Mucizeleri Kendimiz Yaratalım - FERAH USLU

Mucizeleri Kendimiz Yaratalım


Bizlerin yaşamımızda elbette zor dönemler geçiriyor olabiliriz ama bu sıkıntılı dönemi de  bir şekilde atlatmayı da  başarabiliyoruz. Bazen  bu geçiş sürecini kısa vadede bazen de uzun vadede olabiliyor. Nasıl oluyor da  kolay  olanı hızlı şekilde çözebiliyoruz  ? Bunun sırrı nedir acaba hiç düşündünüz mü ?

Ben çok düşündüm ve araştırarak buldum. Bakış açımız ve tutumdan kaynaklanıyor. Yaşamız da işler zorlaştığı zaman karşımıza çıkan engeli kabul etmemiş olmamız sonucunda acı çekmekteyiz. İçinde bulunduğumuz tutum. Bizleri rahatsız eden olay ne ise bununla ilgili bir şeyler yapabiliyorsak hemen harekete geçip çözüme ulaşmalı.

Ancak çözüme ulaştıramıyorsak olayı olduğu gibi kabul edip bizi üzen her ne ise bırakmalıyız. Yok ben düşüneceğim derseniz o zamanda sefilleri oynayacaksınız …Sorun sadece kendi sorunumuz ise buda bizim için sorundur… İşte bu nedenle kendimize en acımasız ve kötülüğü yapmış oluyoruz. Mutluluk var iken duygu ve düşüncelerimizde olumsuzluk  olduğu sürece  sıkıntı yaşarız. Bunu besleyip büyüterek daha  büyük sorun yaşarız. Bunda büyütülecek bir şey yok ise sorun olmaktan çıkar ve sonuca ulaşır.

Bir şeylerin değişmesini istiyorsak ,kendimizden başlamalıyız…Stres insanın iç dünyasını karartır kendimizi kötü hissetmemize neden olur. Sürekli aynı şeyi düşünmek yerine bulunduğumuz koşulları değiştirerek mutlu olmayı  bilir ve başarırsak her şey kendiliğinden yoluna girer.

Başarısızlık  , öğrenme sürecidir. Bildiğimiz tanıdığımız  kişiler  bir çok  başarısızlıklar yaşayarak başarıya ulaşmışlardır. İstediğimiz şeye kavuşamıyorsak bilin ki başarıya sahip olmak üzeresinizdir…

Gerçekten inanması zor gelse de gerçek payı çok. Çünkü istediğimiz şeyin gerçekleşmemesi çok iyi sonuçların size yaklaştığının habercisidir. Yeterki inanalım, inancımızı kaybetmeden aynı çizgide bıkmadan, usanmadan, vazgeçmeden çalışmaya devam edelim. Her şey gerektiği zamanda ve gerektiği gibi oluyor.

Kendinizi onurlandırın ve kabul edin. Her anın içinde çok değerli sırlar barındırmakta. Yaşadığınız o kötü durum yaşamın için en kıymetli değerin olacaktır. Bazen korktuklarımız  bize mucizeler sunabiliyor. Her şeyden keyif alalım .Kendimizi mutlu etmeyi bilmeli ve asla bir başkası ile kıyaslama yapmayın. Yapacaksanız da kendinizden daha az, daha az başarılı olanla kıyaslayın ki kendinizdeki farkı görebilesiniz.

Her şey zaman içinde hızla değişebiliyor. Neler yaşamadık ki? Geçmez dediğimiz üzüntüler hepsi geçti gitti. Hiç bir şey kalıcı değil. Bizim yapmamız gereken bulunduğumuz kötü durumdan kurtulmak için harekete bir an evvel geçip  çözüm üretmeli. Mucizeleri kendimiz yaratalım. Yaşamımızdaki  mucizeleri fark ederek ilk adını attığımız an  ,işte o an  kendimizin yenilmez olduğunu hissederek kendimizin ne kadar güçlü ve başarılı olduğunu görerek başarabiliriz. Sevgi ve mucizelerle kalın.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
29Kas

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

05Ekm
17Eyl

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

20Ağs
30Tem

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz