Sevgi Saygı ve İlginin Önemi - FERAH USLU

Sevgi Saygı ve İlginin Önemi


Kişilerin, ailelerin ve toplulukların birbirine kenetlenmede en büyük  etken sevgi, saygı ve ilgiden geçer.Sevginin, saygının ve ilginin olmadı yerde asla birlik beraberlik olmadığı gibi barınamaz.Bizlerin çok iyi bildiği ‘’saygı verilmez , kazanılır’’Eğer karşımızdaki kişiden saygı bekliyorsak saygıyı hak edecek tutum ve davranışlar sergilemesi gerekiyor.Bunu yerine getiremiyorsak saygı beklememeliyiz.

Sevgi, saygı ve ilgi üçgeni karşımızdakine gösterilmesi ve toplumun birbirine kucak açması, ailelerin mutlu olması için birbiriyle birlik ve beraberlik çerçevesinde hareket etmesi gerekiyor.

Etrafımıza baktığımızda mutlu, huzurlu, sevgi dolu bakışların olduğunu görürüz. Birbirine kin , nefret duyguları beslemeden kucaklaşan  güler yüzleriyle etrafa mutluluk  şaçan insanlarla karşılaştığımızda biliyoruz ki sevgi, saygı ve ilginin içinde sevinçleri yüzlerine , davranışlarına yansıdığını gözlemleriz.Birbirlerine kusur etmemiş ve sevgi, saygı ve ilgiyi hak etmişlerdir.

Bunun tersini düşünecek olursak asi duygular içinde yetişen,ne kendine nede çevresine sevgisi, saygısı ve ilgisi olmayan kişiler asla ne mutlu olur , neden mutluluk verirler.Böyle tavır sergileyen kişiler ve topluluktan hiçbir şey beklenemez çünkü kendine hayrı yok ki karşısındakine olsun.Kimsede ona sevgi saygı ve ilgi duymaz .

Böylesine tutum tüm canlılar için geçerlidir.Sevgisizlik, saygısızlık ve ilgisizlik yolu seçildiğinde kin, nefret  , düşmanlık tohumları ekilir.İlerleyen zamanlarda  mutsuz, huzursuz, saygısız  yaşam biçimindeki model içinde bulur kendisini.

Sokakta dolaşan canlılar sevgi ile bakmalıyız.Sahipsiz hayvanlarımıza sevgi ile yaklaşalım.Sevgi ile yaklaştığımızda bizlere minnet duygusu ile yaklaşırlar. Etrafımızdaki  ağaçlar, çiçekler ve bitkiler tıpkı insanlar ve hayvanlar gibi sevgiye , ilgiye ihtiyaç duyarlar .Onlara sevecen yaklaşım gösterir özenle bakımını yaparsak  canlanarak tüm güzelliklerini ortaya sergilerler.

Doğada bulunan tüm canlılar sevgiye , saygıya ve ilgiye muhtaçtırlar.İnsanların neyi getirdiği ve neyi götürdüğünün farkına vardıklarında iyi ve kötüyü, doğru ve yanlışı ayırt ederek  tutum sergilemelidir.

İnsanlar birbirine kin ve nefret duygularını aşılamak yerine birlik , beraberliğin anlamını hissederek tutum sergileyerek mutlu, sevgi dolu ve saygın bir toplum yolunu seçmeli.Kişilerin kendine ve çevresine ne kadar faydalı olacağının bilincinde olmalı. Sevgisiz bir toplum kendine değil çevresine de mutsuzluk bulutların yaydığı olumsuzluklar yayılır. Sevgi, saygı ve ilgi çerçevesinde yaşamımızı sürdürmeli .Böyle hareket edersek karşılığını alırız .Çevremize de sevgi saygı dağıtmış oluruz.Unutmayalım ‘’saygı verilmez, kazanılır’’.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
29Kas

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

05Ekm
17Eyl

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

20Ağs
30Tem

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz