Sil Baştan Yeniden Başlamak Lazım Bazen - FERAH USLU

Sil Baştan Yeniden Başlamak Lazım Bazen


Yaşadıklarımızı sıfırlamak, her şeyi unutmak için bazen silmek yeniden başlamak gerekiyor.Hayata yeniden baştan başlamak zor olsada yaşamıza yeniliklerle devam etmek mümkündür.

Herkes bazen yaşamına format atar.Zor ve stresli hayatımızda  yaşamımızı gözden geçirip bugüne kadar yaşadıklarımızdan başka kendimiz için bir şey yapmamış veya  yapamamış olduğumuzun   farkına varırız.Neleri kimler için heba etmişiz , zamanımızı boşa  harcamışız  ilerleyen günlerde  anlıyoruz.

İşte bu noktada yeni kararlar almaya başlarız.Bizleri üzen, kıran, yıpratan kişileri zaman içinde hayatımızdan  çıkartmaya başlıyoruz.Yapmak isteyipte hayata geçiremediğimiz hayallerimizi gerçekleştirmek için çalışmaya başlıyoruz.İmkanlar doğrultusunda kendimize zaman ayırmak,keyif aldığımız şeylere yönlenme ve bunları başarmaya başladığımız an hissettiğimiz mutluluğun ifadesi anlatılamaz.Sanki yeniden dünyaya gelmiş gibi hissediyor insan.

Geçmiş , geçmişte kaldı diyerek  yıllardır yaşadığımız, gördüklerimiz, duyduklarımız ve  yanımızda olduğunu sandıklarımız veyahut yanımızda var olduğunu hissettiğimiz kişilerin yanımızda hiç olmamışlar öyle göstermişler, öylesine hissettirmişler.

Uzaklaştığımız  eski yaşamımızdakileri sildiğimiz  andan itibaren  ne anılar, ne de yaşanmışlıklar sanki zihnimizden  siliniyor hiç yaşanmamış gibi olacak.Yani  böyle yaşamaktan mutsuz değiliz çünkü etrafımızda hiç  bir şeyden hoşlanmayan, mutlu olmayan , keyif almayan   suretler var, ne baskı  ve stresten uzak oluyorsunuz.

Yeni yaşam, yeni iş, yeni ortam ve yeni  gerçek dostluklar . Aktif yaşamda görev üstlenmek  ve  hissettiğin güzellikler .Hiç bişey eskisi gibi olmasa da .Sistemler değişmiş ve bu değişim karşısında rolünü en güzel şekilde icra etmek ,  yeni başladığın yaşamın heyecanı karşısında bocalasanda , zorlansanda aldığın, hissetiğin hazın mutluluğu tartışılmaz.

Bugüne kadar bildiklerimiz,gördüklerimiz, duyduklarımız ve bize öğretilenlerin hepsi formatlanmış ve herşeye  yeniden baştan  başlayarak yeniden öğreniyoruz.Yaşadığımız onca şeye rağmen yeni yaşamımızdan aldığımız mutluluk, huzur, duygularımızı, düşüncelerimizi konuşmak tartışmak  bambaşka bir duygu. Sonuç olarak bazen  yeniden başlamamız gerekiyor hayata .Tüm olumsuzluklara rağmen inadına yeniden başlamak kimseye haber vermeden , yeni hikayeler yazabileceğimiz  tertemiz sayfa açarak yaşamımıza devam etmek adına .

‘’GERİDE BIRAKTIKLARINA  ODAKLANIRSAK ÖNÜNDE SENİ BEKLEYENLERİ  GÖREMEZSİNİZ’’

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
29Kas

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

05Ekm
17Eyl

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

20Ağs
30Tem

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz