Umut Uçmasını Bilene Yeni Gündür - FERAH USLU

Umut Uçmasını Bilene Yeni Gündür


Her yeni güne başlarken içimizden yükselen umutla merhaba deriz. Hayatımızı dengeli, adaletli ve barış dolu yoğun duygularla sürmesini devam ettiriyoruz. Ancak bulunduğumuz ortamda bağımsız yaşayan insanları düşünecek olursak zaman içinde düşünceleri değişen önderlik eden kadınlarımız var.

Kadınlarımız geçmişten zamanımıza klasikleşmiş rollerinden çıkarak hayal ettiği işlerde çalışarak birçok başarıya imza atmıştır. Özgürlüğünü, gelişmelerini ve kendisinin bir obje olmadığını ve birey olduğunu fark ederek ortaya koymuştur.

İnsan onuru temel bir değer olup koşulsuz doğuştan sahip olduğumuz değerlerdir. Çağdaş toplumda erkek ve kadın ayrımı olmaz.Bugün gelinen noktada toplumun yarısını teşkil eden kadınlarımız şiddete maruz kalmakta. İnsanların kaygı , korku içinde , belirsizliklerin yaşandığı sıkıntılı süreçte kadınlarımızın  gönlünü kazanacağınıza , yardımcı olacağınıza  darp ederek yaşama hakkını elinden alıyorsunuz .

Hedef kitle iletişim aracı görsel ve yazılı basında kadına yönelik şiddet olaylarının hızla yaygınlaştığını görmekteyiz.Unutmayalım insanlığın devamı için olmazsa olmazı kadınlarımız yaşamımızın can damarıdır. Mutluluğa erdiğinde mutlu olmasına sebep olanı asla unutmayan kişilerdir. Kimseye zararı dokunmayan, her zaman itilen, kakılan, canı yanana kadar şiddet gören Allah’ın, emaneti olarak verildiğini unutan adamların, adam olmadıklarını anlatan kadınlarımız baş aktörlerdir.

Kadınlarımız çiçektir, her şeydir. Aklınıza gelebilecek tüm güzel duyguların toplamıdır. Kadınların hisleri çok kuvvetlidir ne olacağını sezebilir.Erkeklerin kadınları çözememe nedeniniz onların her şeyi olmamasıdır. Ne kadar güçlü olursanız olun gereken ilgiyi gösteremiyorsan, her zaman yanındayım deyip olmuyorsan onu asla kazanamazsın. Onunla doğduysan, onunla ölmesini bileceksin.

Kadına şiddetin hızla artma sebebinin birçok nedenleri var.Çevre, aile, eğitimle başlar. Şiddet uygulayan insanlar çocukluk döneminde ne kadar masum iken ilerleyen yaşlarda bir şeytan,  bir canavara nasıl dönüşe biliyor. Bu çok düşündürücü değil mi? Eğitim çok önemli her işin başı eğitimden geçer.

Çocuklarımız ilk eğitimi aile içinde alır. Çocuklar aile düşünce yapısı, gelenek ve görenekleri ile yetişir ve şekillenir.İşte bu nedenle aileyi model olarak seçer ebeveynler ne yaparsa onu taklit ederler.Aile içinde erkek üstünlüğü hakimse aynı şekilde devam eder.

Yaşadığımız toplumda aile içinde erkek üstünlüğü esasına dayalı olmasından kadınlarımız da bu düşünceyi kabul ederek şekillense de artık kendi ayakları üzerinde durmayı başarmıştır.

Ön yargıların sizi etkisi altına almasına izin vermeyintüm sorunlara ön yargısız bakarak çözüm bulmaya çalışın. Enerji ve gücünüzü ziyan etmek yerine, el ele vererek bozuk olan düzenin hastalıklı bölümünü çıkartarak çözüm arayın.Suçsuz, çaresiz kadınlarımızın korkulu rüyası olması yerine sevmeyi bilin bilmiyorsanız sevmeyin ,hiçbir kadına zarar vermeyin, şiddet uygulamayın.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
29Kas

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

05Ekm
17Eyl

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

20Ağs
30Tem

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz