Karakteri Oturmamış İnsanlarla Aynı Yaşam - FERAH USLU

Karakteri Oturmamış İnsanlarla Aynı Yaşam


Her insanın doğuştan gelen kişilik özellikleri vardır .Fakat  bu özellikler zamanla değişebilir.Kişilerin sahip olduğu  alışkanlıkları terk etmesi  yada olumlu alışkanlık edinmesi kendi  iradesine bağlıdır.

Bireylerin yaptığı seçimlerle kendi geleceğini belirleyebilir.Almış olduğu sorumlulukları yerine getirirse daha iyi insan olur ve herkes tarafından takdir edilir.Günümüzde karakteri oturmamış insanlarla yaşamak oldukça zor.Kendi kararlarını başkaları tarafından verildiği için hemen uygulamaya geçirir.

Bu özelliğe sahip bireyler ne istediklerini bilmedikleri için ufacık bir sorunla karşılasalar hemen çöküşe geçerler.Hiç bir zaman düzenli planlara sahip değildirler.Kaçırdıkları, pişmanlıkları ile bilinir.

Toplumumuzda olgunlaşmamış,kendini hayata hazırlayamamış insanlar  çoktur.Düşünüyorum da cahilliğin uzaktan , yakından yaşla alakası yoktur.Bu tamamen kişinin aklı ve tercihleriyle alakalı.Şahsi hiçbir şeyleri olmadığı gibi etrafından ne kopardım faydadır deyip almayı prensip  edip bu şekilde yaşamlarını sürdürmektedir.

Sürekli konuşur, susmayı bilmezler ve kendini över dururlar.Böyle olma nedeni içinde yaşadığı savaşı dışa bu şekilde vururlar.Her zaman huzursuz,kompleksli,olgunlaşmamışlardır.Her konuşmasında lafı döndürüp , dolaştırıp kendine getirir.Karşısındaki  insanların değeri yoktur kendinden başka.

 Kendi doğrularından başka doğru yoktur, mükemmel olarak görür kendini. Her şeye itiraz eder  fakat biraz kendi iç dünyası ile çatıştıktan sonra itiraz  ettiği şeyi sonra savunmaya başlar.Karşısındaki insanlara saygı duymazlar,kimse üstün değildir o nedenle  onları hiç sayarlar.Bir tek kendileri ve olmayan ‘’ben ‘’lik duyguları ön plandadır ve içlerinde barındırdıkları egolarla doludur.

Zaman içinde insanlar bazı şeyleri daha iyi analiz edebilir ve gözlemleyebilir ve sonucunda olgunluğun ve nezaketin ne kadar önemli olduğunu  kavrar.Bu hayat yolculuğunda  yol alırken  kendi öz irademizle seçimlerimizi yapar ve kendi karakterimizi yansıtırız.

Bunu kazanırken bir çok denemeler yapar ,  doğrularımız ve yanıldıklarımızda olur.Bazıları olumlu, bazıları olumsuz olur yaşamımızda  bir çok zorluklarla karşılaşabiliriz.İnsanlara karşı  verdiğimiz değer ve önem merhamet duygumuzu geliştirir. Kötü huylarımızı törpüleyerek empati kurabilmemiz  karakterimizin oturduğunun ifadesidir.Bizlerin biz olma nedenimiz kendi seçimlerimizdir.Her yaptığımız seçimler bizleri dürüstlük, güvenilir , sorumluluk sahibi , saygılı olmamızı,örnek ve mütevazi karakterli insan olmamızı sağlar.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
29Kas

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

05Ekm
17Eyl

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

20Ağs
30Tem

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz