Hiç Düşündünüz Mü Sizin İçin Başarı Nedir ? - FERAH USLU

Hiç Düşündünüz Mü Sizin İçin Başarı Nedir ?


Zaman öyle akıp gidiyor ki yaşam içinde insanlarımızda hızla gelişip , değişim  gösterdiği fark edilmektedir.Biz insanların öncelikleri, beklentileri, istekleri ve yaşantımız gibi…Yaşamımız içinde öncelikli değerler bulunmaktadır.Sıralayacak olursak akıl, öğrenme,vijdan , adil olmak ve anlamak gibi…Bu değerlerimizi en iyi şekilde kullanarak bende varım  demek ve başarıyı yakalayabilmek için  yol alırız.

Bizler  neden düşünmüyoruz , Başarı nedir ? Başarı bizler için fazla para kazanmak mı? iyi bir iş sahibi olmak mı ? İyi bir eğitim almak mı ? Mutluluğu yakalamak mı ? Yoksa iyi bir anne baba olabilmek mi? Nedir ?

Bizler yapabileceğimiz yada olmasını istediğiniz her ne hayaliniz varsa hemen atılım yapın onu hayata geçirmek için harekete geçelim Her zaman cesur olalım cesur olmanın içinde çok büyük mucize ve büyü  bulunduğunu unutmayın asla.

Başarılı olmak  yada hayallerinizi  gerçekleştirmek için  cesur olmak  gerekiyor mu  ?Bu gibi soruların cevabını kişiye, yaşantısına , çevresine ve hatta cinsiyetine göre değişmektedir. Çevremizde ki  ve  ailemizdeki gençlerle, çocuklarla yaptığımız  konuşmalarda   ne kadar  çok yoğun olduğunu, bir çağlayan gibi akıp giden ve insanı ferahlatan  paylaşımlarımız bulunmaktadır …Bazen duygularımızın karıştığı, bir bakıyorsun içimiz daralmış , bir bakıyorsun ferahlamışız anıların, gelecek günlerin paylaşımı  karşısında gülmekle ağlamak arasında sıkışıp kalıyor.

Her birimizin  geçmişten  bu zamana kadar biriktirdiği güzel dostluklar, anılar, duygular, sevgiler, anlar  paylaşmışızdır.Arada da olsa bir araya geldiğimiz zaman akıp gidiyor farkında olmadan . Yaşamımızın içine  yeni arkadaşlar, yeni dostluklar yine yeni hayatlar, yeni simalar, yeni yaşanmışlıklar, yeni  yaşam hikayeleri  girerek  tanımaya devam ediyoruz.

Hayal ettiklerimizi hayata geçirmek , ayakta kalmak, yoktan var etmek, yaşamımızı sürdürmek, anlamak, anlaşılmak, insanları tanımak,yardımlaşmak, acı , tatlı ne varsa paylaşmak, şefkatle birbirimize sarılmak ve hep  birlikte bütünleşerek kök salmak ne güzel .

Ömür hızla akıp gidiyor bu ömür sürecinde başarıya  imza atan ve  başaramayıp hala  bu uğurda yol alan  o kadar insanlar var ki. Başarı her yeni doğan günde belirsizlikleriyle  zor başlayan gün içinde  bu zorluk karşısında güçlenerek başarıya imza atmakmış. Çocuklarımızı  yaşatmak, hayata kazandırmak, adil düzen içinde yaşam savaşı vermekmiş aslında.Çocuklarımızın, gençlerimizin gülüşleri içinde rahat bir nefes almaları hatta almış oldukları nefesleri bile kıskanmakmış…! Bu hayatın içinde gülümseyerek yaşamımızı sürdürüyorsak  eğer savaşı da, zaferi de kazanmışız demektir.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
29Kas

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

05Ekm
17Eyl

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

20Ağs
30Tem

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz