İnternetin  Hızla Büyümesi  İle E-Ticaret Yaygınlaştı - FERAH USLU

İnternetin  Hızla Büyümesi  İle E-Ticaret Yaygınlaştı


Dünyada ve kendi ülkemizde internet ekonomisinde hızla büyüme kaydetmiş ve aynı hızla yol almakta.İnternet işletmecileri ve tüketiciler büyümekte olan e- ticaret firmaların sağlamış olduğu güvenle görüyoruz ki ticaretin aynı hızla internete doğru adım adım kaydığını. Örneğin bir ürünü görerek dokunmadan, incelemeden, üzerimize giymeden cazip geldiği ve uygun fiyatta olduğu için ve firmaların güvencesi doğrultusunda değişim yapma güvencesi  sunması e- ticarete doğru kayma olduğunu görebiliyoruz.

Kendi ülkemizde internet ekonomisi önceleri durgun gen şu an hızla büyüme kaydederek yaşamımızın bir parçası oldu. İşletme firmaların ve tüketicilerin internet üzerinden yararlarını ve sunmuş oldukları cezbedici fırsatlar sundukça insanlar bu olanaktan faydalanmaya başladılar.

Önceleri birçok sıkıntılar yaşansa da, problemler olsa da şu an vazgeçilmez olarak yaşamımızda  yerini  aldı. Bazı işletmeciler internet kullanımına ağırlık vererek,bir kısım işletmeciler de temkinli hareket ediyorlar.Etrafımıza dönüp baktığımızda  e- ticaret daha tam oturmamış buna rağmen hızla yol almakta. Ekonomide ki durgunluk güçlenmesi doğrultusunda bu yolla işleri yürütmek kazanç sağlamak için kullanılmaktadır.Ancak internet ortamında satış yapabilmesi  için modayı yakından takip etmek gerekiyor.E- ticarette sadece renk  önemli değil ürünleri pazarlayabilmek için onları depolamak,kodlamak ve sipariş verildiğinde hemen tüketiciye ulaştırmak gerekiyor.

E- ticaretin ekonomimize faydası çok olduğu gibi  hızla ilerleme katkı sağlamıştır.Tüketiciler parakende  satış yapabilmek için internet ortamında  ve sosyal medyada reklam vererek kazanç sağlamaktadırlar.Tüketiciler de sosyal medya ortamında inceleyerek  sipariş verebiliyor böylelikle ekonomiye katkı sağlamaktadır.İnternet ortamında yapılan e- ticaret sayesinde reklamcılık sektörü de gelişme göstermiştir.İşletme şirketleri vermiş oldukları reklamlar sayesinde e- ticaret ve internet üzerindeki reklamlar sayesinde ciddi anlamda kazanç sağlamışlardır.

Gelişmiş yüksek etkileşim oranlar nedeni ile mobil reklamın da geliştiği ve gelişmeye devam ettiği takip etmekteyiz.Kendi ülkemizde doğal reklamcılık son yıllarda artış göstererek, mobil reklamcılıkta ara fark açarak artış sağlamıştır.

Yaşamımızın bir parçası olan ve yaşamımız dijital ortama kaymaya devam edecektir.Görülüyor ki internet çağımızın bir parçası  olarak yer aldı belki de yakın zaman içinde  gelenek halinde olan ticaretimiz e-ticaret ortamında yer alacaktır.Hangi sektörde olursa olsun ilk etapta  uyum sağlamakta zorlansak ta e- ticaret cezbedici hale gelecek gibi görünerek yaşamımızda yer almaya devam edecektir . Hayırlısı bakalım yaşayıp göreceğiz.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
29Kas

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

05Ekm
17Eyl

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

20Ağs
30Tem

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz