Kadınlarımız - FERAH USLU

Kadınlarımız


Kadınlarımız Türk kültüründe her zaman yeri vardır.Kadın evini koruyan , çocuklarını koruyan  ve her zaman ahlak timsali olmuş ve Türk gelenek , göreneklerine göre yetiştirilmiştir.  Yapılan araştırmalar neticesinde ‘’Türk kadınları tüm dünyanın  en temiz ve ahlaklısı olduğu bilinmektedir’’

Türk kadınlarımızın en büyük özelliği  güzellikleri Türk olmalarından gelir. Türk kadınlarımız öyle gösterişli takılar takmasada  üzerinde taşıdıkları için ayrı bir güzellik katmaktadır. Çünkü  kadınlarımız  bir elmas kadar paha biçilmez değer taşımakta ve o  kadar değerli , kıymetlidir.

Ancak dünya genelinde her nedense kadınlarımız ikinci plana atılan, ezilen, horgörülen ve hayatları kısıtlanması ve sömürülmesi hak gibi görülmektedir.Kadınlarımızın bu derece değersizleştirilmesi toplumumuzun ne kadar gerilediğini göstermektedir.

Kadınlarımızın  mesleki alanda ne kadar başarılara ulaştığını  bilmemize rağmen yinede ikinci sınıf muamelesi görmesi ne acı.Dünya geneline bakıldığında başbakanlıktan tutunda,  üst düzey yöneticikte yer alıp bir çok başarılara imza atmaktadır.Lakin bunca başarılara karşın kadınlarımıza hergün  şiddet, taciz  , tecavüz ve katledilmeleri bizlerde derin yaralar açmakta.

Kadınlarımıza hem psikolojik  , hemde fiziksel baskı uygulanması haberleri ile karşı karşıya kalıyoruz.Giyiminden, kuşamına, gezmesinden,oturup kalkmasından, gülmesine kadar her şeyinde kadın kısıtlanmaya çalışılmaktadır.Bu gibi davranışlar  sizce normal mi ?

Susturularak her türlü işkenceyi uygulamak mı? Kadınların  Suçu nedir peki? Ailesine , yakınlarına  yada sevdiğine güvenmek mi?Kime güvenecek sizce?

Son günlerde kadınlarımızın hunharca katledilmnesi, yakılması, öz babaları tarafından tacize uğrayan çocuklarımızın suçu neydi? Bu o kadar uzun ki ne yazmakla nede yazmaya cesaret edemeyecek  acılarla dolu hayat ve  ellerinden alınan yaşamlar. Buradan anlaşılıyor ki ahlaki sistemin çöktüğünün göstergesidir.

Çocuklarımızı küçük yaşta eğiterek ahlaki sistem olarak adlandırdığımız kültürün temel taşını güçlendirmiş oluruz.Çocuklarımıza ‘’iyi insan nasıl olur’’ bunu öğretmeliyiz. Bir şeylerden korkmayı değil kendine olan güvenini kazandırmalıyız.İnsanlara insan olduğu için değer vermeliyiz. Sağlıklı insanlar yetiştirirsek  sağlıklı nesil ve aileler çoğalır.Kadına, çocuğa, gençlerimize ve yaşlılarımıza ne kadar önem verirsek adaletli davranmayı geliştirerek  bunun bilinci ile hareket etmeyi aşılamış oluruz.Kadınlarımız ailenin temel yapı taşıdır ve onsuz olunmayacağının bilinci ile hareket etmeliyiz .Kadınlarımız çiçektir çiçekleri soldurmayın.Sizin ne kadar yaşama hakkınız varsa kadınlarımızın da bir o kadar yaşama şansı var bu hakkı  siz alamazsınız.

‘’EN İYİ İNSAN, KADIN VE KIZLARINA  KARŞI İYİ DAVRANANDIR.’’HZ. MUHAMMED (S.A.V )                                         

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
29Kas

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

05Ekm
17Eyl

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

20Ağs
30Tem

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz