıkarlar ön planda. Görevde yükselmek isteyenler, daha iyi yerde çalışmak isteyenler, biraz daha rahat etmek isteyenler hep burada. Sendikacılık bu mudur?

Diğer bir sendika terörden, kandan beslenenlerin elinde oyuncak olmuş. Artık sendikacılık vasfını tamamen yitirmiştir. Bu sendika üyelerinin bir an önce doğru yolu görmesi gerekmektedir.

Gelelim bu sendikacılık işini tam anlamıyla yapan ve hak mücadelesini sürdüren sendikacılık denince akla gelen tek adrestir, Türkiye Kamu Sen. Üyelerinin insan onuruna yakışan, ailesini kimseye muhtaç etmeden, eşit adil ve Onurlu yaşam sürdürmekten başka bir beklentisi yoktur. Üye olurken bir talepte bulunmadıkları gibi, üye yaptıklarına da makam ve mevki vaat etmeyen ama haksızlıkla mücadele eden bir sendikadır, Türkiye Kamu Sen. Vatan söz konusu olduğunda küçülmeyecek, kimsenin elinde oyuncak olmayacak kadar büyük bir sendikadır, Türkiye Kamu Sen. Üyeleri de Onur Şeref ve Haysiyet sahibidir.   

Memur arkadaş, elbette bu yıl içinde kararını verdin. Belki birileri seni en zayıf noktandan yakaladı. Tehdit etti, korku saldı. Ama unutmayın hiçbir zaman geç değildir. En kısa zamanda doğru yolda mücadele eden Türkiye Kamu Sen konfederasyonuna bağlı sendikalara geçebilir, orada hak mücadelesine katkı sağlayabilirsiniz.

Eğer içinizde bir korku sizin dağ gibi güveneceğiniz bir Cumhurbaşkanı var. Daha 1 Mayıs resepsiyonunda, Memurun 657 sayılı kanunla çalışma hayatının güvence altında olduğunu, hiçbir sendikanın kendilerinin arka bahçeleri olmadığı gibi hiçbir sendikayı da kimsenin arka bahçesi olarak kullanmasına asla müsaade edilmeyeceğinin garantisini veren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Türkiye Kamu Sen üyesi olarak teşekkür ediyorum. Çoğunluğunu Müsaitlerin oluşturduğu, özellikle biz hükümet yanlısıyız, bize gelirseniz işleriniz hallolur gibi boş vaatlerde bulunan sendika başkanı buçuk sever masal kahramanı Ali Bey’e bu sözleriniz tokat gibi inmiştir, Sayın Cumhurbaşkanım. İyi ki varsınız.

Ülkemizin üç yanı denizlerle, dört tarafı ise salyasını akıtan kuduz köpek misali etrafımızı saran düşmanlarla dolu iken hala koltuk sevdası çekenleri aklımız mantığımız almıyor. Bizim İlkemiz Önce Ülkemizdir.

Bayrak inmesin, Ezan dinmesin, Vatan bölünmesin diyen Yüce Türk Milletinin evlatlarını Onurlu, Şerefli ve Haysiyetli bir yaşam için Türkiye Kamu Sen’e davet ediyoruz. Tercih sizlerindir.

Yüce Türk Milletinin Mübarek Ramazan ayını kutlar, tüm İslam alemine ve Türk dünyasına hayırlar getirmesini dilerim.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE…

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Mar

Muhsin Başkan…

29Şub

Ramazan...

26Oca

DEVLET Dersi...

06Kas

Adam Gibi Adam Celal Adan…

26Ekm

Ortadoğu’da Soykırım…