Müslümanlara Neden Şiddet Uygulanıyor? - FERAH USLU

Müslümanlara Neden Şiddet Uygulanıyor?


Müslümanlar aynı dine inanan , iman eden , birbirine güçlü balarla bağlı  kardeştirler.Dünyanın nersinde yaşarlarşarsa yaşasınlar, dilleri farklı olsada, tenleri farklıda olsa birbirine dost ve yardımcı olurlar. Müslümanların böylesine güçlü kardeşlik bağı olduğu sürece birbirine yardımcı olmak  ve seve seve yardım etmek durumundadır.

Bu her ne zorlukta olursa olsun, sıkıntıya düştüklerinde biliniyor ki birbirine yardımcı olunacağıdır.Yardım etmek, zor anlarında yanında olmak her müslümanın sorumluluğu vardır.

Yüce rabbimiz ,müslümanların huzuru, mutluluğu ve samimi şekilde her zaman yardımcı olmayı emreder. Ancak bir çok zorluklarla karşı karşıya kalabiliriz,müslümanların birbirine olan güçlü bağları ve dayanışması ile her türlü zorluğun üstesinden gelebilceğini gösterir.

Her gün yazılı basın, görsel basın ve sosyal medyada müslüman kardeşlerimize yapılan  en kötü işkencelerle  yapılan zulümler,ölüm olayları, savaşlar, iç karşıklıklar ve buna benzer hareketler uygulanmaktadır. Bu bir küresel şiddettir  ve insan onuruna yapılan zulümdür.Burdan anlaşılıyor ki dünyada  islam alemine   haksızca yapılan eylemler kabul edilemez .Bunun sebebi ise dünyada ‘’ islamfobi’’ korkusundan  kaynaklanmaktadır.

Zulüm gören müslümanları korumak , onlara yardımcı olmak her müslümanın görevidir.Doğu Türkistan’da , Arakan’da, Patana’da, Filistin’de, Suriye’de,Endonezya’da  yada dünyanın herhangi şehrinde yaşayan tüm müslüman kardeşlerimizin gördüğü zulüm açıkça ortada yaşanmaktadır. Savaşlar nedeni ile milyonlarca insanlar ölümle karşı karşıya, silahsız insanlara karşı    çoluk çocuk, büyük , küçük , erkek, kadın demeden  zulüm, ,işkence, yakmalar,  öldürmeler, insanlık katlediliyor eşi ve benzeri tarihte yaşanmamış kötülükler yaşanmakta.

Buradan  görülüyorki müslüman alemi teker teker özgürlüklerini, bağımsızlıklarını yitirmekte, yerlerinden , yurtlarından türlü zulümle çıkarılmak   ve yok edilmekl istenmekte.O kadar zorluklarla seslerini duyurmaya çalışmakta ancak seslerini duyanlar sağır olmakta.

Tüm dünya yapılan zulüm karşısında  her şeyi  gazetelerde, televizyonlarda,sosyal medyada görmemek mümkün değil.Tek yaptığımız acımak ve yaşananların karşısında var olduklarını bir süre sonra unuturuz. Dünya yaşananlara karşı sağır ve kör olmuş hiç bişey yapmamakta.Birbirimize karşı sorumluluğumuz olduğunu unutmuşuz.

Böylesine sergilenen hareketler dünyada büyük hırs ve dünyevi  hedefleri olan için geçerlidir.Bizler müslümanlara karşı yapılanlara karşı sesiz kaldığımız sürece bir gün karşımıza gelebileceğini unutmayalım. Yaşanmakta olan şiddet karşısında sesiz kalmak vicdansızlıktır. İnsan onuruna  ne kadar değer verdiğinin kanıtıdır.  İnsanlığın geleceğini tehdit altına almış durumdadır.Zulümün her çeşidi yaşanmakta olan ülkeleri yalnız bırakmayalım.Yaşananları karşıdan izlemek,duyarsız olmak gerçek manada yaşanan müslümanlık değildir. Bizler zulüm gören kardeşlerimizle kardeş olduğumuzu unutmayalım.Onlardan gelen haykırışlara, seslere kulak verelim.Birleşmek, ayrı düşmemek yüce yaradanın bize faz kıldığını unutmayalım.Müslümanlara en uygun davranışta budur.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
29Kas

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

05Ekm
17Eyl

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

20Ağs
30Tem

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz