Kadın Girişimcilerin Beklentileri - FERAH USLU

Kadın Girişimcilerin Beklentileri


Girişimcilik memleketimiz için önemli ve gündemden inmeyen konu.Kadın girişimciler için daha özenli ve dikkatli olmak gerekiyor.Çünkü kadın girişimciler çevresi tarafından destek görmediği için kendilerini ispatlamak, hedeflerine ulaşmak için gayret sarf ederler.

Kadın girişimciler için gerekli eğitim ve destek sağlanmasına rağmen sayıları istenen düzeyde değil.Üretim sektöründe ise ya babadan yada eşinden devir aldığı için iş hayatında yer alıyorlar.Üretim alanında kadın girişimcilere destek verilmeli.

Memleketimizin her ilinde ve ilçelerinde kadın girişimci kurulları bulunmaktadır.Yakın zaman içinde kadın girişimcileri destekleyip güçlenmesi için yeni projeler hazırlanmakta ve yurt dışına açılması için yardımcı olacaklar böylece memleketimize katma değer sağlamış olacaklar.

Girişimci olmak isteyen veya iş değişikliği yapmak isteyen girişimcilerin karşılaştığı en büyük sorun iç ve dış pazarlarda yer almada yaşanan sıkıntılar.Yani girişimcilik hakkında bilgi sahibi değil.Devletten destek alacak ama ne iş kuracağını bilmiyor.Evde üretim yapan bayanların sıkıntıları farklı ama hepsinin çözümü bulunmaktadır.

Memleketimizin ekonomisinin gelişmesinde kadınların payı büyük.Kadın girişimciler işlerinde başarılı olmak için çıkış yolunu başarabiliyor. Aslında Kadın Girişimci Kurulları Sanayi Odalarını harekete geçirerek güç birliği oluşturabilirler.Yeni girişimcilerle iş birliği ve güç birliği yapsalar ekonomiye daha fazla gelir sağlarlar.Kadınların üretim alanında yer alması var olduklarını göstermesiyle desteklenebilirler.

Elbette kadın girişimcilerin de kendilerini en üst seviyeye yükseltmesi için çok çalışması gerekiyor.Birbirlerine destek olmak için samimi, sevecek, mütevazi, paylaşımcı görevlerini doğru değerlendirerek elde ettiği desteği ve kendilerine sunulan imkanının değerini bilerek emin adımda yol almaları çok önemli.

Kadın girişimciler için zaman ve mevcudiyetlerini güçlendirerek tüm potansiyelini ortaya çıkarıp katma değeri yüksek iş yapma imkanı tanımak.Karşınıza çıkan fırsatlar fırsattır onu değerlendirin .Kadın Girişimciler sunulan imkanları doğru değerlendirirlerse gelecekte çalışma azminin ve

gayretlerinin sonucunda şahlanacaktır. Girişimcilerin hızlıca büyümesi ve ileriye emin adımlarla yol alması için verilen küçük dokunuşlar sadece girişimciye değil memleketin ekonomisine katkı sağlayacaktır. Kadın Girişimci Kurulu sizleri girişimci olmak için tam destek sağlıyor .Geleceğin kadın girişimcilerini bekliyor. Bu yolda girişimciliğe atılan kadınlarımızın şansı bol yolu açık olsun.

‘’GİRİŞİMCİ DAİMA DEĞİŞİMİ ARAYAN, DEĞİŞİME KARŞI TEPKİ VEREN VE DEĞİŞİMİ FIRSAT GÖREN KİŞİDİR. PETER DRUCKER .’’

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
29Kas

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

05Ekm
17Eyl

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

20Ağs
30Tem

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz