Kendini Tanı Ve Yapacağın İşi Seç - FERAH USLU

Kendini Tanı Ve Yapacağın İşi Seç


Çok şükür sevdiğim işi yapıyorum. Sevdiğim işi yapabilmek için çok uzun bir süreç geçirdim. Şimdi düşünüyorum da resim yapmaktan,spor yapmaktan ,yazı yazmaktan okul yıllarımdan beri haz almışımdır. Elbette bunları yapabilmek için çok birikimlerim oldu .Bu birikimleri kaleme dökmek de çok güzel. Çok şükür ki bu özelliklerin Rabbimin bana sunduğu mucizesi.

Bazen duyuyoruz insanlardan  ‘’çalışmak bana zor  geliyor, keyif almıyorum sevmiyorum’’ gibi söylemlerde bulunuyorlar. Neden sevmiyorsun dediğinizde alacağımız cevap hep aynı ‘’nefret ediyorum’’ klişeleşmiş cümleler.

Konunun  derinlemesine indiğimizde insanlar çalışıyorlar ama işini severek yapmıyorlar. Diğer taraftan insan çalıştığını hissetmiyor ama işini çok seviyor. Ben işimi seviyorum, keyif alıyorum, eğleniyormuşum gibi ve vaktimi kaliteli geçiriyorum. Her gün yeni günde yeniliklerle karşılaşacağımı düşünerek adım atıyorum işimin başına sabırsızlıkla.

Evet kesinlikle doğrudur.Ben gün içinde neler yapabileceğimi, nelerden hoşlandığımı ve hoşlanmadığımı biliyorum.İnsan sevdiği işi yaparsa mutluluğa ulaşır ve belirlediği hedeflere karşısına çıkan her zorluğa rağmen pes etmeden hedeflerine ulaşır.Kaybetmek , kazanmanın yarısıdır diyerek emin adımlarla hedefime ulaşmak için çok çalışmamın  gerektiği bilincindeyim. Kendi işimi kendim tercih ederek bir yere geldim. Çok uzun süreçti ama yılmadan çok şeyler başardım.

Çalışmayı sevmeyen, nefret eden meslek tercihlerini kendileri yapmasına rağmen keyif almayanlar. Çok iyi okullarda okuyup diploma almak marifet değil. İnsanlar okurken ya da çalışma hayatına atılacağı zaman ne iş yapabilirim, gönül verdiğin iş ne ise ona yoğunlaşmalı, yönelmeli ve karar vermeli... Ardından hedeflerini belirleyeceksin  ki  seçtiğin meslek için çalışabilesiniz.  Bu hemen gerçekleşecek durum değil. Kısa süreli yada uzun süreli iş olabilir ta ki gönlünde yatan işe kavuşabilmek için bu bir süreçtir yılmadan , pes etmeden yapacak olduğun işin eğitimini alarak , deneye deneye hedefinize ulaşabilirsiniz.

Bu süreç tamamlandıktan sonra  o zaman asıl  çalışma hayatın gerçekleşmiş olacaktır. Çalışıyor gibi olmaktan vazgeçip sevdiğin, keyif aldığın iş hayatına adımını atmış olacaksın.

Hedeflerine ulaşmak için çok sabırlı ve çok çalışmak gerekiyor. Çalışma yaşamına hazırsan işte hayat başlıyor. O kadar çalışan arkadaşlarımız var ki yaptığı işi sevmiyor,kimi kaderci, kimi ne iş olsa çalışırım,kimi buldukları işe şükür edenler ve kimi de çalıştıkları işten nefret eden başarıyı yakalayamayanlar. Asla sevmediğin , keyif almadığın işi yapma hem çevrene hem de kendi sağlığına  zarar verirsin. Yapılması gereken hedef belirleyip  inançlı şekilde   o yolda ilerlemek. Azimli olduktan sonra  insanın elinden hiçbir şey kaçmaz.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
29Kas

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

05Ekm
17Eyl

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

20Ağs
30Tem

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz