Doğruyu Söylemek... - İSMAİL HAKKI DALAK

Doğruyu Söylemek...


Hayatta hepimiz zor durumlara düşmüşüzdür. Zor zamanlardan geçmiş, zorluklara göğüs germişizdir. Cenabı Allah kimseyi ailesine, çevresine, camiasına ve insanlığa karşı mahcup etmesin. Bu benim en kalbi duamdır. Her zaman ve herkes için yaparım. Yine Cenabı Allah’tan duam odur ki, kimseyi gördüğünden geri bırakmasın.

Aslında farklı şeyler yazmak istiyordum. Hatta hiç yazmak istemiyordum. Dost ve arkadaşlarımdan gelen, Neden? Ve Niçin? Soruları ve olumlu eleştiri ve teşviklerine istinaden yazalım dedik. Hafta sonu yüz kitabında bir video seyrettim. Videoda bir sendikanın genel başkanının canhıraş serzenişleri ve camiasına sitemleri vardı. Toplantıda bir gurup yönetici ve üyelerine hitaben; “…Toplu sözleşme masasında alınan 3,5-4’e takılıyor herkes. Her yerde bunu söylüyorlar. Siz hükümetin yandaş sendikasısınız. Memuru sattınız diyorlar. Arkadaşlar biz büro iş kolu olarak 8 bakanlık 51 kurumda yetkiliyiz. İşte Belediye’de, Milli Eğitimde, Sağlık’ta, Diyanet’te yetkili olanda Memur-Sen değil mi? Orada Memuru satan Memur Sen değil mi? Arkadaşlar her yerde yetkili biziz. Masaya kim yumruğunu vurursa o hakkını alıyor. Ben hayatımda haklının hakkını aldığını hiç görmedim. Güçlünün hakkını aldığını gördüm...” diye konuşuyordu. Ben bütün bunları hayretle seyrederken bir kamera şakası sandım. Ama bu konuşma gerçekti. Bizzat o toplantıya katılan arkadaşlardan teyit ettim. Allah kimseyi böyle bir duruma düşürmesin. Sayın Genel Başkana doğruları konuştuğu için teşekkür ediyorum. Yanlışta olsa doğruları söylemek en büyük erdemdir. Maddi zorluklar, hastalıklar ve daha birçok çıkmazlardan insanoğlu mücadele ederek kurtulabilir. Hayatta bir tek ölüme çare yoktur. İnsan hata da yapar, yanlışta. Ama bir konuda özrünü anlatmak isterken nasıl bir vahamet içinde olduklarını anlatması da işin, aslında onlarında içine sinmediğinin çok açık göstergesidir. Bu konuyu çok değişik söylemlerle anlatabilirdi. Mesela, “Arkadaşlar Ülkemiz zor durumdan geçiyor. Terör etrafımızı sarmış. Dış güçler her şeye müdahale ediyor. Bu zor zamanlardan hep birlikte geçmeliyiz. O yüzden bu zam oranına razı olduk.” dese anlayacağız. Elbette hoş karşılayacağız. Çünkü biz İlkesi önce Ülkesi olan bir sendikanın onurlu üyeleriyiz. Ekmek için kavga ederken bile sevdası Türkiye olan bir sendikanın şerefli üyeleriyiz. Bizler, ben değil biz diyen bir davanın haysiyetli üyeleriyiz.

Bizler, güçlüden yana değil haklıdan yana olan bir sendikanın değerli üyeleriyiz. Biz Ülkemiz zor durumdayken mülakatlarla makam peşinde koşmayan bir sendikanın kıymetli üyeleriyiz. Biz güçlünün değil haklının masaya yumruğunu vuracak zamanların sevdalısıyız. Biz çalışmadan kazanılanın (adı her ne olursa olsun) haram olduğunu bilen kişilerden oluşan bir sendikanın bireyleriyiz. Çoğunluk bizde olmasa da sonuna kadar haksızlıkla mücadele etmeye devam edecek olan bir sendikanın üyesi olmaktan her zaman onur duyan üyeleriyiz. Bizim inancı doğrultusunda hareket edenlere hep saygımız vardır. Bizim sitemimiz güç merkezleri etrafında dönenleredir.

Yeni bir toplu görüşme masası bu yıl ağustos ayında kurulacak, 2020 ve 2021 yılları için yetkili sendikayla pazarlıklar yapılacak. Değerli Memur arkadaşlar Türkiye Kamu Sen ailesine katılımlarınız bekliyoruz. Türk milleti olarak etrafımızı kuduz köpeklerin sardığını biliyoruz. Salyaları akarak beklediklerinin farkındayız. Bizim derdimiz bağcıyı dövmek değil üzüm yemektir. Toplu görüşme masasında Ülkemizin imkanları doğrultusunda ancak Memurlarında onurlu bir yaşam sürdürmeleri için gereken zammı Türkiye Kamu Sen alır. Değerli arkadaş, tüm bunlar için bir tek sen eksiksin. Desteğini ver masaya oturalım. Onurlu bir yaşam için Türkiye Kamu Sen var. Türkiye Kamu Sen Sizin için de var.

NE MUTLU TÜRKİYE KAMU SEN’LİYİM DİYENE!

NE MUTLU TÜRKÜM DOĞUYUM ÇALIŞKANIM DİYENE!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

Selam. Saygı ve Dualarımla…

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Mar

Muhsin Başkan…

29Şub

Ramazan...

26Oca

DEVLET Dersi...

06Kas

Adam Gibi Adam Celal Adan…

26Ekm

Ortadoğu’da Soykırım…